Viską žinantys statistikai suskaičiavo, kad dabar vos ne kas penktas keliautojas renkasi kulinarinę kelionę. Tokiems turistams nereikia muziejų ir visokių istorinių įžymybių. Jie mieliau renkasi restoranus, ragauja vynus, mėgaujasi maistu.
Kiekviena šalis ir čia turi savo vizitinę kortelę. Prancūziški sūriai, rusiški ikrai, šveicariškas šokoladas, vokiškos dešrelės - tai daugelio ragauti skanumynai.
Na, o ko galima surasti kitose šalyse?
Vengrai pasižymi tuo, kad didžiuliais kiekiais vartoja raudonuosius aštrius pipirus. Pavyzdžiui, restorane užsisakę troškinį, gausite labai labai aštrią mėsišką sriubą, į kurią dar pridėta rūkytų lašinukų ir smulkių "kleckiukų".
Čekijoje būtina paragauti Prahos torto. Kepdami jį čekai negaili tamsaus romo, konjako, benedikto, o ant viršaus dar užpila tiršto šokolado.
Ispanijoje galima paragauto toro, kuris kepamas iš medaus ir ąžuolo gilių.
Labai skanus ir paprastas katalonų ruošiamas patiekalas - ant grotelių kepta duona, kurią pats gali pasigardinti česnaku, pomidorais, alyvų aliejumi ir druska. Katalonija (ji priklauso Ispanijai) taip pat garsėja savo kumpiais ir pelėsinėmis dešromis. Čia yra net Dešrų muziejus.