REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
Heimo Pfeifenbergeris (Irmantas Gelūnas/Fotobankas)

Naujasis Marijampolės „Sūduvos“ treneris Heimo Pfeifenbergeris prisistatė šalies futbolo bendruomenei, o šalies čempionai ne tik įvardino tikslus artėjančiam sezonui, bet ir pristatė generalinį rėmėją.

Naujasis Marijampolės „Sūduvos“ treneris Heimo Pfeifenbergeris prisistatė šalies futbolo bendruomenei, o šalies čempionai ne tik įvardino tikslus artėjančiam sezonui, bet ir pristatė generalinį rėmėją.

REKLAMA

Juo tapo bendrovė „Hikvision“, remianti tokias komandas kaip Amsterdamo „Ajax“ ir San Paulo „Corinthians“.

Nuo šiol Marijampolės futbolas kompleksas vadinsis šios įmonės vardu, jis puikuosis ir ant „Sūduvos“ marškinėlių.

Tarpsezoniu „Sūduvą“ po trečio iš eilės triumfo Lietuvos A lygoje paliko šių pergalių architektas Vladimiras Čeburinas.

Jį pakeitė 53 metų H. Pfeifenbergeris, kuris Austrijos Bundeslygoje 2012-2018 metais vadovavo „Wiener Neustadt“ ir „Wolfsberger AC“ komandoms per 181 rungtynes.

„Paieška prasidėjo gruodžio pabaigoje ir žiūrint į tai, ką buvo galima rasti, ką siūlė agentai, H. Pfeifenbergeris buvo vienas mūsų kandidatų, kuriam oficialiai, sausio 2 d. pasiūlėme tapti treneriu. Jis ilgai negalvojo, buvo laisvas ir po kelių dienų sutiko“, – spaudos konferencijoje teigė „Sūduvos“ prezidentas Vidmantas Murauskas.

REKLAMA
REKLAMA

„Mano anglų kalba nėra pati geriausia ir turiu tobulėti. Tai didelė galimybė man, dirbti klube, kuris tapo čempionu pastaruosius trejus metus. Jaučiuosi čia gerai, atvykau prieš tris dienas, susipažinau su komanda, o šiandien jau turėsime pirmą treniruotę aikštėje“, – netrukus prisistatė ir pats austras.

REKLAMA

Sutartys pratęstos su vienais lyderių – Mihretu Topčagičiumi, Algiu Jankausku, Giedriumi Matulevičiumi, Vaidu Slavicku, Povilu Leimonu. Tiesa, į Kroatiją išvyko jaunasis talentas Paulius Golubickas.

Šiuo metu „Sūduva“ turi dvidešimt žaidėjų sudėtyje, dar du dalyvauja peržiūroje – gynėjas Modestas Vainikaitis ir saugas Karolis Mantinis.

Iš naujokų kol kas atvyko tik trys jauni marijampoliečiai – Arnas Paura (19 m.), Saulius Vikertas (16 m.) ir Ernestas Burdzilauskas (16 m.). Netrukus „Sūduvą“ gali papildyti bent keturi naujokai, greičiausiai užsieniečiai.

REKLAMA
REKLAMA

„Žaidėjai, kurie turi sutartis, jau buvo pristatyti treneriui. Jis pasakė, kuriose pozicijose norėtų naujokų, jų yra keturi. Turime kandidatus ir deriname detales. Gali būti, kad jie atvyks jau po kelių dienų. Neskubinome naujų žaidėjų paieškos, nes keitėsi treneris ir suteikėme galimybę jam pasipildyti pagal savo norus. Čempionato metu pasikeitimų gali būti ir daugiau. Kartu ieškome ir jaunų žaidėjų, kurie gali užsikabinti „Sūduvoje“. Esame pasikvietę šešis jaunus futbolininkus, galbūt jų bus ir daugiau“, – pasakojo V. Murauskas.

Naujokų ieškoma į kairio ir dešinio gynėjų vietas, saugo ir puolėjo. Šiam keliamas ir aiškus reikalvimas -– tai turi būti greitas žaidėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Saugo poziciją gali užpildyti ir pastaruoju metu „Sūduvos“ marškinėlius vilkėjęs Ovidijus Verbickas. Jis turi nekonkrečių pasiūlymų iš užsienio, tad marijampoliečiai kalbų su lietuviu nėra nutraukę ir turi vilties jį išsaugoti.

Pasak V. Murausko, O. Verbickas gali turėti pasiūlymų iš Kazachstano, Rusijos, Latvijos klubų.

Ekipai keliami tikslai išlieka panašūs – svarbiausia ketvirtus metus iš eilės apginti Lietuvos čempionų titulą.

„Tikslas – čempionai. Negalime kelti kitų tikslų, turime apginti titulą. Tai pagrindinis tikslas. Europos turnyre siekiame maksimalaus rezultato, bet tai nepriklauso vien nuo komandos ir trenerio lygio. Įtakos turi burtai, jeigu jie būna palankūs, pasiekimai didesni.  Praėjusiais metais jie buvo palankūs“, – teigė V. Murauskas.

REKLAMA

H. Pfeifenbergeris spinduliuoja pasitikėjimu ir yra įsitikinęs, kad keltus tikslus įgyvendins.

„Futbolas yra mano aistra. Jokio spaudimo. Aš laimėsiu tiek, kiek įmanoma. Laimėsiu čempionatą su „Sūduva“ ir gerai pasirodysime Europoje. Jeigu jausčiau spaudimą, galėčiau vykti namo.

Galbūt žaisime nusistovėjusia sistema, bet mano mėgstamas išsidėstymas yra 4-4-2 (4 gynėjai, 4 saugai ir 2 puolėjai). Žaisime agresyvų futbolą, spausime varžovus ir svarbiausia, kad iškovosime pergales. Esu labai pozityvus treneris, esu tikras, kad komandai suteiksiu pasitikėjimo ir žaisime sėkmingai“, – spinduliavo austras.

„Sūduva“ 2020 m. sezonui planuoja surinkti 1,2-1,3 mln. eurų biudžetą, kuris plėsis priklausomai nuo pasirodymo Europos turnyruose.

REKLAMA

„Su naujo generalinio rėmėjo atėjimu kiek kils biudžetas. Jis planuojamas realus, tiek kiek turime pinigų šiai dienai. Jis siekia 1,2-1,3 mln. eurų. Biudžetas yra realus, tai vieša informacija. Praėjusių metų biudžetas buvo 2 mln. eurų. Jis išauga dėl elemantarios priežasties – kaip pasirodome Europoje. Kai praeini etapus yra mokomi pinigai. Iš tų papildomai uždirbtų pinigų 1/3 skiriame premijoms“, – pasakojo V. Murauskas.

Prezidentas neatskleidė tikslios „Hikvision“ paramos sumos, bet pripažino, kad ši tenkina jį, kitaip stadiono vardas ir reklamai ant marškinėlių nebūtų atiduota.

„Sūduva“ deda žingsnius ir kitose sferose – stiprina jaunimo akademiją bei po truputį artiną namų „Hikvision“ stadioną prie ketvirto UEFA standarto. Jau yra nupirktos naujos apšvietimo lempos, dirbama ties geresnio žiūrovų pralaidumo klausimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Du didžiausi reikalavimai, kurie skiria nuo ketvirtojo standarto – stadiono vietų didinimas iki 8 tūkst. (dabar yra 6,5) ir šildomos aikštės užtikrinimas, kuris išsprendžiamas stadioną uždengiant kupolu, kurį turi Lietuvos futbolo federacija.

Pasiruošimo sezonui metu šalies čempionai sužais septynerias rungtynes, keturios jų vyks Lietuvoje. Dar trys treniruočių stovyklos Kipre metu.

Pirmąjį mačą marijampoliečiai sužais sausio 19 d., o pasirengimą baigs vasario 22 d.

„Sūduvos“ sudėtis:

Vartininkai: Ivanas Kardumas, Ignas Plūkas, Vilius Stebrys.

Gynėjai: Andro Švrljuga, Algis Jankauskas, Semiras Kerla, Aleksandras Živanovičius, Ivanas Hladikas, Vaidas Slavickas, Arnas Paura.

Saugai: Povilas Leimonas, Renanas Oliveira, Domagojus Pušičius, Giedrius Matulevičius, Karolis Skamarakas, Saulius Vikertas, Ernestas Burdzilauskas.

Puolėjai: Mihretas Topčagičius, Eligijus Jankauskas, Josipas Tadičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų