Jie jau sergate tokiomis ligomis, geriausia laikytis gydytojo paskirto režimo. Tačiau paūmėjus ligai imkitės dietos.
Paaštrėjimo periodu ligonį 2-3 dienoms guldykite į lovą ir duokite tik nestiprios arbatos, perpus skiestos su pienu (6-7 kartus per dieną). Trečią dieną jau galima duoti trintos sriubos. 4-5 dieną į racioną galima įtraukti pieną, kefyrą, šviežią nerūgščią varškę, 50 g aliejaus ir 100-150 g džiūvėsių.
Vėliau galima valgyti baltą duoną, pieniškas košes, bulvių, morkų piurė.
Kai uždegimas aprims, maitinkitės pagal tam tikrą dietinį režimą.
Jei rūgštingumas sumažėjęs, rekomenduojama valgyti mėsiškas, grybų, daržovių sriubas, neriebią mėsą, žuvį, paukštieną, žalias virtas daržoves ir vaisius, sultis, kisielių, kompotus, baltą džiovintą duoną, džiūvėsius.
Jei rūgštingumas padidėjęs, galite vartoti pieną, grietinėlę, košes, silpnus mėsos, daržovių sultinius, žuvienę, sultinyje virtas kruopas ir daržoves, makaronus, troškintas daržoves, kriaušes, bananus, nerūgščių veislių obuolius.