Australijos mokslininkų komanda kuria naujos kartos šokoladą, kuris bus skirtas kariams, atliekantiems misijas karštuose regionuose bei dykumose.
Kaip žinia, įprastas šokoladas tirpsta 25-30 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje, tad reikia sukurti šokoladą, kuris pradėtų tirpti tik 50 laipsnių temperatūroje. Tai mokslininkams jau pavyko padaryti, iš įprasto šokolado pašalinus riebalus ir pakeitus juos atsparesniais temperatūrai riebalais. Kad šokoladas būtų tinkamas kariškiams, jį dar reikia praturtinti vitaminais, kurie taip pat būtų atsparūs aukštoms temperatūroms, ir sukurti tokį įpakavimą, kuris būtų nepralaidus vandeniui, o jame šokoladas ilgai išliktų šviežias. Mokslininkai ketina į šokoladą pridėti vitaminų su specialiu apvalkalu, kuris padės išlaikyti reikiamas savybes.
Tačiau bene svarbiausia užduotis - išlaikyti mažai pakitusį šokolado skonį. Kol kas tai ne itin gerai sekasi, mat pirmosios karščiui atsparios ir vitaminų praturtintos šokolado plytelės skoniu priminė toli gražu ne šokoladą.