Žolės nuo skrandžio opos
1. Du valgomus šaukštus džiovintų smulkintų piliarožių šaknų ir šakniastiebių užpilkite stikline verdančio vandens ir pusvalandį pavirkite ant silpnos ugnies. Nukoškite, tirščius nusunkite ir pripilkite virinto vandens, kad vėl susidarytų stiklinė. Gerkite po trečdalį ar pusę stiklinės 3-4 kartus per dieną valgio metu (karštą!).
2. Lygiai taip pat pasiruoškite paprastosios gledičijos vaisių bei lapų nuoviro. Vartokite po valgomą šaukštą 4-5 kartus per dieną, likus pusvalandžiui iki valgio.
3. Valgomą šaukštą smulkintų gervuogės lapų ir šakelių užplikykite termose stikline vandens. 3 valandas palaikykite termose. Vartokite po pusę stiklinės 3-4 kartus per dieną, 20 minučių prieš valgį.
4. Tris valgomus šaukštus smulkintos džiovintos ožkarožės užpilkite stikline verdančio vandens ir 15 minučių pavirkite. Ataušinkite, nukoškite. Vartokite po du valgomus šaukštus triskart per dieną valgio metu.
5. 20 gramų džiovintų smulkintų varnalėšos šaknų užplikykite stikline vandens ir pavirkite 20 minučių. Uždenkite ir palaikykite porą valandų. Nukoškite, tirščius nuspauskite, pripilkite virinto vandens, kad vėl susidarytų stiklinė. Vartokite po pusę stiklinės triskart per dieną.
6. Pusantros valandos prieš pusryčius suvalgykite 30 gramų bičių medaus, 2 valandos iki pietų - 40 gramų, 3 valandos po pietų - 30 gramų. Gydymosi kursas - 15-20 dienų.
7. Du valgomus šaukštus džiovintų smulkintų saliero šaknų užpilkite stikline šalto virinto vandens. Palaikykite dvi valandas, nukoškite, nusunkite. Vartokite po trečdalį stiklinės triskart per dieną po valgio.
8. Sumaišykite 50 gramų jonažolės, 40 gramų sukatžolės, po 30 gramų žaliosios rūtos ir sėmenų, po 20 gramų rūgties, pipirmėtės, vaistinės ramunėlės, saldymedžio šaknų ir šakniastiebių, kmyno vaisių, po 10 gramų aukšlio ir bitkrėslės žiedų.
Valgomą šaukštą mišinio užplikykite stikline verdančio vandens ir 6 valandas palaikykite termose. Nukoškite, vartokite po pusę stiklinės triskart per dieną prieš valgį.