REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
C. McGregoras (nuotr. SCANPIX)

Į kaltinimus surežisuota kova atsakęs McGregoras: atvežkit Chabibą į Airiją

Airis Conoras McGregoras (23-4) įspūdingai sugrįžo į UFC kovas ir iškovojo kruviną pergalę, vos per 40 sekundžių sudorodamas Donaldą Cerrone’ą (36-15) Las Vegase vykusiame „UFC 246“ turnyre.

6

Airis Conoras McGregoras (23-4) įspūdingai sugrįžo į UFC kovas ir iškovojo kruviną pergalę, vos per 40 sekundžių sudorodamas Donaldą Cerrone’ą (36-15) Las Vegase vykusiame „UFC 246“ turnyre.

REKLAMA

31-erių kovos menų superžvaigždė jau pirmomis sekundėmis bandė „prigauti“ varžovą staigiu smūgiu ranka, panašiai kaip kovoje su Jose Aldo. D. Cerrone'as siekė pereiti į „klinčą“, bet čia sulaukė netikėtumo – airis keturiais smūgiais pečiu galimai sulaužė „kaubojaus“ nosį.

Tuo spaudimas nesibaigė ir C. McGregoras galingu aukštu smūgiu koja apsvaigino varžovą, tada sekė smūgis ranka ir galiausiai pribaigė jį smūgais ant žemės. Teisėjui beliko nutraukti kovą.

„Grįžau po 15 mėnesių pertraukos, buvau pasiilgęs kovų, todėl norėjau atakuoti nuo pirmųjų akimirkų. Buvau išanalizavęs Donaldo strategiją. Žinojau, kada jis mėgins pasilenkti ir vengti mano kairės rankos smūgių, buvau tam pasiruošęs. Dabar jie gal nebekalbės, kad turiu tik kairę ranką. Turiu dar ir kairį petį. Skaičiau ekspertų pasisakymus, kad turiu tik kairę ranką. Jie man parodė didelę nepagarbą ir įrodė, jog jiems trūksta išmanymo apie šį sportą, net keista, kad tiek metų MMA pasaulyje praleidę žmonės gali kalbėti tokias nesąmones.

REKLAMA
REKLAMA

Po smūgių petimi Donaldo nosis ir akis buvo sumaitota. Šį judesį ne kartą sėkmingai atlikau treniruotėse. Spyris koja į galvą? Tai irgi buvo viena iš mano plano dalių. Analizavau Donaldą, žinojau, kada jis bus pasilenkęs ir kada bus mano spyrio zonoje“, – pasakojo C. McGregoras.

REKLAMA

Greitą pergalę šventęs airis nesiruošia lėbauti, kaip ankstesniais laikais. C.McGregoras nusiteikęs jau kitą dieną sugrįžti į treniruotes, o antradienį žada susitikti su UFC prezidentu Dana White‘u ir Lorenzo Fertitta bei aptarti tolesnius planus.

„Šiame sporte pasiekiau viską, nesulaukęs nė 30-ies. Atėjo toks laikas, kai vieno čempiono diržo man buvo per maža. Treneris man sakė, kad didžiausias košmaras jam yra tada, kai jo auklėtinis pasiekia viską. Pinigai, šlovė, diržai. Kaip rasti naują motyvacijos šaltinį? Tai buvo didžiausias klausimas. Perėjau per tai ir grįžau dėl meilės šiam sportui. Dėl to ir atėjau į MMA. Buvau praradęs koncentraciją, bet dabar viskas pasikeitė. Anksčiau elgiausi nepagarbiai, pamiršau, kad komandos nariai aukojasi dėl manęs, aukoja savo laiką su šeimomis, kad man padėtų pasiruošti. Turiu atsiduoti kovai visu 100 procentų, gerbdamas savo komandą. Buvo toks laikas, kai ateidavau į treniruotę, dingdavau 3 dienoms, tada vėl grįždavau. Nebuvo disciplinos“, – sakė C.McGregoras.

REKLAMA
REKLAMA

Airis dabar turi nemažai pasirinkimo galimybių. UFC prezidentas D.White‘as nori surengti revanšinę Chabibo Nurmagomedovo ir C. McGregoro kovą, nes ji būtų didžiausia MMA istorijoje. Visgi, C.Nurmagomedovui dar reikia nugalėti Tony Fergusoną, o C.McGregoras po pergalės pusvidutinio svorio kategorijoje gali pradėti žvalgytis ir į garsesnius šios svorio kategorijos kovotojus.

