1. Į stiklinę įmuškite šviežią kiaušinį (geriausia - kaimišką) ir sumaišykite su karštu ką tik užvirintu pienu. Mišinį išgerkite.
2. Vatos ar marlės tamponą suvilgykite raudonojo burokėlio ir svogūno sulčių mišinyje ir įsikiškite į ausį toje galvos pusėje, kurią skauda.
3. Pasidarykite tvarstį iš raugintų kopūstų, dėkite prie smilkinių ir apsukę rankšluosčiu laikykite, kol palengvės.
4. Senovės graikai gėrė tokį gėrimą: į emaliuotą indą supildavo litrą raudonojo vyno, įdėdavo 300 g medaus (galima pakeisti tokiu pačiu kiekiu cukraus), 0,5 kg smulkiai su visa žieve supjaustytų apelsinų ir 150 g sutarkuotų krienų. Indą uždengdavo, įdėdavo į puodą su vandeniu ir valandą kaitindavo. Po to mišinį atšaldydavo, perkošdavo, tirščius nuspausdavo. Gerdavo po pusę stiklinės, kai pajusdavo, kad pradeda skaudėti galvą.