REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
32
Rungtynių akimirkos (Teodoras Biliūnas/Fotobankas)

„Va taip va! Va taip va!“, – antrojo kėlinio viduryje demonstratyviai, laikydamas kumščius rankose, šaukė Šarūnas Jasikevičius. Thomasas Walkupas laimėjo ginčo kamuolį prieš 21 cm aukštesnį Ognjeną Kuzmičių, bet tai buvo vienas iš tų retų epizodų, kuomet žalgiriečiai varžovams nenusileido kovingumu. „Žalgiris“ (3/7) patyrė ketvirtą iš eilės pralaimėjimą Eurolygoje 59:61 nusileisdamas Belgrado „Crvena Zvezda“ (3/7).

32

„Va taip va! Va taip va!“, – antrojo kėlinio viduryje demonstratyviai, laikydamas kumščius rankose, šaukė Šarūnas Jasikevičius. Thomasas Walkupas laimėjo ginčo kamuolį prieš 21 cm aukštesnį Ognjeną Kuzmičių, bet tai buvo vienas iš tų retų epizodų, kuomet žalgiriečiai varžovams nenusileido kovingumu. „Žalgiris“ (3/7) patyrė ketvirtą iš eilės pralaimėjimą Eurolygoje 59:61 nusileisdamas Belgrado „Crvena Zvezda“ (3/7).

REKLAMA

Š. Jasikevičius vos prasidėjus ketvirtajam kėliniui tarsi aukščiausio lygio futbolininkas „kulniuku“ paspyrė kamuolį ir grąžino jį į aikštelę. Bet spyrė jis ne iš laimės – Edgaras Ulanovas tuomet prarado kamuolį ir sėkmingai užpuolę serbai nutolo penkiais taškais (46:51).

Visos dvikovos metu, išskyrus pirmą kėlinį, sunkiai puolime atrodę Lietuvos čempionai sužaidė antrą nerezultatyviausią šio sezono Eurolygos dvikovą.

REKLAMA
REKLAMA

Po rungtynių Š. Jasikevičius aiškiai išskyrė pramestus laisvus metimus, bet visų pirma akcentavo, kad tiek jis, tiek visa komanda, Kaune vaikščioti iškelta galva nebegalės.

REKLAMA

Mažiausia bėda čia, anot Šaro, yra faktas, kad komanda patyrė septintą pralaimėjimą. Treneris tik patikino, kad komanda savo braižo ir sistemos keisti dėl kelių pralaimėjimų toli gražu nesiruošia.

Labai skausmingas pralaimėjimas mums ir tas pralaimėjimas mus pastato į sunkią padėti, bet jeigu kalbėti apie lentelės poziciją, tai vėlgi pabrėžiu – tai mažiausiai jaudina. Mažiausiai jaudina dėl to, kad nesugebu įlysti žaidėjams į galvas.

Sistemos nepasikeitė, gynyba nepasikeitė, daug teisinu naujokus, bet jau užtenka. Veteranų teisinti nėra prasmės. Sistema nesikeis, tikime sistema, bent jau trenerių štabas. Stengsimės, kad žaidėjai suprastų, kur daro klaidas. Biški kominė situacija, nes žaidėjai daro tas pačias klaidas. Iki tol, kol pralaimėsime rungtynes su sistemos padariniais, nieko keisti nesiruošiame“, – spaudos konferenciją pradėjo Šaras.

REKLAMA
REKLAMA

Žalgiriečiai viso pataikė vos tris tritaškius iš 21 bandymo. 

Susikurta aibė metimų, kaip kurie metimai buvo skuboti ,nes buvo nervinė įtampa, kai žinai, kad šiandien privalai išlošti. Jei tie metimai būtų sukritę, būtų žymiai lengviau. Dirbti, dirbti, dirbti. Kito kelio nėra“, – tvirtino Š. Jasikevičius.

Sakote, kad sistema trenerius tenkina. Galbūt žaidėjai jos nesupranta?

Neieškok čia dabar sliekų. Jie viską žino, viską tiki, tereikia padaryti. Nauji žaidėjai dar biški apstulbę nuo Eurolygos, veteranai dar apsisvaigę nuo finalinio ketverto, nuo aštuoneto, vaikšto Kaune iškeltomis galvomis. Bet dabar nebebus apsisvaigę, nebevaikščios. Treneris irgi nevaikščios iškelta galva Kaune. Reikės pakampiais namo keliauti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar jus tenkina žaidimo organizavimas?

Žaidimo organizavime buvo problemų. Vėlgi, jei žiūrėsite serbų istoriją, jie labai daug ką pastato į nemalonų kampą. Jų gynėjų linijoje yra nuostabių žaidėjų. Kad bus momentais sunku, buvo aišku. Bet kai tave nužudo atkovotas kamuolys puolime, sistemos nesilaikymas, dar okay. Komanda pelno 60 taškų, galėtų pelnyti 45, jei tu prasižengi.

Pralaimėjome su dviem baudom, kurių nevalia daryti. Antra klasė. Negalima taip daryti. Žiūri į tas septynias pramestas baudas, žiūri į tą tritaškių pataikymą... Mes suskaičiuosime, jūs suskaičiuosite, kiek jų buvo laisvų. Bet okay.

Antroje pusėje žaidėte žemesniu penketu, nei pirmoje. Kodėl?

Norėjosi daugiau judėjimo, norėjosi daugiau metikų sustatyti į aikštelę, žaidžiame trečias rungtynes per septynias dienas. Norėjosi pagreitinti žaidimą, bet mes dar nieko neperskaitome. Mūsų naujokai dar nesupranta, kada varžovai žaidžia prieš tave normalią gynybą, kada išsikeičia. Čia ne tik organizacijos klausimas, čia ir naujokai. Reikia suprasti, kad jei išsikeičia... Neturi pranašumo ir toliau tęsi derinį (...) Treneris nesugeba žaidėjams perduoti tos informacijos.

REKLAMA

Kiek palengvetų, jei žaidėjai geriau skaitytų situacijas?

Manau, kad jei skaitai žaidimą, tai viskas yra lengviau. Yra fizinis greitis, yra žaidimo skaitymas, kurio mes bandome išmokinti. Viskas per vidurį yra ir mes bandome išmokinti. Nudegėme Pirėjuje, nudegėme ir šiandien. Šiai dienai mes iš komandinės pusės, tiek trenerių štabas nesugeba to perduoti, tiek žaidėjai nesugeba to padaryti. Bandysime toliau treniruotis ir dirbti tuo klausimu.

Galbūt naujų spalvų įneš naujokas?

Nežinau. Mes esame organizacija, kuri gandų nekomentuoja, jei bus kažkas oficialaus, sužinosite.

Kiek reikalingas tikras žaidimo kūrėjas?

Man trūksta lyderystės, kad kažkas paaiškintų, pasakytų. Iš naujokų trūksta, kad jie suprastų, kur jie atsirado. Viską tikrai padėtų jei tu bent truputį pataikai. Metimų susikuriame aibę. Susikūrėme metimų daugiau nei varžovai. Pataikymas tikrai padėtų, arena pakiltų, pats kaip žmogus pasijaustum gerai, bet žaidėjas negali kontroliuoti šito. Tu gali prasižengti, tu gali bent bandyti prasižengti, bet jei tu gyniesi taip (rodo pakeltas rankas), tai reiškia tu nenori aukotis komandai.

Baigėsi vaikščiojimas iškelta galva, Westermannas, Daviesas jau ne čia, reikia kažkam kitam ateiti ir vesti į priekį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų