Ajovos (Jungtinės Amerikos Valstijos) universiteto sociologai atliko tyrimą apie ryšį tarp žmogaus profesijos ir galimybės tapti alkoholiku. Pirmąją vietą tarp potencialių alkoholikų užėmė pramogų verslo atstovai, nedaug teaplenkę įvairius kitokius menininkus. Šiek tiek žemiau rikiavosi restoranų ir barų savininkai bei vadybininkai (nors tuo tarpu tarp barmenų alkoholizmas ne toks išplitęs). Kitų profesijų žmonės turi bemaž vienodas galimybes tapti alkoholikais. Be to, paaiškėjo, jog su didesne tikimybe tapti alkoholikais susiduria naktinėje pamainoje dirbantys žmonės, kadangi neretai nuolatinį nuovargį jie bando įveikti alkoholiu.
Mokslininkai pastebėjo įdomų faktą - tarp alkoholinių gėrimų degustatorių, kurie, vadovaujantis sveika logika, turėtų susidurti su didžiausia rizika prasigerti, beveik nėra žmonių, sergančių alkoholizmu. Mokslininkai linkę manyti, kad taip yra dėl to, jog alkoholinių gėrimų degustatoriams išsivysto labai subtilus skonis ir jie nejaučia jokio malonumo gerti "bet ką" dideliais kiekiais. Beje, degustatoriai dažniausiai neryja ragaujamų gėrimų, tad iš tiesų "suvartoja" labai nedidelį kiekį alkoholio, o gerti po darbo jie jau nebenori.