REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilija Pilibaitytė (Mia) žavi ne tik ryškiu temperamentu, dainininkės talentu bei gebėjimu kurti įvaizdį, bet ir žmogišku paprastumu. Panašu, kad ši mergina pagaliau subrendo, išaugo iš skandalistės marškinėlių. Jei laikote ją sužvaigždėjusia (o tai visai galimas daiktas: juk tik apie šią atlikėją sukurtas visas teleserialas, kuriame Mia suvaidino scenos žvaigždę, tiksliau, save), pasidomėkite padėtimi „Chorų karų“ fronte. Nebejotinai tai yra vienas įdomiausių muzikinių televizijos konkursų, o naujienos čia pribloškiančios: su Mios pagalba Stanislavo Stavickio-Stano vadovaujamas benamių choras išsiveržė į priekį ir nuginklavo publiką bei komisijos narius.

REKLAMA
REKLAMA

Benamių (tikrų, ne iš realybės šou) „Spindulio“ chorui, atlikusiam dainą iš miuziklo „Vargdieniai“, publika plojo atsistojusi, o komisija už puikų, darnų skambesį ir nesurepetuotą nuoširdumą skyrė aukščiausius balus. Mia pripažino, kad brangiausia dovana bei įvertinimas jai buvo rožė, kurią po pasirodymo įteikė vienas iš „Spindulio“ choristų.

REKLAMA

„Paklausta, kodėl sutiko dainuoti kartu su žmonėmis, nuo kurių gatvėje paprastai sukame nosis, manydami, kad jie patys kalti dėl savo dalios, jų vengiame, Mia atsakė paprastai: „Tiesiog ištiesiau pagalbos ranką. Esu įsitikinusi, kad natūralu padėti šiems likimo nuskriaustiems žmonėms bent tokiu būdu – suteikiant bent kruopelytę džiaugsmo, – „Valstiečų laikraščiui“ sakė Mia. – Galbūt dainavimas chore, pasirodymas konkurse bus postūmis ne vienam keisti gyvenimą į šviesiąją pusę, vilties spindulys. Galbūt jie išdrįs tikėtis iš gyvenimo daugiau, nei yra lig šiol gavę. Visi esame žmonės ir tuo esame vienodi, nesvarbu, kas būtume – benamiai vargdieniai ar žinomi asmenys. Visi privalome jiems padėti.“

REKLAMA
REKLAMA

Ji priminė, kad „Chorų karuose“ dalyvavo tik pagalbininkės teisėmis. „Stano pakvietė mane padainuoti kartu. Negalėjau atsisakyti, nors tuo metu sirguliavau, ir repetuoti su „Spindulio choru“ man teko tik vieną kartą. Laimei, mano partija iš miuziklo „Vargdieniai“ nebuvo labai sudėtinga, o choristai dainavo įkvėptai ir labai nuoširdžiai, – džiaugėsi Mia. – Stebitės, kaip tai pavyko su žmonėmis, išmestais į gyveno užribį? Bet juk ir tokie žmonės turi neatskleistų gabumų, ir jie šiame projekte atsitiktiniai, kaip ir kitų chorų dalyviai, taigi nė kiek ne menkesni ir gali garbingai varžytis.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mia pabrėžė entuziastingai palaikanti dainininko Stano, nebijančio rizikingų iššūkių (pernai S.Stavickis vedė į chorų kovas moterų kalėjimo merginas), iniciatyvą. „Šiuo pasirodymu mudu su Stano norime atkreipti ir valdžios, ir visuomenės dėmesį į šiuos bedalius. Juk jie taip pat yra mūsų visuomenės nariai, labiausiai nuskriausti likimo. Kiek daug žmonių Lietuvoje yra atsidūrę už skurdo ribos“, – apgailestavo dainininkė.

Požiūrio ir atjautos reikalas

Paklausta, ar jai pačiai teko gyvenime patirti vargo, Mia papurtė galvą: ne, nieko panašaus. „Turėjau ir namus, ir tėvus. Mūsų šeima nebuvo turtinga, tačiau mes, vaikai, visada buvome sotūs, aprengti. Sakote, ne kiekvienas mūsų atlikėjas imtųsi tokio projekto, bijodamas susimauti? Tai požiūrio, galop atjautos reikalas. Niekada negali žinoti, kas tau gyvenime gali nutikti. Visada prisimenu posakį „Niekada neatsižadėk tiurmos ir ubago terbos“. Net ir labai gerai gyvenant nereikėtų užsimiršti, – neabejojo Mia, pabrėžusi, kad ir sūnų auklėja pagarbos bet kokiam žmogui dvasia. – Niekada neleidau jam gatvėje pirštu badyti bomžų , kad ir kaip šie atrodytų. O mūsų pasirodymas jam labai patiko.“

REKLAMA

Praėjusieji metai Vilijai Pilibaitytei buvo itin sėkmingi, tačiau interviu ji beveik nedalijo, o talentingai šėlo ir kūrė įvaizdį tik scenoje. Žurnalui „Mieste“ dainininkė sakė, jog sąmoningai pasitraukė iš viešumos – matyt, tam atėjo laikas. „Taip, pati nusprendžiau per daug nesiafišuoti. Pernai gyvenau ramiai, o ir šiemet ketinu daryti tą patį. Po visų skandalų, kurie mane pastaruosius kelerius metus lydėjo, noriu ramaus gyvenimo. Dabar šią galimybę turiu, ja naudojuosi ir negaliu atsidžiaugti. Nemanau, kad dėl to tapau mažiau populiari. Viskas liko taip, kaip ir buvę, tiesiog pati pradėjau ramiau gyventi. Turėjau daug veiklos, tačiau, laimei, išvengiau streso ir nervinės įtampos. Nemažai davė dalyvavimas BTV projekte „Muzikinė kaukė“. Šio projekto scenoje iš naujo atradau save, daug ko išmokau. Siūlyčiau kiekvienam atlikėjui išmėginti jėgas šiame šou, – žurnalui „Mieste“ sakė Mia, „Muzikinėje kaukėje“, beje, užėmusi antrą vietą. – O dabar ir toliau galiu ramiai dirbti. Mano gyvenime skandalams nebeliko vietos!“

REKLAMA

Kitokia patirtis

Dainininkė neslėpė, kad ramus jos gyvenimo ruožas, menkai nušviestas žiniasklaidos, suteikė kitokios patirties, sustiprino ją kaip asmenybę. „Per tą laikotarpį patyriau ir labai rimtų išgyvenimų, ypač tada, kai buvo sušlubavusi mano mamytės sveikata. Supratau, kad dėl artimųjų galiu padaryti viską. Įvertinau, koks žmogus gali būti trapus. Privalome laiku pastebėti savo ligas, rūpintis savo sveikata. Tiesa, nelaimės labai suartina, jų akivaizdoje gali pamatyti tikrąjį žmogaus veidą. Per šį sunkų laikotarpį labai suartėjau su seserimi. Bendravimas su mama taip pat pagerėjo. Visos šeimos moterys susivienijome, ėmėme labiau bendrauti. Manau, gyvenime niekas nenutinka veltui, – neabejojo Mia, priėmusią šią patirtį kaip dar vieną gyvenimo išbandymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau ji patikino, kad šis gyvenimo etapas nebuvo bevaisis kūrybine prasme. „Esu parašiusi penkias dainas. Artimiausiu metu bent vieną iš šių dainų galėsite išgirsti. Turiu pakankamai idėjų, kurias tikiuosi artimiausiu metu įgyvendinti. Noriu į savo muziką įnešti šiek tiek gaivaus vėjo“, – savo užmačiomis dalijosi atlikėja.

Panašu, kad Mia subrendo ir kaip moteris. Jai nebereikia, kad šalia nuolat būtų impozantiškas vyriškis, patvirtinantis jos moteriškumą. „Vieniša nesijaučiu. Turėjau ir turiu gerbėjų, ir dabar sulaukiu pakankamai dėmesio. O ar turiu tą išrinktąjį, išaiškės tada, kai eisiu su juo prie altoriaus... – mąsliai kalbėjo Mia. – Šiuo metu šalia neturiu žmogaus, su kuriuo dalyčiausi kiaušinienę. O dalytis pradėsiu tada, kai būsiu tvirtai apsisprendusi dėl savo pasirinkimo. Pastaraisiais metais labai pasikeitė mano požiūris į santykius. Manau, kad niekada nereikia skubinti įvykių. Tikiu, kad laikas viską sudėlioja į vietas, ir esu linkusi palaukti...“

REKLAMA

Vilija Pilibaitytė dar prieš aštuonerius metus buvo niekam nežinoma mergaitė iš Skuodo rajono Kaukolikų kaimo, gilios provincijos. Tačiau viskas žaibiškai persimainė kai, kai Vilija atliko dainas labai romantiškais pavadinimais „Nešk mane“ , „Aš krentu“ , kurios iškart įsiminė klausytojams. Atrodė, kad toji svaigi Vilijos nesvarumo būsena – tik trumpas išėjimas į orbitą, laikina sėkmė: kiek daug jaunų mažų žvaigždučių Lietuvos popso padangėje trumpam sužiba ir nukrenta užgesusios! Tačiau skuodiškė pasirodė esanti atkakli, kaip reta veržli, o svarbiausia – iš tikrųjų talentinga. Taip Vilija Pilibaitytė persikūnijo į Mią.

REKLAMA

Žudikas niekuo dėtas

Netrukus pats SEL lyderis Egidijus Dragūnas, išgirdęs netikėtą Vilijos atliktą savo kūrinio „Sapnai“ versiją, pasiūlė gabiai interpretatorei kartu įrašyti kelis jo kūrinius. Ir neprašovė: 2007 m. Egidijus ir Vilija laimėjo „Bravo“ apdovanojimus kaip geriausios dainos „Muzika“ atlikėjai, o netrukus Mia įrašė kūrinį „Yra, kaip yra“, kuris „Radiocentro“ apdovanojimuose buvo pripažintas geriausia metų daina.

Naujasis tautinio krepšinio himnas „Nebetyli sirgaliai“, Mios uždegančiai sudainuotas kartu su Marijonu Mikutavičiumi ir Mantu Jankavičiumi, skanduojamas ir didžiajai krepšinio šventei pasibaigus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Panašu, kad ne itin skoningas ir nuobodžiai ištęstas televizijos serialas „Kas nori nužudyti Mią?“, nors ir pagrįstas tikrais šios dainininkės gyvenimo faktais, visiškai išsėmė ir užbaigė vieną jos gyvenimo etapą. Bulvarinė žiniasklaida linkusi vadinti šį skandalingu, tačiau, manding, tai buvo nerimastingas savęs ieškojimo metas, o ne to persekiotojo, „žudiko maniako“. Naujosios Mios niekas nužudyti nesikėsina.

Mia įrodė, kad scenoje geba neatpažįstamai persikūnyti. Kaip jai seksis gyvenime? Juk čia, tiesą sakant, pasikeisti daug sunkiau.

Rūta Klišytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų