"Nieko apie tai neišmanome" - nusprendė vengrų kulinaras Lajošas Elecas (40 m.), ir gimtajame Djulo mieste atidarė "Guliašo akademiją". Taip intriguojančiai pavadintame restorane pripažintas nacionalinės virtuvės meistras lankytojams siūlo daugiau nei 30 guliašo receptų.
Daugelį šio patiekalo gaminimo paslapčių Lajošui perdavė jo senelis, taip pat garsus virėjas. Esminė šio populiaraus patiekalo paslaptis - jo gaminimas sode, po atviru dangumi, kad patiekalą gardintų ne tik vengriški prieskoniai, bet ir tenykščio oro - Lajošo tikinimu, ypatingo - aromatas.
Kulinaras tikina, tikras vengriškas guliašas, nors ir nėra dietinis patiekalas, bet gelbsti nuo daugelio ligų ir mažina stresą. Todėl jo "Akademijoje" turi apsilankyti kiekvienas vengras. Juolab kad čia gali gauti ne tik maisto, bet ir dvasinio peno: vienoje iš restorano salių atidaryta paroda, pasakojanti apie Vengrijos kulinarijos meno istoriją ir geriausius jo atstovus.