REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį Vilniaus „Rytas“ Europos taurės rungtynėse namuose priims Limožo CSP ekipą, kuriai pirmajame rate, svečiuose pralaimėjo rezultatu 61:82.

Trečiadienį Vilniaus „Rytas“ Europos taurės rungtynėse namuose priims Limožo CSP ekipą, kuriai pirmajame rate, svečiuose pralaimėjo rezultatu 61:82.

REKLAMA

Vilniečiai šiuo metu turi 2 pergales ir B grupėje dalinasi 4-6 vietomis su ta pačia Limožo bei du kartus įveikta Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ ekipomis.

Prieš rytoj laukiančias rungtynes „Ryto“ treneris Dainius Adomaitis kalbėjo apie varžovų atletiškumą, svarbiausius akcentus bei prisiminė pralaimėjimą Kėdainiuose.

„Ji yra tipinė prancūzų komanda – atletiška. Antras dalykas – žaidėjai prie tritaškio linijos: turime būti gynyboje labai susikoncentravę ir negalime jiems leisti mesti tų tritaškių. Gynyboje jie atletiškumą išnaudoja presinguodami kamuolį ir rizikuoja stovėdami tarpuose bei bando perimti kamuolį ir sumesti taškus greitame puolime“, – sakė D.Adomaitis.

– Limožas pergales šventė namuose. Išvykoje jie žaidžia kiek kitaip?

– Jie turėjo gerų rungtynių ir išvykoje, tačiau kažkuriuo momentu jie sulūždavo. Kaip pats žaidęs Prancūzijoje, gerai pamenu vieno klubo vadovų pasakymą – svarbiausia laimėti namuose. Jie tikrai teikia didelį dėmesį pergalėms namuose. Su tokiomis atletiškomis komandomis privalai žaisti protingą krepšinį, neleisti jiems daryti spurtų, lengvų taškų, atsirinkti prieš ką žaisti gynyboje, nuspręsti, kur gali rizikuoti, kur ne.

REKLAMA
REKLAMA

– „Rytas“ pergalingose rungtynėse su „Lokomotiv-Kuban“ klydo mažai, tačiau kitose rungtynėse vėl darė daug klaidų. Kaip paaiškinti šį dalyką?

REKLAMA

– Koncentracija yra pagrindinis dalykas. Kitas dalykas – prieš kokį varžovą žaidi. Jie nėra ta komanda, kuri turi agresyvią gynybą. Mūsų didžiausia problema tame mače Limože buvo ta, kad mus išmušė iš mūsų puolimo. Nesugebėdavome ateiti į tą vietą, kur turėdavome ateiti ir jie nutraukdavo mūsų tą pirmą perdavimą.

– Kaip reikia žaisti prieš Semajų Christoną, kuris vidutiniškai pelno po 17,7 taško?

– Jis labiausiai puolime duoda fiziškumą ir nėra tas žaidėjas, kuris padeda kovoje dėl kamuolių, nes laukia to pirmojo perdavimo ir nori bėgti į priekį. Užduotis gynėjams – jau vykstant atakai, jiems susirasti jį ir neleisti pradėti greito puolimo. Yra dalykai, kuriuos galime su juo rizikuoti, bet yra dalykai, kurių negalime.

REKLAMA
REKLAMA

– Kaip galima paaiškinti pralaimėjimą Kėdainiuose?

– Mažos detalės nulėmė pralaimėjimą. Kas liečia gynybą ir agresiją – viskas buvo gerai, bet pagrindinis dalykas buvo klaidos ir koncentracija. Pirmame ketvirtyje prametėme septynias baudas. Negali išskirti nei vieno žaidėjo, visa komanda išėjo galvodami apie kažką toli į priekį. Nesame ta komanda, kuri gali galvoti į tolį, turime žiūrėt į sekančią treniruotę ir kitas rungtynes.

– Kaip į pralaimėjimą sureagavo žaidėjai?

– Reakcija buvo gera, praleidome daug laiko kalbėdami ir analizuodami. Jeigu būtume žaidę taip, kaip vakar treniravomės – net neabejoju, kad būtume iškovoję pergalę.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų