Vyras.
Atsivertęs kulinarijos knygą, keletą kartų atidžiai perskaito receptą. Skaito pirmą recepto eilutę: "Išvirti 150 g makaronų". Atidaro virtuvinę spintelę, pamato dėžutę su užrašu "Rageliai". Uždaro spintelę, eina į parduotuvę, perka makaronų. Atidaro spintelę su virtuvės rakandais. Įsitikina, kad namuose nėra svarstyklių. Pademonstruoja supratingumą: vaistinės svarstyklėmis pasveria vieną makaroną, 150 dalina iš makarono svorio, sąžiningai atskaičiuoja reikiamą makaronų kiekį. Skaito kitą eilutę: "300 g jautienos, avienos arba kiaulienos sumalti mėsmale". Atidaro šaldytuvą, pamato ten pakelį su užrašu "Jautienos faršas". Eina į parduotuvę, perka 300 gramų jautienos. Kai pardavėja siūlo pirkti visą puskilogramį, sukelia skandalą. Grįžęs žvilgteri į virtuvinę spintelę. Ten neranda mėsmalės, bet pamato virtuvinį kombainą. Eina pas kaimyną skolintis mėsmalės. Iš kaimyno pareikalauja ir naudojimosi mėsmale instrukcijos. Negavęs, ko norėjo, išvadina kaimyną idiotu, įsijungia internetą ir po kokios pusantros valandos paieškų suranda mėsmalės instrukciją... anglų kalba. Nuosekliai išsiverčia instrukciją, surenka mėsmalę, sumala mėsą.
Skaito toliau: "... mėsmale, kartu su dviem vidutinio dydžio svogūnų galvutėm". Keiksnodamas sušeria sumaltą mėsą šuniui. Vėl eina į parduotuvę, vėl perka 300 gramų jautienos, pakeliui užbėga į turgų svogūnų. Ilgai prašo pardavėjo, kad šis išrinktų tik vidutinio dydžio galvutę.
Skaito toliau: "Į įkaitintą keptuvę įdėti šaukštą sviesto, sudėti faršą, pasūdyti pagal skonį, kepti 15-20 min." Iš šaldytuvo išima į kaulą sušalusį sviestą, bando gabalėlį atskirti šaukštu, bet nepavyksta, tad pasitelkiamas virtuvinis kirvukas. Įdeda sviestą į keptuvę ir laukia, kol ištirps. Sviestas, aišku, sudega. Supranta, kad paėmė per didelę keptuvę, viską pakartoja mažesnėje keptuvėje. Ilgai juokiasi iš knygos autoriaus - nejau jis tikrai mano, kad žalią mėsą galima pasūdyti pagal skonį? Paskui vis dėlto ragauja žalią mėsą ir sūdo. Nustato laikrodį lygiai 17,5 minutės ir laukia.
Skaito recepto pabaigą: "Visus produktus sumaišyti ir patiekti į stalą". Viską sukrečia į puodą. Įsipila degtinės ir užkanda mišiniu tiesiai iš puodo.
Moteris.
Skambina geriausiai draugei, klausia recepto. Ši pataria paieškoti kulinarijos knygoje. Atsiverčia knygą, probėgšmais perskaito receptą, deda knygą į šalį. Prisimena, kad recepte buvo paminėta, jog reikia išvirti makaronų. Atsidaro spintelę, mato dėžutę su užrašu "Rageliai", siekia ją paimti, bet čia pat prisimena, kad nuo miltinių patiekalų storėjama, tad pasiima ryžių. Supila į puodą "iš akies". Pagalvoja: kai valgė "makaronus jūreiviškai" pas mamą, juose buvo mėsos faršo. Atidaro šaldytuvą, pamato ten jautienos faršą. Kadangi pusfabrikačiais nepasitiki, deda jį šalin ir ima jautienos kepenis (juk taip sveika!). Supranta, kad kepenis reikia sumalti. Žvilgteri į spintelę, mato joje virtuvinį kombainą ir įsitikinusi, jog be vyro pagalbos su tokia sudėtinga technika nesusidoros, smulkina kepenis peiliu. Pjaustydama galvoja apie tai, kokios simpatiškos lėkštės buvo nupieštos kulinarijos knygoje greta "makaronai jūreiviškai" recepto. Dar kartą pažiūri į kulinarijos knygą, kad jomis pasigrožėtų, ir tuo pat metu pastebi, kad recepte paminėti svogūnai. Svogūnas - daržovė, o daržovėse gausu vitaminų. Todėl į susmulkintas kepenis prideda ne tik svogūnų, bet ir česnakų, pomidorų, paprikos, morkų ir aguročio. Skambina mamai ir klausia, ką daryti su paruošta mase. Atsakymas išsamus: "Pakepink!" Ima rafinuotą aliejų (skonio jokio, užtat be cholesterolio!), gana daug jo įpila į keptuvę ir deda visus produktus paeiliui, griežtai atsižvelgdama į jų paruošimui reikalingą laiką. Iš pradžių - morką (ją reikia troškinti), pomidorai - paskiausiai. Dar prideda kiaušinių, juodųjų, raudonųjų pipirų, kario, gvazdikėlių, druskos ir truputėlį cukraus (dėl skonio!).
Iš indaujos ima porcelianinį indą, į jį sluoksniuoja: ryžius, keptuvės turinį, šviežius žalumynus, vėl ryžius ir t. t. (ne mažiau kaip 15 sluoksnių). Užtiesia stalą nauja staltiese, vidury pastato indą su paruoštu produktu, išdėlioja lėkštes, derančias prie staltiesės ir indų. Eina puoštis vakarienei.