Įprastą netikrą zuikį gaminame iš paties įvairiausio faršo, rūpindamiesi pagardais, o ne kalorijų skaičiumi. Skanu, bet kartais po tokių pietų ar vakarienės kalbos aptyla, visus apima lengvas snaudulys. Kaip išsaugoti valgiaraštyje visų mėgstamą patiekalą ir jį truputį palengvinti?
Pasirodo, tai visai paprasta. Tik vietoj įprastos jautienos ar kiaulienos naudokite paukštieną, geriausiai mėsingą kalakutą. Kaip sausam kalakutienos faršui suteikti svorio ir “spalvos”?
Sumaišykite jį su nerūgščia varške, kiaušiniais, “Parmos” sūriu arba tarkuotais jo pakaitalais, pagamintais Lietuvoje, džiūvėsėliais. Suformuokite netikrą zuikį ir kepkite jį orkaitėje apkloję (įvynioję) plonai supjaustytais rūkyto arba vytinto kumpio, neriebios rūkytos šoninės gabaliukais. Į kepimo pabaigą palaistykite kepsnį vynu.
Skonis kiek neįprastas mūsų gomuriui, bet tikrai neblogas. Šitokiu zuikiu iš kalakutienos galite ramiai vaišinti svečius, didžiuodamiesi nauju patiekalu, kuris pernelyg neapsunkina skrandžio ir kartu visiškai atitinka mūsų mitybos tradicijas.