Šventinėje „La Maistas“ laidoje šeimininkaus trys vyrai – nuolatiniai laidos šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos vedėjas Mindaugas Rainys. Vyrų kredo – greitai paruošiami patiekalai iš to, kas yra šaldytuve.

Tomo suktinis su kiauliena (nuotr. Organizatorių)

Tomo suktinis su kiauliena (nuotr. Organizatorių)

Istorinės virtuvės žinovas profesionalus šefas Tomas Rimydis laidoje gamins tortilijos suvožtinius, kuriems puikiai galima panaudoti nesuvalgytos vištienos (keptos ar troškintos) likučius, bei suktinį su jautiena, sūriu ir daržovėmis, kuriam panaudos šaldytą sluoksniuotą tešlą. (Receptą rasite teksto pabaigoje.) Šefas taip pat pademonstruos, kaip pasidaryti tobulai traškių daržovių garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalų.

Kitas nuolatinis „La maistas“ laidos šefas, grilio entuziastas ir žinovas Vyliaus Blauzdavičius kvies išeiti į savo kiemelius ir išsikepti šašlyką. Vyliaus mėgstamiausias mėsos marinatas – svogūnai. Jis supjausto svogūnus ir gerai juos suminko, kad išsiskirtų sultys, sudeda pjaustytą gabaliukais mėsą ir dar paminko. Tokiame marinate galima mėsą palikti per naktį. Daugiau šefas nededa jokių prieskonių.

REKLAMA

„Jei norėsis, apibarstyti druska ar pipirais galima bus iškepus mėsą. Jei kepsite šašlykus suvėrę ant medinių pagaliuką, tai prieš tai pagaliukus pamirkykite vandenyje bent 15 minučių, kad jie nesudegtų“, patarimais dalinosi Vylius.

Laidos vedėjas Mindaugas Rainys nustebino virtuvės šefus paruošęs puikų desertą – šaldytus riešutų kremo, šokolado ir kokoso pieno saldumynus.

Rubrikoje „La Maistas #ISNAMU“ laidos šefai pademonstruos, kur panaudoti likusius nuo švenčių nesuvalgytus margučius. Tomas Rimydis iš savo namų virtuvės išmokys, kaip užsimarinuoti virtus kiaušinius  taip jie įgaus naują skonį ir bus tinkami valgyti ilgesnį laiką. O Vylius Blauzdavičius paruoš greit pagaminamą užtepėlę iš virtų kiaušinių, avokado ir krienų. Ji puikiai tinka ant paskrudintos juodos duonos.

Tomo šaldytos tešlos suktinis su mėsa ir daržovėmis:

Jums reikės:

300 g sluoksniuotos tešlos

200 g jautienos

100 g mėlynųjų kopūstų arba kitokių daržovių

100 g mėgiamo sūrio

1 kiaušinio

Prieskonių: druskos, pipirų, peletrūno (nebūtinai)

Gaminimo eiga:

Sluoksniuota tešla išklojama ant kepimo kepimo popieriaus.

Jautiena pakepinama keptuvėje, orkaitėje ar griliuje, arba galima naudoti nesuvalgytos mėsos likučius.

Kopūstas smulkiai supjaustomas.

Mėsa, daržovės ir sūris klojami ant tešlos.

Pagal skonį paagrdinama druska, pipirais, peletrūnais.

Tuomet viskas susukama į ritinį. Kraštai užlankstomi, o viršus aptepamas plaktu kiaušiniu.

Kepama apie 15-20 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus!

„La Maistas“ laida – sekmadienį 9 val. per TV3, o dar daugiau patarimų ir receptų – www.lamaistas.lt.

Birutis
2020-04-10 12:24:13
Su tokia ilga, baisia barzda ir prie puodu.
Ziauriai nehigieniska
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Birutis 2020-04-10 12:24:14
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Su tokia ilga, baisia barzda ir prie puodu.
Ziauriai nehigieniska   ATSAKYTI
Birutis 2020-04-10 12:24:13
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Su tokia ilga, baisia barzda ir prie puodu.
Ziauriai nehigieniska   ATSAKYTI

Top Video

„Pasikalbėkim #IŠNAMŲ“ su Zuokiene apie savanorystę COVID-19 židinyje ir nemalonų vyro akibrokštą
DABAR RODOMA
„Pasikalbėkim #IŠNAMŲ“ su Zuokiene apie savanorystę COVID-19 židinyje ir nemalonų vyro akibrokštą
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Nausėda gimtadienį sutiko Nidoje, keturių žvaigždučių viešbutyje
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Lietuvoje savaitgalį – susirgimų koronavirusu šuolis
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Egzaminai prasidės birželio 22 d.: aiškėja tvarka, kaip jie vyks
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Koronaviruso židiniai plečiasi globos namuose: sergančiųjų daugėja Antaviliuose, Širvintose
DABAR RODOMA
Vilniaus centre užpultas Anušauskas su žmona: ieško kaltininko
DABAR RODOMA
Gero vakaro šou. Sesutės Emilija ir Martyna pasakė, kuo užsiima jų tėtis
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Mįslingas trenerio nužudymas: kūną paslėpė taip, kad nesuuodė net tarnybiniai šunys
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Kaimynė gyvenimą pavertė tikru pragaru: nufilmavo, kas vyksta rytą vakarą
DABAR RODOMA
Per Vyriausybės posėdį užsirūkusiam finansų ministrui – Skvernelio prašymas
REKLAMA
Žuvies marinatas
Dar vienoje pavasariškoje TV3 laidoje „La Maistas“, nuostabiais žiedais nusėtoje lauko virtuvėje šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius pademonstruos kaip išsivirti tobulą ...
Lašišos kotletukai
Dar vienoje pavasariškoje TV3 laidoje „La Maistas“, nuostabiais žiedais nusėtoje lauko virtuvėje šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius pademonstruos kaip išsivirti tobulą ...
Sprandinės šašlykai su sultiniu ir čili (nuotr. Organizatorių)
Daugelis esame valgę kiaulienos ar vištienos šašlykus. O antienos? O marinuotus burokėlių sultyse? Jei ne, žiūrėkite TV3 laidą „La Maistas“, kurioje šefai Tomas Rimydis ir ...
Padažai (nuotr. Organizatorių)
Daugelis esame valgę kiaulienos ar vištienos šašlykus. O antienos? O marinuotus burokėlių sultyse? Jei ne, žiūrėkite TV3 laidą „La Maistas“, kurioje šefai Tomas Rimydis ir ...
Vištienos šašlykas (nuotr. Organizatorių)
Daugelis esame valgę kiaulienos ar vištienos šašlykus. O antienos? O marinuotus burokėlių sultyse? Jei ne, žiūrėkite TV3 laidą „La Maistas“, kurioje šefai Tomas Rimydis ir ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų