"Žinoma, kad daugelis žmonių yra alergiški kiaušiniams. Kas pavojingiau valgyti - trynį ar baltymą? Gal alerginės savybės dingsta, kai kiaušinis išverdamas arba iškepamas? Gal putpelės kiaušiniai ne tokie dideli alergenai kaip vištos?" - klausia Ona J. iš Skaudvilės.
REKLAMA
REKLAMA
Alergija kiaušiniams pasireiškia dėl didelio juose baltymų kiekio. Kiaušinio baltymas yra didesnis alergenas nei trynys. Termiškai kiaušinį apdirbant baltymai neskyla (jiems reikia didesnės nei 100 C temperatūros), tad alergenų savybės išlieka.
Putpelės kiaušiniai savo sudėtimi labai panašūs į vištos. Jei esate alergiška vištos kiaušiniams, ko gero, negalėsite valgyti ir putpelės. Tačiau būna ir išimčių.
REKLAMA