naujienų portalas tv3.lt
2020.06.05 15:51

Kaip paversi paprastą šoninės gabalą restorano vertu patiekalu? Prireiks šiek tiek laiko, tikslumo ir mėgausitės nuostabiu skoniu. Šefas Gediminas parodys, kaip grilyje iškepti sultingą ir ypatingai traškia plutele šoninę. Kartą paragavus, tikrai lauksite savaitgalio, kol vėl galėsite kepti ir mėgautis skaniais ir traškiais kąsneliais.

Kiaulienos šoninė traškia plutele (nuotr. Organizatorių)

Kiaulienos šoninė traškia plutele (nuotr. Organizatorių)

Nebus nuskriausti ir jūros gėrybių be egzotiškesnių skonių mėgėjai. Užkandžiams Gediminas pasiūlys labai gardžius, lengvus vasariškus suktinukus su krevetėmis. Neįprasti skonių derinai tikrai nustebins.

Du nuostabūs patiekalai bei šefo patarimai Skaniai ir paprastai laidoje šeštadienį 9.00 per TV3.

Vasariški suktinukai su krevetėmis

 

Vasariški suktinukai su krevetėmis

Paruošti 10 vasariškų suktinukų su krevetėmis:

1 pakelio ryžių makaronų 1 šaukšto sezamų aliejaus ~20vnt virtų krevečių, perpjautų išilgai 1-2 nedidelių morkų, supjaustytų lazdelėmis 50g kepintų, sūdytų žemės riešutų 1 gerai prinokusio avokado, supjaustyto griežinėliais Šviežių salotų lapų Šviežios kalendros Šviežios mėtos 10vnt ryžių popieriaus lapelių

REKLAMA

Žemės riešutų padažui:

3 šaukštų nesūdyto žemės riešutų sviesto 3 šaukštų klevų sirupo 3 šaukštų sojos padažo 3 šaukštų obuolių sidro acto 5-6 šaukštų šalto vandens

Yuzu acto padažui Jums reikės:

1 nedidelio saldaus svogūno 1 aitriosios paprikos 1 skiltelės česnako Pundelio šviežios kalendros Žiupsnelio druskos 6-7 šaukštų baltojo vyno acto su Yuzu 2-3 šaukštų šalto vandens

Žemės riešutų padažui paruošti reikia sumaišyti žemės riešutų sviestą, klevų sirupą, sojos padažą ir obuolių sidro actą. Turite gauti tirštos konsistencijos masę, kurią, norėdami gauti norimo tirštumo padažą, reikia atskiesti vandeniu ir labai gerai išmaišyti.

Yuzu acto padažui paruošti reikia kuo smulkiau supjaustyti svogūną, aitriąją papriką, česnaką bei šviežią kalendrą. Viską sudėti į nedidelį dubenėlį ir užpilti baltojo vyno actu su Yuzu (kad apsemtu smulkintus ingredientus), išmaišyti. Jeigu skonis per daug intensyvus, atskiesti keliais šaukštais šalto vandens.

Ryžių makaronus  užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti 5 minutes, nukošti bei nulieti šaltu vandeniu. Vandeniui nuvarvėjus makaronus sudėti į dubenį ir, kad jie nesuliptų, lengvai permaišyti su šaukštu sezamo aliejaus. Taip paruoštus ryžių makaronus reikia paskaninti žemės riešutų padažu bei Yuzu acto padažais ir gerai išmaišyti.

Ryžių popierių trumpam panardinti į šaltą vandenį, nuvarvinti perteklių ir pasidėti ant lentelės ar sudrėkinto rankšluosčio. Ant paruošto ryžių popieriaus eilės tvarka į krūvelę sudėti paruoštus ingredientus: 2 krevetes, 2-3 šviežios mėtos lapelius, kelis stiebelius šviežios kalendros, salotos lapą, šiaudeliais pjaustytos morkos, anksčiau paruoštų ryžių makaronų, šaukštelį žemės riešutų ir kelis griežinėlius pjaustyto avokado. Viską atsargiai suvynioti (lyg darytumėte balandėlius ar vyniotumėte blynelius) ir skanauti su žemės riešutų ir Yuzu acto padažais.

REKLAMA

Kiaulienos šoninė traškia plutele

 

Kiaulienos šoninė traškia plutele

Kiaulienos šoninei traškia odele ir greitai marinuotiems agurkams paruošti Jums reikės:

  ~3kg kiaulienos šoninės   1-2 šaukštų prieskonių mišinio keptai mėsai   Ypač tyro alyvuogių aliejaus   Druskos

Marinatui:

   1 stiklinės obuolių sulčių    ½ stiklinės jautienos arba vištienos sultinio    3-4 šaukštų klevų sirupo    3-4 šaukštų stiklinės obuolių sidro acto    3-4 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus    1-1½ šaukšto druskos

Greitai marinuotiems agurkėliams:

  0,5l vandens   0,1l 9% acto rūgšties   1 šaukštelio kumino   1 šaukštelio geltonųjų garstyčių grūdelių   1 šaukštelio juodųjų garstyčių grūdelių   4-5 šaukštų rudojo cukraus   1 šaukšto druskos   4-5 skiltelės česnako   1 aitriosios paprikos   2 didelių agurkų   1 mėlynojo svogūno

Pirmiausia švariai nuvalyti, nuplauti ir nusausinti kiaulienos šoninę ir odoje padaryti įpjovas maždaug kas 1cm.

Mėsos marinatui paruošti sumaišyti visus jo ingredientus ir maistinio švirkšto pagalba sušvirkšti į mėsą kas keletą centimetrų. Dalį marinato palikite mėsai patepti kepimo metu. Mėsą prieš kepimą įtrinti keptos mėsos prieskonių mišiniu.

Taip paruoštą kiaulienos šoninę rekomenduojama kepti „La Caja China“ kepsninėje-dėžėje. Tai yra ypatinga kepsninė, kurioje galima kepti ir lyg lauko orkaitėje, ir kaip įprastoje kepsninėje vienu metu.

REKLAMA

Šoninę dėti ant kepimo popieriaus oda žemyn ir įdėti į skardą ant pakeltų grotelių, kad aplink mėsą galėtų cirkuliuoti oras. Kadangi netiesioginė kaitra yra iš viršaus, grotelės yra būtinos, kad kepimas būtų tolygus.

Skardelę su mėsa dėti į „La Caja China“ kepsninę, uždėti padėklą su iš anksto įkurtais medžio anglies briketais ir kepti maždaug 170C vidinėje temperatūroje apie 40 minučių. Vėliau reikia mėsą apversti, nusausinti odelę, visą jos paviršių pabarstyti labai plonu druskos sluoksniu ir toliau kepti iki 200-220C įkaitintoje kepsninės dėžėje 10-15 minučių, kol odelė apskrus, taps traški.

Prie šios šoninės rekomenduojama pasigaminti greitai marinuotų agurkų salotų. Į prikaistuvį supilti vandenį, actą, suberti prieskonius, cukrų, druską bei pjaustytą česnaką, aitriąją papriką ir užvirinti. Užvirusį marinatą užpilti ant plonais griežinėliais pjaustytų agurkų ir svogūno. Atvėsus marinatui galima ragauti. 

SKANAUS!

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Advokatas prabilo apie liudijimus, ką Pinikas darė prie žuvusios Didžiūnaitytės kūno
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Nušauto policininko šeimą pasiekė piniginė parama: iš viso – kiek daugiau nei 33 tūkst.
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Dėl vietoj dušinių Palangoje išdygusio namo surengta akcija: žmonės atėjo pasiruošę išsimaudyti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Kaimynai sukrėsti dėl pro langą iškritusio ir žuvusio penkiamečio: tėvai vaikais labai rūpinosi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Su oro balionais į audrą patekę dalyviai papasakojo, ką patyrė skubiai leisdamiesi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Punios šilas ir vėl specialistų akiratyje: šile įsisiautėjo kenkėjai
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Vos tik paskelbus sprendimą apie atidaromą sieną, lietuviai patraukė į Lenkiją
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Lietuva dėl Astravo sulaukė paramos iš Lenkijos: žada taip pat nepriimti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Per Kuršių marias kelte plaukę keleiviai sulaukė netikėtos staigmenos
REKLAMA
Egzotiškos ančių širdelės  (nuotr. Organizatorių)
TV3 laidos „Skaniai ir paprastai“ vedėjas profesionalus šefas Gediminas nenustoja stebinti ir siūlo pasigaminti Azijos įkvėptus patiekalus. Jie yra nuostabūs tuo, kad visada ...
GalvOK žaidimas (nuotr. Organizatorių)
Turbūt visi žmonės mėgsta išgirsti įdomių, keistų, ir juokingų klausimų. Naujienų portalo tv3.lt skaitytojai kviečiami kasdien dalyvauti viktorinoje ...
„Kitsy“ (nuotr. Organizatorių)
Praėjusį savaitgalį per TV3 startavusi nauja edukacinė-pramoginė, visai šeimai skirta laida „Kitsy“ šį šeštadienį bei sekmadienį prie televizijos ekranų kvies visus šnipų ir ...
Pasakė, kodėl braškės būna karčios: tai lemia 1 veiksnys (nuotr. Organizatorių)
Kvapnios, saldžios, sultingos – be braškių turbūt daugelis neįsivaizduoja vasaros. Taigi, ši TV3 „Ūkio šefas“ laida skirta šioms nuostabioms vasaros uogoms. Laidos vedėjas ...
Lino Adomaičio šeima (U. Brazdžiūno nuotr.) (nuotr. asm. archyvo)
Dainininkas Linas Adomaitis yra žinomas ne tik dėl savo kūrybos, bet ir dėl be galo gražios šeimos, kuriai jausmų niekuomet nebijo parodyti – tiek viešai, tiek ir tada, kai ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų