REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos rinktinė sunkiai pagavo ritmą ir turėjo naikinti dviženklį deficitą, bet galiausiai pergale prieš Čekiją pabaigė pasiruošimo ciklą pasaulio krepšinio čempionatui. Po šių rungtynių Lietuva persikels iš Pietų Korėjos į Kiniją, kur rugsėjo 1 d. pradės kovas H grupėje.

Lietuvos rinktinė sunkiai pagavo ritmą ir turėjo naikinti dviženklį deficitą, bet galiausiai pergale prieš Čekiją pabaigė pasiruošimo ciklą pasaulio krepšinio čempionatui. Po šių rungtynių Lietuva persikels iš Pietų Korėjos į Kiniją, kur rugsėjo 1 d. pradės kovas H grupėje.

REKLAMA

Lietuviai varžovus palaužė 82:79. Pergalę įtvirtino kapitono Manto Kalniečio ir Domanto Sabonio baudų metimai rungtynių pabaigoje.

Tai buvo šeštoji Dainiaus Adomaičio auklėtinių pergalė draugiškose varžybose. Patirti trys pralaimėjimai – ispanams ir dukart serbams. Pergalės be čekų dukart švęstos prieš Suomiją, kartą prieš Rusiją, Angolą ir Pietų Korėją.

Po šių rungtynių treneris turėtų paskelbti galutinę rinktinės sudėtį, kuri skris į Kiniją.

REKLAMA
REKLAMA

Rungtynes daug geriau pradėjo čekai, kurie jau pirmame kėlinyje įgijo dviženklę persvarą. Lietuviai turėjo rimtų problemų prieš individualius varžovų veiksmus ir derinį „du prieš du“.

REKLAMA

Lietuvos rinktinė prabudo antrame kėlinyje, kurį laimėjo 28:17 ir išsiveržė į priekį. Vos prasidėjus trečiam kėliniui lietuviai susikrovė dviženklę persvarą, bet ją iššvaistė vos per kelias akimirkas.

Ketvirtame kėlinyje kova vyko tašką į tašką, o likus žaisti keturias minutes Lietuvos krepšininkai atsiliko 73:77. Likus žaisti kiek daugiau nei minutę J. Mačiulis tritaškiu mažino atsilikimą iki taško.

Likus 15 sekundžių M. Kalnietis pataikė du baudų metimus ir išvedė Lietuvą į priekį 80:79. Čekų išpuolis pasibaigė nesėkminga Tomašo Satoransky ataka, jį vienas prieš vieną sustabdė D. Sabonis ir dviem baudų metimais įtvirtino pergalę.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuva: M. Kalnietis 12, M. Kuzminskas ir D. Sabonis po 11, R. Seibutis 9, J. Valančiūnas 8, L. Lekavičius 7, A. Butkevičius ir E. Ulanovas po 5, M. Grigonis ir P. Jankūnas po 4, J. Mačiulis ir R. Giedraitis po 3.

***

Ketvirtas kėlinys: Lietuva – Čekija

Komandos keitėsi sėkmingomis atakomis ir lengvais taškais iš po krepšio arba dėjimais. Lietuva pirmavo 71:70. Čekija pelnė septynis taškus be atsako ir likus žaisti keturias minutes vėl buvo priekyje 77:73.

Likus žaisti kiek daugiau nei minutę J. Mačiulis tritaškiu mažino atsilikimą iki taško.  

Trečias kėlinys:  Lietuva – Čekija 65:64 (14:22, 28:17, 23:25)

M. Kalnietis ir R. Giedraitis naudojosi tuo, kad Čekija gynėsi „zona“ ir smeigę po tritaškį didino Lietuvos rinktinės atotrūkį iki 52:45.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po dar vieno M. Kalniečio tritaškio Lietuva susikrovė dviženklę persvarą 55:45. Vos per kelias akimirkas Čekija ištirpdė atsilikimą iki vieno taško ir D. Adomaitis turėjo prašyti minutės pertraukėlės.

Antras kėlinys: Lietuva – Čekija 42:39 (14:22, 28:17)

Lietuviai sėkmingai pradėjo antrą kėlinį, o po M. Kuzminsko dėjimo su pražanga atsilikmą jau buvo sumažinę iki minimalaus 23:24. Netrukus R. Seibutis pataikė iš toli ir Lietuva pirmavo 28:27.

Po geros atkarpos sekė prastai, kai čekai pelnė 7 taškus be atsako ir vėl pabėgo į priekį 34:28. Į tai Lietuva atsakė dviem tritaškiais iš eilės ir lygino rezultatą 34:34.

Kėlinį Lietuva pabaigė D. Saboniu dėjimu ir perimtu R. Seibučio kamuoliu. Mūsiškiai pirmavo 42:39.

REKLAMA

Pirmas kėlinys: Lietuva – Čekija 14:22

Čekai ganėtinai lengvai žaisdami individualiai arba du prieš du įveikdavo lietuvių gynybą, o daugiausiai problemų kėlė NBA rungtyniaujantis Tomašas Satoransky. Įpusėjus kėliniui Čekija pirmavo 10:8.  

Blake’as Schilbas pelnė penkis taškus iš eilės, lietuviai dvi minutes tylėjo ir jau atsiliko 8:19.

***

Čekija pirmenybėse varžysis E grupėje su JAV, Turkija ir Japonija. Jie neturės ryškiausios savo žvaigždės Jano Vesely, o į priekį bus vedama NBA rungtyniaujančio Tomašo Satoransky.

Pirmenybes Lietuva pradės rugsėjo 1 d. rungtynėmis su Senegalu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų