Svogūnas - seniausias mūsų virtuvės svečias. Jis yra labai piktas. Pakliuvęs į skrandį, svogūnas elgiasi labai "griežtai". Įvairių bakterijų, nešvarumų ir askaridžių svogūnas nekenčia, jos turi sprukti kuo greičiausiai iš vidurių.
Svogūno sultys geriamos kelis sykius per dieną po 1 arbatinį šaukštelį, padeda nuo kosulio, dusulio ir krūtinės skausmų. Sultis sumaišytas su šiltu aliejumi (aguonų arba alyvų aliejus), patariama vartoti nuo reumatinių ausų skausmų.
Iš svogūnų gaminamas toks sirupas: 400 gramų nuluptų ir supjaustytų svogūnų, 1 litrą vandens, 100 gramų medaus ir 300 gramų cukraus virti 3-4 valandas, po to ataušinti, iškošti ir supilti į butelį. Tai yra gera priemonė nuo užkimimo, kosulio, krūtinės plėvės uždegimo, krūtinės užsiteršimo ir netgi nuo džiovos.
Kompresus su keptais arba žaliais, supjaustytais svogūnais patariama dėti ant kaklo skausmų, kaklo vočių, sustingusių sąnarių, ir kietų skaudulių suminkštinimui. Šie kompresai, kuo karštesni, padeda nuo reumatinių ausų skausmų.