Vitaminas C
Stiprina imuninę sistemą, kartu su vitaminu E trukdo susidaryti raukšlėms. Vitamino C daugiausia yra vaisiuose ir daržovėse.
Vitaminas E
Šis vitaminas aktyvina ląstelių gaminimąsi ir apykaitą jose. Vitamino E ypač daug persikuose, riešutuose, aliejuje, saulėgrąžose, žuvyje, avižų kruopose. Jis taip pat labai reikalingas nervų sistemai normalizuoti, lytiniam aktyvumui palaikyti, gerina kepenų veiklą.
Provitaminas A
Neleidžia ląstelėms irti. Jo apstu morkose, abrikosuose, bananuose.
Vitaminas K
Reguliuoja kraujo krešėjimą ir kaulų būklę. Jei trūksta šio vitamino, kraujuoja dantenos, lėtėja gijimo procesai. Daug vitamino K yra kopūstuose, morkose, pomidoruose, špinatuose, paukštienoje.
Vitaminas B 1
Gerina raumenų tonusą, endokrininės ir nervų sistemų veiklą. Jo trūkstant, silpnėja imunitetas, greitai pavargstama, vargina neurozės. Daug šio vitamino yra bulvėse, ankštinėse daržovėse, grūduose, kopūstuose, liesoje kiaulienoje, riešutuose, mielėse, sėlenose.
Vitaminas B 2
Stiprina atmintį. Kad organizmui netrūktų vitamino B 2, reikia valgyti lieso pieno produktus, rupių miltų patiekalus.
Vitaminas B 12
Mažina nuovargį, gerina atmintį. Jo yra mėsoje.
Geležis
Gerina atmintį, padeda sukoncentruoti dėmesį. Daug yra kepenyse, liesoje mėsoje, džiovintuose vaisiuose, pupelėse, žaliose daržovėse.
Selenas
Gerina organizmo apsaugines reakcijas (jūros gėrybės, mėsa, duona, makaronai).
Cinkas
Padeda sukoncentruoti dėmesį. Geriausiai pasisavinamas valgant jūros žuvį, ankštines daržoves, rupių miltų produktus.
Magnis
Yra "atsakingas" už nervinių impulsų perdavimą. Daug magnio yra žemės riešutuose, liesame piene, bananuose, daigintuose kviečiuose.
Boras
Skatina smegenų veiklos aktyvumą. Boro yra obuoliuose, kriaušėse, vynuogėse, brokoliuose.
Kalcis
Stiprina nervų sistemą ir kaulus. Daugiausia - pieno produktuose, džiovintuose abrikosuose, bananuose, brokoliuose.