Menopauzės metu organizme sumažėja estrogeno kiekis, dėl to tampa silpnesnės širdies, kraujagyslių, kaulų ir kitos sistemos. Todėl šiuo periodu moters sveikata labai priklauso nuo mitybos. Menopauzės metu reikėtų sumažinti gyvulinės kilmės baltymų ir riebalų kiekį. Venkite kiaulienos, subproduktų (kepenėlių, širdžių), dešrų, pieniškų dešrelių ir kitokių produktų, kuriuose gausu cholesterino. Vartokite jautieną, veršieną, avieną, o geriausia - paukštieną (krūtinėlę). Nebloga aterosklerozės profilaktika - per dieną suvalgyti bent 2-3 graikinius riešutus. Teigiamai veikia širdį ir kraujagysles arbata. Labai gerai atsisakyti kavos, alkoholio, cigarečių, gazuoto vandens, saldumynų.
Kad neišsivystytų osteoporozė, būtina į dienos racioną įtraukti produktų, kuriuose gausu kalcio: neriebaus pieno, varškės, joguto, varškės sūrio. Labai patartina per dieną suvalgyti bent 50 gramų garuose paruoštos žuvies, jūros gėrybių.
Menopauzės metu daugiau vartokite žalių daržovių, džiovintų vaisių, sulčių, ankštinių kultūrų, juodos rupios duonos.
Ribokite savo meniu (bet visiškai neatsisakykite) kiaušinio trynius, sviestą, žuvų kepenis.
Palaipsniui įpraskite vartoti kalcio preparatus, išmėginkite soją - joje yra gamtinio estrogeno, taigi galima ja kurį laiką keisti hormoninius preparatus.