• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valgykite ne tik arbūzus, bet ir jų sėklas

Kaip valgyti arbūzus? Tuoj pat išrinkti ir išmesti jų sėklas? O gal atsikąsti arbūzo, o tik po to išspjauti sėklas? Ir viena, ir kita netinka. Kairo Al Azharo universiteto mokslininkai ištyrė, kad arbūzą reikia valgyti su sėklomis. Tiesa, sėklas reikia praryti su luobelėm (sukramtytom). Pasirodo, arbūzų sėklų luobelės - sveikatos ir ilgaamžiškumo šaltinis. Kaip matyti iš tyrimų, arbūzų sėklos reguliuoja ir stimuliuoja kepenų veiklą (mat jose yra unikalių riebalų). Be to, sėklose yra medžiagų, mažinančių cholesterolį. Jos yra profilaktinė priemonė nuo sklerozės. Dar Egipto medikai pataria vartoti arbūzų sėklas dėl to, kad jose yra gyvybiškai būtinų fermentų, reguliuojančių medžiagų apykaitą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų