• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Grybų receptai

A.J.

Grybų kotletai

0,5 kg grybų (būtų gerai vienos rūšies),

2-3 batono riekelės,

0,5 stiklinės grietinėlės,

2 svogūnų galvos,

3-4 stiklinės džiūvėsėlių,

2 kiaušiniai,

3 valgomieji šaukštai miltų,

druskos, pipirų, kitokių prieskonių - pagal skonį.

Išverdame grybus, gerai juos nusunkiame ir sumalame. Batoną pamirkome grietinėlėje, sudedame į sumaltus grybus. Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepinę taip pat sudedame į maltus grybus. Taip pat į būsimą faršą dedame kiaušinį, druskos, prieskonių, miltų ir gerai išmaišome. Suformuojame kotletus. Kitą kiaušinį išplakame, įmerkiame kotletą, po to apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame įkaitintuose riebaluose.

REKLAMA
REKLAMA

Virtinukai su grybais

1 kg nuvalytų grybų,

3 didelės galvos svogūnų,

600 gramų miltų,

vandens, prieskonių, druskos, aliejaus

Grybus apvirti, gerai nuvarvinti vandenį ir sumalti (patartina į mėsmalę dėti kuo retesnį sietelį). Svogūnus smulkiai supjaustyti, pakepinti aliejuje. Kai pradės gražiai gelsti, sudėti maltus grybus ir 10 minučių patroškinti. Druską ir prieskonius dėti pagal skonį.

Užsiminkyti vidutinio kietumo tešlą iš miltų, druskos ir vandens (tie, kas mėgsta, gali į tešlą dėti ir kiaušinį). Virtinukus formuojate tokio dydžio, kokius įpratę valgyti, į vidų dedate grybų masę. Juos galima virti buljone (daržovių ar vištienos) arba kepti įkaitintuose riebaluose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų