Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Šiaip jau Cveigo romanas nėra koks nors istorinis dokumentas, tad ir naudojamas kaip argumentas vargu ar gali būti.
Beje remtis grožinės lietratūros kūriniu kaip šaltiniu yra mažų mažiausiai nerimta.
Autorius (tai perskambus terminas skirtas apibūdinti blogerį) per daug nuklysta į svarstymus kas būtų buvę...
Iš tikro labai įdomu giliau paanalizuoti tą laikotarpį, kada tik užgimusi, besiformuojanti Nepriklausoma Lietuva turėjo laviruoti tarp didžiųjų grobuonių. Taigi, ačiū už komentarą.
A.Brazauskas primena tą rimtą pavojų, kuris kilo iš kaizerinės Vokietijos pusės, kai Lietuvos Taryba 1918.02.16 nutarė sukurti nepriklausomą Lietuvos valstybę, kuriai reikėjo įvertinti Rusijos imperijos baltųjų likučių ir raudonųjų agresijos grėsmę, o taip pat ir Lenkijos apetitą. Vokiečių - rusų "draugystė", nukreipta prieš Lietuvos laisvę įgavo ryškų pavidalą rusų generolo P.Bermonto suformuotos kariuomenės ir vokiečių R.von der Golzo karinių dalinių bendroje okupacinėje veikloje 1919 m. Lietuvos ir Latvijos teritorijoje. Laimė, kad jauna Lietuvos valstybė jau 1919 m. turėjo suformavusi savanorių dalinius, kurie 1919.11.22 ties Radviliškiu sumušė bermontininkus. Pats P.Bermontas pasitraukė į Vokietiją, kur vėliau siūlė savo paslaugas net Hitleriui. Bet Ordnung ist kaput...
Na ir įdomus daugumos komentatorių lygis: matyt, nesugebėdami argumentuotai ir kultūringai polemizuoti, kandžiojasi, kaip...
atleiskite, bet neskaitysime - mes, atleiskite, savanoriskai uz nuodus nemokame. Kas kita internetas - uzejai pas jus, pazvelgei, kaip jums sekasi ascenizaciniai darbai ir gana .Apskritai cia apsilankome tik delei to, kad pasiziuretume, ar Tomkus tamsta dar itakoja. Dziaugiames, kad laikotes tomkiskos linijos. Pastovumas yra neabejotinas jusu pliusas. Del turinio - patylesim, nes kur nepaziuresi, tai vis a.brazauskas. Bet jus rasykit, rasykit. Nes dar seniai Lietuvoje nebuvo vieno autoriaus naujienu portalo - dabar yra - tomkaus balsas.lt, ar, gal tiksliau a.brazauskas tomkaus balsu.lt.
PirmaKarta > Arūnui Brazauskui 2009-02-1
PirmaKarta > Arūnui Brazauskui 2009-02-1
Tamysta aišku nekurianti nykybė. Tokiems kartais tikrai reikia alkoholio, kad nors fluxą išstenėtų. Bet gresia alkoholizmas.
Atleiskite, o kokius preparatus vartojate? Labai jau staigūs minties šuoliai, ekscentriški požiūriai ir paradoksalios išvados:) Jums dar liko pora normalių autorių: Jauniškis, Čyvas, Rubavičius.... Kada ketinate juos išėsdinti? Ką liepė Tomkus ir Makrokoncertas?
ar brazauskas 2 a.brazauskui
ar brazauskas 2 a.brazauskui
Nepamiršiu.
Rytoj skaitykite "Balsas.lt savaitė".
REKLAMA
REKLAMA

Skaitomiausios naujienos




Į viršų