Mokslininkai atrado, kad dažnas valgymas greito maisto restoranuose kenkia akims. Valgant daug mononatrio gliutamino (MNG), naudojamo paskaninti apdorotam maistui, galima pakenkti tinklainei ir susilpninti regėjimą. Bandomosios žiurkės buvo maitinamos dietiniais produktais, kurių pagrindą sudarė maistas su MNG. Tokia dieta žiurkėms sukėlė stiprių tinklainės pažeidimų, o kelios net apako. Gliutaminas yra amino rūgštis, kuri veikia kaip neurosiųstuvas, siunčiantis signalus tarp nervų ląstelių. Atliekant tyrimus buvo pastebėtas didelis skirtumas tarp gyvūnų, ėdusių normalų maistą ir maistą su MNG. Pastarųjų nervų sluoksnis sumažėjo net 75 procentais. Mokslininkas Hirošis Oguras tikino, kad maistas kuriame yra dvidešimt procentų MNG, tinklainės pažeidimų nesukelia.
REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą