REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
2
UMO (nuotr. asm. archyvo)

Metas dar labiau paryškinti rugpjūčio 14-osios vakarą kalendoriuose. Psichodelinio roko žvaigždės „Unknown Mortal Orchestra“ į Vilnių atskris iš Kopenhagos. Jie jau apkeliavo JAV koncertų sales, o iš Europos trauks į gimtąją Naująją Zelandiją, Japoniją, Malaiziją ir daugybę kitų šalių. Pasirodymas Vilniuje – didelio UMO turo dalis.

2

Metas dar labiau paryškinti rugpjūčio 14-osios vakarą kalendoriuose. Psichodelinio roko žvaigždės „Unknown Mortal Orchestra“ į Vilnių atskris iš Kopenhagos. Jie jau apkeliavo JAV koncertų sales, o iš Europos trauks į gimtąją Naująją Zelandiją, Japoniją, Malaiziją ir daugybę kitų šalių. Pasirodymas Vilniuje – didelio UMO turo dalis.

REKLAMA

Šiai svajingai ir nostalgiškai muzikai Lietuvoje nerastume geresnio pastiprinimo nei „Garbanotas Bosistas“ – būtent ši grupė „apšildys“ UMO koncertą VU Botanikos sode.

Unknown Mortal Orchestra – So Good At Being In Trouble

Atpalaiduojančios dainos įtampos laikais

Rubanas Nielsonas – „Unknown Mortal Orchestra“ ašis – kurdamas muziką galvoja apie vienintelį dalyką – klausytoją. „Šios dainos apie mano gyvenimą, bet aš stengiuosi jas sukurti taip, kad jos būtų ir apie jūsų gyvenimą. Noriu, kad jaustumėtės, lyg daina yra apie jus. Manęs ten iš viso nereikia. Sukuriu dainą – ir ji tampa jūsų“, – sako Rubanas.

Ir tai visai suprantama: po 2015 m. pasirodžiusio albumo „Multi-Love“ grupę užgriuvo nepageidaujamas žiniasklaidos dėmesys. Sklido gandas, kad albumo dainose Rubanas pasakojo apie savo ir žmonos bendrą meilužę.

REKLAMA
REKLAMA

Unknown Mortal Orchestra – Multi Love

Užtat apie naujausią UMO albumą „Sex & Food“ jis pasakoja gerokai atsargiau. Kiekvienas pats gali susikurti jai potekstes. Rubanui svarbiausia buvo smagios, nerūpestingos ir atpalaiduojančios dainos. Jos tokios svarbios šiais įtampos ir pykčio kupinais laikais. „Viskas, ko man reikia, tai seksas, maistas ir muzika. Visa kita – tik triukšmas“, – juokiasi muzikantas.

REKLAMA

Ausis ir širdis džiugins „Garbanotas Bosistas“

Grupėje „Garbanotas Bosistas“ originalus ne tik pavadinimas. Originalus ir jų skambesys, kuriam įkvėpimo jie, kaip ir „Unknown Mortal Orchestra“, semiasi iš praeities. 7 dešimtmečio Vudstoko festivalio ir nerūpestingos vasaros garsai ataidi abiejų šių grupių muzikoje. Svarbi jų sąsaja – Frankas Zappa, kurio skulptūra stovi Vilniuje. Zappa buvo vienas svarbiausių Rubano autoritetų. O „Garbanoto bosisto“ atsiradimui buvo reikšminga plati šio muzikos genijaus diskografija.

„Unknown Mortal Orchestra“ labai gražiai derina senos ir šiuolaikinės muzikos skambesį. Atrodo, nesivaiko madų ir kažkaip ramiai, bet užtikrintai keliauja savitą muzikinę kelionę“, – taip UMO apibūdina lietuvių grupė.

REKLAMA
REKLAMA

Jie jau ne kartą yra lankęsi UMO koncertuose, tad tikrai žino, ko tikėtis. „Pasistengsim klausytojus kuo labiau įvesti į tikrai nuostabų UMO pasaulį, kad ausys ir širdys būtų pasiruošusios juos įsileisti“, – sako „Garbanoto bosisto“ nariai.

Garbanotas Bosistas – Long Ago Far Away

Jau dešimtmetį grojančios grupės „Garbanotas Bosistas“ lietuviams pristatinėti tikrai nereikia. Aktyviai jie koncertuoja ne tik čia, bet ir kitose Europos šalyse. O Prancūzijoje, festivalyje „Europavox“, visai neseniai jie tapo viena iš septynių Europos grupių, nugalėjusių muzikos talentų mainų platformos – projekto „Europavox“ talentų atrankoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors ir būdami viena ryškiausių Lietuvos alternatyvios scenos grupių, „Garbanotas Bosistas“ išlieka kuklūs. Savo pasirodyme, kuris pradės vakarą VU Botanikos sodo pievoje, jie sako ieškosiantys savo klausytojo: „Norėtųsi ramiai ieškoti savo garso ir savo muzikos formos ir tikėtis, kad atsiras klausytojai, kurie norės keliauti kartu.“

Garbanotas Bosistas – Keep Me There

Grupės nariai ragina nepraleisti progos pasimėgauti „Unknown Mortal Orchestra“ muzika. Nes tokios, pasak jų, nėra daug. Jos klausant mintys gali nunešti ten, kur dar niekada nebuvote. „Gal net į kitus pasaulius“, – žada „Garbanotas Bosistas“.

„Unknown Mortal Orchestra“ viešnagę Vilniuje pristato muzikos agentūra „8 Days A Week“. Pats koncertas įvyks rugpjūčio 14-osios vakarą VU Botanikos sode Kairėnuose ir bus be jokio stogo. Pasirodymų pradžia – 20 val. Bilietais prekiauja „Bilietai LT“, juos taip pat bus galima įsigyti ir renginio vietoje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų