Sunkią minutę, kai galvą tarsi akmuo užgulusios juodos mintys, ranka pati tiesiasi mėgstamiausių sausainių ar puodelio aromatingos kavos link. Gurkšnelis vienas, kitas - ir maloni šiluma, apėmusi kūną, tarsi nustumia rūpestį ir kartėlį.
Pastaraisiais metais mokslininkų atlikti tyrimai rodo, kad maistas tiesiogiai veikia žmogaus smegenų veiklą, reguliuojančią nuotaiką. Išties gardus kąsnelis, kuriuo stengiamasi užgniaužti nusivylimą, nerimą ar nemalonumus, pakelia nuotaiką. Tiesa, neilgam.
ANGLIAVANDENIAI. Mokslininkai teigia, kad visi angliavandeniai ramina. Tačiau būtų naivu manyti, kad lėkštė saldžios košės padės įveikti stresines situacijas. Vis dėlto praėjus šiek tiek laiko po valgio, depresijos slegiamas žmogus pasijaučia ramiau.
KALCIS. Jo ypač daug piene, jogurte, sūryje. Ryte reikėtų išgerti stiklinę apelsinų sulčių, per pietus - pieno, o vakare - neriebaus jogurto. Ir tai bus kalcio dienos norma.