Lankasterio (Didžioji Britanija) universiteto dirvožemininkas Trevoras Pirsas įspėja apie pavojų vartoti "sliekų paštetą". Tačiau kulinarams mokslininkas duoda naudingą patarimą, kaip ruošti šį patiekalą: reikia vengti ne visų, o tik geltonų salierų. T. Pirsas išsiaiškino, kad geltoni vikšrai veisiasi užterštame dirvožemyje greta šachtų, kuriose kadaise buvo kasamos rūdos su arseno priemaišomis. Sliekai dėl to ir įgauna geltoną spalvą, kad virškina šį nuodą.
Ypač daug geltonų sliekų netoli senų šachtų Didžiojoje Britanijoje, kur dirvožemininkas atliko savo tyrimus. T. Pirsas nustatė, kad paprastai sliekų vidaus organai būna rudai žalios spalvos, o "prisiėdusieji" arseno įgyja geltoną (garstyčių) atspalvį. Mokslininkas mano, kad pagal sliekų spalvą galima spręsti apie dirvožemio užterštumą ir imtis reikiamų valymo priemonių.
Taigi T. Pirsas nepataria į racioną įtraukti geltonus sliekus.