Vaisų ir žaliųjų daržovių dieta apsaugo nuo endometriozės, o raudona mėsa ir jautiena turi priešingą efektą. Tokie gydytojo Fabijo Paracinio iš Milano universiteto Ginekologijos klinikos nuomonė.
Laikantis vaisių ir daržovių dietos endometriozės rizika sumažėja 40 procentų. O mėgėjos dažnai vartoti jautieną ir kiaulieną tikimybę susirgti šia baisia ir sekinančia liga pasididina 80-100 procentų.
Pieno, kepenėlių, morkų, sūrio, žuvies, margarino, sviesto vartojimas neturi jokios įtakos endometriozės vystymuisi.
Endometrioze serga penkios iš šimto europiečių. Ši liga ne tik suprastina moters gyvenimo kokybę, bet ir yra pirmasis laiptelis fibriomos ir vėžio link. Mokslininkai mano, kad dieta, kurioje gausu gyvulinės kilmės riebalų, padidina estrogenų kiekį, o tai ir išprovokuoja endometriozę.