REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Laidos užkulisiai (nuotr. Organizatorių)

Daugelis esame įpratę mėgautis kava – stipriu espresso puodeliu, ar lengvesne su pieno puta, ir turbūt net nepagalvojome, kad yra daugybė kitokių jos panaudojimo būdų.

9

Daugelis esame įpratę mėgautis kava – stipriu espresso puodeliu, ar lengvesne su pieno puta, ir turbūt net nepagalvojome, kad yra daugybė kitokių jos panaudojimo būdų.

REKLAMA

TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis, Vylius Blauzdavičius ir ypatingas laidos svečias Emanuelis Ryklys pademonstruos, kad su kava galima pasigaminti įvairiausių patiekalų – ir ryžių pudingą, ir bulvių košę, ir net mėsos patiekalus.

Kavos ekspertas, kavos baro įkūrėjas ir knygos „Tebūnie kava“ autorius – Emanuelis Ryklys apie kavą žino viską. Savo žiniomis ir praktiniais patarimais jis pasidalins ir su laidos „La Maistas“ šefais bei žiūrovais.

„Afrika, Azija, Amerika – regionai kur auga kava. Būtent nuo regiono labai priklauso kavos skonis: Afrikos kavos rūgštesnės, visiškesnės, gaivesnės, Pietų Amerikos (Brazilijos, Kolumbijos) kavos – saldesnės, turinčios šokolado poskonio, o Azijos – karčiausios, su įvairių prieskonių natomis, egzotiškiausios.

REKLAMA
REKLAMA

Taigi, renkantis kavos pupeles, pirmiausia, reikėtų žiūrėti iš kokio regiono yra kilusi – kuo tiksliau nurodyta vietovė, tuo geriau, bei skrudinimo datą – kuo šviežesnė, tuo geriau“, – pasakojo Emanuelis.

REKLAMA

Pasak kavos eksperto, skaniausia – tik ką sumalta kava. Todėl jis rekomenduoja pirkti pupeles ir jas patiems malti. „Skaniausias momentas – tik ką sumaltos kavos aromatas.

Jei perkate jau sumaltą kavą, ji bus praradus apie 20 proc. savo kvapo. Taigi, visiems, norintiems mėgautis išties gardžia kava, patarčiau pradėti nuo paprasčiausio kavos malūnėlio”, – sako E. Ryklys.

Nuolatiniai laidos šefai Vylius Blauzdavičius ir Tomas Rimydis gamino įvairius patiekalus su skirtingomis Emanuelio ruoštomis kavomis.

Vylius kepė kiaulienos šonkauliukus, gardintus kavos prieskoniais ir Tiramisu desertą, o Tomas troškino jautienos šonkaulius, ruošė bulvių košę su kava ir ryžių pudingą su kreminiu sūriu ir kava.

Kvapniausia „La Maistas“ laida – sekmadienį 9 val. per TV3, o dar daugiau patarimų ir receptų – www.lamaistas.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų