Nuo angliavandenių liesėjama
Maistas, kuriame gausu angliavandenių, ne toks kaloringas, maistingesnis, o jį valgantys žmonės paprastai neturi antsvorio. Tokią netikėtą išvadą priėjo JAV žemės ūkio ministerijos ekspertai, ištyrę apie 10 000 žmonių.
Visi apklaustieji buvo suskirstyti į keturias grupes pagal angliavandenius racione. Pirmosios grupės ištirtųjų racione buvo mažiau nei 30 procentų angliavandenių, antrosios - 30-45 procentai, trečiosios - 45-55 procentai, ketvirtosios - daugiau nei 55 procentai angliavandenių. Ketvirtosios grupės žmonės per parą suvartodavo 300 kilokalorijų mažiau, nors neribodavo maisto, jų kūno masės indeksas - pats mažiausias. Esmė ta, kad angliavandeningame maiste daugiau vandens ir ląstelienos, vitaminų ir mineralų. Jame mažai riebalų, cholesterino, natrio ir vitamino B 12, turinčių įtakos širdies ir kraujagyslių ligoms.
Ideali, mokslininkų nuomone, tokia dieta: nedaug neriebaus pieno, mėsos ir žuvies, kuo mažiau sviesto ir saldumynų. Pagrindinis racionas - vaisiai, daržovės.