„Nežinau, kaip baigsis Chabibo ir Tony kova, bet aš būsiu pasiruošęs viskam. Ar Tony turi šansų? Į jį nesunku pataikyti, bet jis labai nepatogus varžovas, turi ilgas galūnes. Kova yra kova. Bet kas gali nutikti. Man numesti svorį iki lengvo svorio kategorijos ribos nebūtų problema. Perėjau per 3 kategorijas ir žinau, kad viskas priklauso nuo tavo nusiteikimo ir pasiryžimo. Kai žinai, ką turi padaryti, ir to plano laikaisi, tuomet problemų nekyla. Galėjau ir šią savaitę pasiekti lengvo svorio kategorijos ribą. Turėjau netgi daugiau valgyti, kad pasiekčiau tuos 170 svarų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Donaldas, kiek girdėjau, keletą dienų praleido saunoje ir turėjo mesti svorį. Nenustebčiau, jei jo svoris viršija 180 svarų. Per karjerą, mesdamas svorį, patyriau viską. Prieš kovą su Mendesu vos nepraradau sąmonės. Tada neturėjau dietologo, neturėjau nieko. Dariau viską pats ir mokiausi iš savo klaidų. Prieš kovą su Aldo jau jaučiausi geriau, tada man padėjo ir dietologas. Vėliau perėjau į 155 svarų kategoriją. Viskas priklauso nuo pasiryžimo. Įdedi daug darbo ir vėliau raškai jo vaisius. Nėra jokios paslapties“, – aiškino C. McGregoras.

D.White‘as spaudos konferencijoje pareiškė, kad C. McGregoro ir C. Nurmagomedovo kova tikrai nevyks Maskvoje. Airį tai kiek nustebino, nes jis ne kartą norėjo su rusu susikauti varžovo teritorijoje.

REKLAMA

„Po velnių, kada jam užteks tų pinigų? Rusijoje irgi yra daug pinigų. Myliu Rusiją, myliu jos žmones. Buvau Maskvoje neseniai. Rusai labai aistringai domisi MMA ir karštai mane palaiko. Ten tokia fantastiška vieta... Kovoti ten būtų kažkas, kas būtų paimta iš „Rokio“ filmo. Labai norėčiau tai padaryti. Rusijoje žmonės bėgo į gatves ir šaukė mano vardą, bet Vegaso berniukas Dana nori sėdėti čia.

Kova stadione Didžiojoje Britanijoje? Na jau ne. Jei kovosime stadione Europoje, tai tik Airijoje. Atvežkite tą močkrušį į Airiją. To prašau nuo pradžių. Reikėtų apsižiūrėti ir „Allegiant“ stadioną. Jis turėtų atrodyti įspūdingai. Norėčiau būti pirmasis, kovojęs jame“, – teigė C. McGregoras.

REKLAMA

Po airio pergalės amerikietis Floydas Mayweatheris užsiminė apie revanšinę kovą su C.McGregoru. Airis patikino, kad F.Mayweatheris karjeros dar tikrai nebaigė ir jų revanšas tam tikru metu tikrai įvyks. C.McGregoras negalėjo patvirtinti, kad šiemet kovos tik MMA narve.

Visą treniruočių stovyklą airis išliko blaivus, bet po pergalės vėl mėgavosi savo viskiu: „O... Mano pilvukui dabar šilta. Nesupraskite manęs klaidingai. Viskį reikia gerbti, nes kitaip jis tave užvaldys. Nebuvo lengva susilaikyti, bet žmonės nusipelnė matyti mane sugrįžusį visu 100 procentų. Pasimokiau iš savo klaidų.“

C. McGregoro pasirodymas prieš D. Cerrone‘ą įėjo į istoriją. UFC visų laikų rekordininkas „Kaubojus“ pirmą kartą nesugebėjo atlikti nė vieno tikslaus smūgio. Airis į varžovą pataikė 20 kartų ir visus smūgius paleido į galvą. C.McGregoras pagerino ir dar vieną rekordą – jis tapo pirmuoju UFC kovotoju istorijoje, nokautavusiu varžovus puslengvio, lengvo ir pusvidutinio svorio kategorijų kovose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Man buvo didelė garbė dalintis narvu su Donaldu. Jo pasiekimai – fenomenalūs. UFC turėtų jam sukurti kokį nors diržą už viską, ką jis padarė. Duokite jam daugiau pagarbos“, - sakė C. McGregoras.

Vienas iš principinių airio varžovų Nate‘as Diazas šia kova buvo gerokai nusivylęs. Jis pareiškė, kad kova buvo nevykusi ir surežisuota.

„Pirmyn, Nate‘ai. Kova numeris 3. Ji visada čia. Mes laukiame tavęs, Nathanai“, – atsakė C.McGregoras.

D. Cerrone'as spaudos konferencijoje nepasirodė. Jis po kovos buvo išgabentas į ligoninę, amerikiečiui įtariami nosies ir skruostikaulio lūžiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų