REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Benediktas Vanagas kartu su visa „Inbank team Pitlane“ ir šturmanu Filipe Palmeiro šeštadienį gįžo į Lietuvą, kur pasidalino įspūdžiais iš prabėgusio Dakaro, kuriame užimta 15-oji vieta.

Benediktas Vanagas kartu su visa „Inbank team Pitlane“ ir šturmanu Filipe Palmeiro šeštadienį gįžo į Lietuvą, kur pasidalino įspūdžiais iš prabėgusio Dakaro, kuriame užimta 15-oji vieta.

REKLAMA

„Nesijaučiame atlikę labai didelio darbo, kad tiek jūsų susirinktų. Atsiprašome, kad nepateisinome savo ir jūsų lūkesčių. Dakaras kaip visada nebuvo lengvas, bet pojūtis nėra blogas.

Jis buvo ramiausias iš visų. Gal per aštuonerius metus atsirado branda komandoje ir mano galvoje. Buvo aišku, ką darėme“, – sakė B. Vanagas.

Prieš Dakarą lenktynininkas kėlė tikslą pagerinti geriausią asmeninį rezultatą ir įšokti tarp dešimties geriausių. Vis tik toks tikslas nuplaukė, kadi viename greičio ruože lūžo šarnyras ir komanda prarado tris valandas jį taisydami.

„Gyvenimo prasme penkiolikta vieta nėra bloga. Minčių labai daug. Pamąstymų buvo nemažai, nusimato dar daugiu darbo ir tiek žinių.

REKLAMA
REKLAMA

Šis dakaras tikrai buvo kitoks. Man sunku vertinti. Pirmieji pokyčiai yra įdomūs, ar antrą kartą norėčiau tą kartoti – galbūt ne. Manau, kad kitais metais Dakaras turėtų įgauti tikrų Dakaro bruožų. Šiemet labai trūko kopų. Smėlio buvo nemažai, akmenų taip pat. Vien „Toyota“ komanda pramušė šimtą padangų. Tai buvo padangų žudikas“, – teigė sportininkas.

REKLAMA

Jis labai pasidžiaugė bendradarbiavimu su F. Palmeiro, kuris prieš pats varžybų startą pakeitė ilgametį šturmaną Sebastianą Rozwadowskį, atsidūrusį ligoninėje.

Portugalas turi milžinišką Dakaro patirtį ir turėjo patarimų lietuvių komandai.

„Filipes manymu komanda mūsu šauni, reikia tik padirbėti ties keliais niuansais. Šlifuoti smulkmenas. Kad nebūtų taip, kad šarnyras lūžtų“, – teigė B. Vanagas.

Lenktynininkas, kuriam šis Dakaras buvo jau aštuntas, nėra tikras ar grįš ir kitais metais. Tai priklausys nuo to, ar pavyks surinkti pinigų naujai technikai.

REKLAMA
REKLAMA

„Jau dabar turime diskusijas. Mums reikalinga technika nėra lengvai gaunama. su pinigais yra sunku kaip niekada.

Tikslas lieka gerinti rezultatus, jeigu liksime ten. Šiais metais gaudyti lyderius buvo gerokai sunkiau. Tikrai matau ir žinau, kad dešimtukas yra lengviau pasiekiamas. Šiame Dakare užteko vienos klaidos ir jis išgaravo kaip dūmas.

Reikia, kad technika būtų nepriekaištinga visų lenktynių metu.

Nesilaikau įsikabinęs Dakaro, noriu būti naudingas. Jeigu matau, kad galime padaryti darbą, būsime ten. Jeigu matysiu, kad tai tėra asmeninės ambicijos ir noras, o pasiruošti negalėsime normaliai.. Esu jau buvęs aštuonis kartus Dakare. Nieko ten gero jums pasakysiu. Daug patogiau jį stebėti per televizorių, o ten darbas“, – atvirai kalbėjo B. Vanagas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų