• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Morka

Morkose gausu vitaminų C, E, K, P, U, B, B, B, B, fonilinės, nikotininės rūgščių, inozito, taip pat daug mineralinių medžiagų. Visa tai reguliuoja daugelį organizme vykstančių procesų, palaiko šarmų ir rūgščių pusiausvyrą, veikia kraujodarą, kaulinių audinių susidarymą. Morkose, nors ir nedaug, yra amino rūgščių.

REKLAMA
REKLAMA

Nuskustų ir susmulkintų morkų nepatartina ilgai laikyti, nes nyksta vitaminai, ypač karotinas. Šaldytuve paruoštas morkas galima laikyti sandariai uždarytame inde ne ilgiau kaip 3 valandas.

Daug morkų patartina valgyti segantiesiems tulžies, šlapimo takų akmenlige, fiziškai ir psichiškai nusilpusiems žmonėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
  • Šventiniai atradimai su VILVI

TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų