Desertas iš kruopų, blyneliai iš kruopų, kepta košė – šio savaitgalio TV3 laidoje „La Maistas“, šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia Eglė Juzumienė pasidalins receptais ir patarimais, kuriais vadovaudamiesi pasigaminsite įdomių, gardžių, netikėtų patiekalų iš įvairių kruopų. Atraskite naujus skonius su „La Maistu“! 

„La maistas“ – kuopos kitaip! (nuotr. Organizatorių)

„La maistas“ – kuopos kitaip! (nuotr. Organizatorių)

Laidos viešnia  Eglė Juzumienė – maisto fotografė ir tinklaraščio „Mano vaikas valgo viską“ įkūrėja orkaitėje keps avižinę košę su vaisiais ir uogomis, kitas jos patiekalas turės dvi variacijas –  grikių salotos su keptomis daržovėmis ir lašiša arba vegetariškas variantas – su ožkos sūriu. 

(17 nuotr.)
FOTOGALERIJA. „La maistas“ – kruopos įdomiau

„Aš paruošiu pusryčių košę, kepamą orkaitėje. Ją dažnai gaminame savaitgaliais namuose. Tai paprastas, greitai pagaminamas patiekalas, puikiai tiks tiems, kas nemėgsta stovėti prie puodų, nes kepama orkaitėje. Ją galima pasiruošti ir iš vakaro“, – savo patiekalą pristatė Eglė.

Laidos viešnia mėgsta įvairias kruopas, o labiausiai – grikius. „Labai mėgstu grikius, grikiai man yra kruopa Nr. 1. Labai skanu grikiai su pesto padažu, mano vaikas labai mėgsta, kai verdu grikių košę su cinamonu ir bananu. O man pačiai vaikystėje patiko grikių košė su kondensuotu pienu“,  – įvairius grikių valgymo variantus pristatė Eglė.

REKLAMA

„La maistas“ – kruopos kitaip!

Grikius mėgsta ir nuolatinis laidos „La maistas“ šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis:   „Grikiai yra universalios kruopos, kurios tinka valgyt pusryčiams, gaminti įvairius troškinius, rizoto su įvairiausiais priedais, ar panaudoti kaip pakaitalą vietoj bulvių. Tereikia įjungti fantaziją ir paeksperimentuoti. Grikiams skirtingą skonį suteikia žalumynai, daržovės, sūris“. 

Kruopos yra neatsiejama lietuviškos virtuvės dalis. Iš jų mes mokame gaminti labai daug. Jos mums padėjo išgyventi sunkmečius, invazijas, karus. Turime gausybę patiekalų, išlikusių iki šių dienų“, – kalbėjo Tomas.

Laidos žiūrovams T. Rimydis siūlys pasigaminti perlinių kruopų troškinį su avies sūriu, daržovėmis ir šonine, o desertui – avižinių dribsnių pudingą.

Kitas nuolatinis laidos šefas grilio virtuozas ir mėsos gerbėjas Vylius Blauzdavičius gamins jautienos kepenėlių ir grikių blynelius bei rizoto su grybais ir vištiena. Rizotui Vylius naudojo portabello grybus, bet sako, kad puikiai tinka ir pievagrybiai ar bet kokie kiti grybai, kuriuos turite, net ir džiovinti.

„Aš improvizuoju. Yra šimtai plovo ar rizoto receptų, bet viską galima pritaikyti ir naudoti tai, geriausia ką turime čia ir gaminti plovą pavyzdžiui su vištiena, o ne aviena“, – sakė Vylius.

Laidos žiūrovams siūlome pasigaminti Tomo perlinių kruopų troškinį 

„La maistas“ – kruopos kitaip!

Troškiniui reikės:

•    200 g perlinių kruopų •    1 l vandens •    100 g šaltai rūkytos šoninės •    100 g kietojo sūrio (naudojau avies) •    100 g balto vyno (nebūtina) •    100 g morkų •    100 g pastarnokų •    50 g džiovintų baravykų •    50 g svogūnų •    20 g česnakų •    30 g krapų •    30 g petražolių •    Alyvuogių aliejaus

REKLAMA

Patiekiant:

•    30 g morkų •    10 g burokėlių lapelių •    10 g aliejaus (naudojau duonos aliejų)

Gaminimas: 

1.    Džiovintus baravykus išmirkyti nedideliame kiekyje šalto vandens (apie 100 ml). 2.    Puode ant alyvuogių aliejaus apkepinami smulkinti svogūnai su česnakais ir šonine.  3.    Dedamos prieskoninės žolelės ir smulkinti džiovinti baravykai. 4.    Dedamos perlinės kruopos, išmaišoma 5.    Pilamas baltas vynas, skystis nuo grybų mirkymo, dalis vandens. 6.    Dedami smulkinti pastarnokai ir morkos ir viskas ant nedidelės ugnies troškinama apie 15-20 minučių vis įpilant truputį vandens ir nuolat maišant. 7.    Troškinimo pabaigoje išimamos prieskoninės žolelės. 8.    Kai kruopos suminkštėja, dedamas tarkuotas sūris ir smulkinti žalumynai. 9.    Paruoštas troškinys tiekiamas su morkytėmis, burokėlių lapais ir duonos aliejumi.

Skanaus!

„La Maistas“ laida – sekmadienį 9 val. per TV3, o dar daugiau patarimų ir receptų – www.lamaistas.lt.   

(17 nuotr.)
FOTOGALERIJA. „La maistas“ – kruopos įdomiau
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Advokatas prabilo apie liudijimus, ką Pinikas darė prie žuvusios Didžiūnaitytės kūno
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Nušauto policininko šeimą pasiekė piniginė parama: iš viso – kiek daugiau nei 33 tūkst.
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Dėl vietoj dušinių Palangoje išdygusio namo surengta akcija: žmonės atėjo pasiruošę išsimaudyti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Kaimynai sukrėsti dėl pro langą iškritusio ir žuvusio penkiamečio: tėvai vaikais labai rūpinosi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Su oro balionais į audrą patekę dalyviai papasakojo, ką patyrė skubiai leisdamiesi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Punios šilas ir vėl specialistų akiratyje: šile įsisiautėjo kenkėjai
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Vos tik paskelbus sprendimą apie atidaromą sieną, lietuviai patraukė į Lenkiją
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Lietuva dėl Astravo sulaukė paramos iš Lenkijos: žada taip pat nepriimti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Per Kuršių marias kelte plaukę keleiviai sulaukė netikėtos staigmenos
REKLAMA
Naminis vaisių limonadas (nuotr. Organizatorių)
Per trumpiausią metų naktį tradiciškai kūrenant laužą, galima ne tik prie jo smagiai pavakaroti, bet ir šį tą skanaus pasigaminti. TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ...
Lašiša (nuotr. Organizatorių)
Per trumpiausią metų naktį tradiciškai kūrenant laužą, galima ne tik prie jo smagiai pavakaroti, bet ir šį tą skanaus pasigaminti. TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ...
Kebabas (nuotr. Organizatorių)
Per trumpiausią metų naktį tradiciškai kūrenant laužą, galima ne tik prie jo smagiai pavakaroti, bet ir šį tą skanaus pasigaminti. TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ...
Paelija (nuotr. Organizatorių)
Per trumpiausią metų naktį tradiciškai kūrenant laužą, galima ne tik prie jo smagiai pavakaroti, bet ir šį tą skanaus pasigaminti. TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų