Priklausomai nuo organizmo, žmogus per dieną gali suvartoti nuo 0,5 iki 3-4 litrų morkų sulčių. Šios sultys padeda atsistatyti organizmui. Morkų sultys - pats turtingiausias vitamino A šaltinis. Be to, šiose sultyse gausu vitaminų B, C, D, E ir K. Morkų sultys gerina apetitą, virškinimą, dantų struktūrą.
Krūtimi maitinanti motina per dieną turi išgerti daug šių sulčių, nes jos gerina pieno kokybę. Paskutiniaisiais nėštumo mėnesiais vartojamos morkų sultys sumažina sepsio tikimybę gimdant. Per dieną suvartojus pusę litro šių sulčių, gaunama daugiau naudos nei išgėrus 12 kilogramų tablečių kalcio.
Morkų sultys labai tinka vartoti sergant opomis ir vėžiniais susirgimais, didina atsparumą infekcijoms ir stimuliuoja kasos veiklą. Morkų sulčių dėka ne taip sergama akių, gerklės, kvėpavimo takų ligomis, sustiprėja nervų sistema, įgaunama energijos ir jėgų. Kai kurios žarnyno ir kepenų ligos susijusios su kai kurių elementų, kurių yra tik morkų sultyse, trūkumu. Vartojant šias sultis valosi kepenys, pasišalina iš organizmo labai daug šlakų.
Kartais morkų sulčių vartojimas padeda nuo nevaisingumo. Vartodami šias sultis nebeturėsite bėdų dėl sausos odos, dermatitų ir kitokių odos susirgimų, akių ligų.
Morkų sultyse daug natrio, kalio, kalcio, magnio ir geležies.
Labai svarbu tinkamai pasiruošti šio stebuklingojo gėrimo. Jį vartojant draudžiamas maistas, turintis koncentruoto cukraus, krakmolo, nerekomenduotini patiekalai iš miltų.
Kartais kurį laiką pavartojus morkų sulčių pasireiškia reakcija (pakinta odos spalva). Tačiau tai natūralus procesas. Iš to matyti, kad iš organizmo valosi šlakai.