• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kad tik liežuvio nenurytum

Viską žinantys statistikai suskaičiavo, kad dabar vos ne kas penktas keliautojas renkasi kulinarinę kelionę. Tokiems turistams nereikia muziejų ir visokių istorinių įžymybių. Jie mieliau renkasi restoranus, ragauja vynus, mėgaujasi maistu.

REKLAMA
REKLAMA

Kiekviena šalis ir čia turi savo vizitinę kortelę. Prancūziški sūriai, rusiški ikrai, šveicariškas šokoladas, vokiškos dešrelės - tai daugelio ragauti skanumynai.

REKLAMA

Na, o ko galima surasti kitose šalyse?

Vengrai pasižymi tuo, kad didžiuliais kiekiais vartoja raudonuosius aštrius pipirus. Pavyzdžiui, restorane užsisakę troškinį, gausite labai labai aštrią mėsišką sriubą, į kurią dar pridėta rūkytų lašinukų ir smulkių "kleckiukų".

Čekijoje būtina paragauti Prahos torto. Kepdami jį čekai negaili tamsaus romo, konjako, benedikto, o ant viršaus dar užpila tiršto šokolado.

REKLAMA
REKLAMA

Ispanijoje galima paragauto toro, kuris kepamas iš medaus ir ąžuolo gilių.

Labai skanus ir paprastas katalonų ruošiamas patiekalas - ant grotelių kepta duona, kurią pats gali pasigardinti česnaku, pomidorais, alyvų aliejumi ir druska. Katalonija (ji priklauso Ispanijai) taip pat garsėja savo kumpiais ir pelėsinėmis dešromis. Čia yra net Dešrų muziejus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų