REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos futbolo A lygos 12-ajame ture įvyko itin įsimintina lyderių akistata ir 7 įvarčius padovanojęs Kauno derbis.

Lietuvos futbolo A lygos 12-ajame ture įvyko itin įsimintina lyderių akistata ir 7 įvarčius padovanojęs Kauno derbis.

REKLAMA

Revanšas. Klaipėdos „Atlantas“ antrame šio sezono Pajūrio derbyje iškovojo labai svarbią pergalę, rezultatu 2:1 įveikdamas penktą sykį iš eilės be taškų likusią „Palangą“. Šiuo metu uostamiesčio vienuolikės sąskaitoje – 11 taškų ir 4 taškų atotrūkis nuo žemiau turnyro lentelėje esančių dviejų oponentų – „Panevėžio“ ir „Palangos“.

Iššovė. Pajūrio derbyje „Atlantą“ į pergalę vedė du patyrę žaidėjai – Darvydas Šernas bei Vytautas Lukša. Abu futbolininkai pelnė po įvartį, tad D. Šernas pasidžiaugė, jog alytiškių duetas driokstelėjo svarbiame mače: „Visi kalba, kad čia duetas, bet jis kol kas nedirbo. Pagaliau iššovėme. Džiaugiuosi ir už Vytą, ir už save, ir, svarbiausia, už visą komandą.“ Abu futbolininkai šiame sezone yra pelnę po 2 įvarčius.

Rokiruotė. „Panevėžys“ per pastarąsias penkerias rungtynes surinko 6 taškus bei pralaimėjo vos kartą, tad tai leido čempionato debiutantams pakilti į septintą poziciją. „Palanga“ taip pat turi 7 taškus, tačiau prasčiau pasirodė tarpusavio mačuose.

REKLAMA
REKLAMA

Derinys. „Panevėžio“ klubas Vilniuje sužaidė lygiosiomis 1:1 su vietos „Riteriais“, o įvartį sukūrė du tie patys futbolininkai, kurie statistiniuose komponentuose išsiskyrė ir 11-ajame ture. Andrejus Karvackis standartinės padėties metu atliko antrą iš eilės rezultatyvų perdavimą, o jo komandos draugas Pavelas Krukas džiaugėsi įvarčiu antrose rungtynėse iš eilės.

REKLAMA

Nusivylimas. Lygiosiomis su „Panevėžiu“ liko nepatenkintas „Riterių“ strategas Aurelijus Skarbalius, teigęs, kad jo treniruojami futbolininkai buvo arogantiški. „Palangoje pirmas kėlinys mums buvo įspėjimas. Patys geriausi žaidėjai sugeba išlaikyti koncentraciją, žaisti su pasitikėjimu, bet netapdami arogantiški. Tokiais momentais neleidžiu žaidėjams slėptis – jie neša tokią pačią atsakomybę. Mano žaidėjai buvo arogantiški“.

Spurtas. Pirmą kartą SM „Tauro“ stadione vykusiame derbyje buvo užfiksuota įspūdinga Kauno „Stumbro“ atkarpa. Kauniečiai vos tik prasidėjus 9 mačo minutei buvo pelnę net 3 įvarčius, o netrukus ir buvo labai netoli ketvirto. Vis dėlto tai nėra rekordas: 2005 metais Panevėžio „Ekranas“ net 8:0 sutriuškino Vilniaus „Vėtrą“, o Povilas Lukšys pasižymėjo „hetriku“, kurį pasiekė vos per 5 pirmąsias akistatos minutes.

REKLAMA
REKLAMA

Keitimai. „Kauno Žalgiris“ nepalūžo po tokios nesėkmingos mačo pradžios ir iškovojo fantastišką pergalę rezultatu 4:3, prie kurios itin prisidėjo ir po keitimo aikštėje pasirodęs duetas – Pijus Širvys bei Rokas Krušnauskas. P. Širvys ant žaliosios vejos žengė 56-ąją minutę, o pasižymėjo 58-ąją, savo ruožtu, R. Krušnauskui taip pat prireikė vos poros minučių, kad pelnytų išlyginamąjį įvartį.

Benefisas. Marijampolės „Sūduva“ lyderių akistatoje 1:0 įveikė Vilniaus „Žalgirį“. Pergalingą įvartį pelnė Mihretas Topčagičius, tačiau rungtynių didvyriu tapo savo komandą užvedęs vartininkas Ivanas Kardumas. Legionierius iš Kroatijos atrėmė pirmą Tomislavo Kišo smūgiuotą 11 metrų baudinį, o netrukus pakėlė sirgalius ant kojų, kai atmušė ir dar vieną smūgį, kurį atliko Liviu Antalis. Tokio atvejo, kai vartų sargas atremtų tiek pirmą, tiek antrą smūgį, kurį pakartoti paprašė teisėjas, A lygoje dar nebuvo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rekordas. 2100 – tiek žmonių čempionato grandų akistatoje užfiksavo šio sezono lankomumo rekordą. Septintą pergalę iš eilės iškovojusi „Sūduva“ turnyro lentelėje „Žalgirį“ lenkia jau 5 taškais.

Petraukėlė. Čempionato kovos rungtynėmis Vilniuje tarp „Žalgirio“ ir „Stumbro“ sugrįš gegužės 31-ąją dieną. Šį savaitgalį visi aštuoni A lygos klubai žais Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės rungtynes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų