naujienų portalas tv3.lt
2020.01.17 11:12

Tikrai įmanoma pagaminti pietus ar vakarienę  šeimai už 10 eurų. Tačiau kokie tai galėtų būti patiekalai, kad būtų ir gardu ir sotu? Skaniausiomis idėjomis dalinsis TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis, Vylius Blauzdavičius ir laidos viešnia Dovilė Ramoškaitė.

La maistas: putėsiai su medumi  (nuotr. Organizatorių)

La maistas: putėsiai su medumi (nuotr. Organizatorių)

Dovilė Ramoškaitė – kulinarinio portalo lamaistas.lt projekto vadovė ir viena iš redaktorių, ji rūpinasi, kad kiekvienas užklydęs į portalą, rastų tinkamiausią receptą. O ir pati Dovilė jau seniai jaučia didžiulę aistrą ir meilę maisto gamybai. Laidos metu ji gamins orkaitėje kepto moliūgo sriubą su avinžirniais, užkandžiui – pikantišką varškę su graikiniais riešutais, o desertui –šokoladinius greitai paruošiamus triufelius su kokosų pienu.

Dovilė su laidos „La Maistas“ žiūrovais pasidalino ne vienu praktišku patarimu, pavyzdžiui, įvairiems patiekalams ji pataria naudoti riebesnį (18 proc.) kokosų pieną, nes jis būna kremiškesnis, gardesnis. Jei per riebu, jį visada galima praskiesti vandeniu. Kitas jos patarimas – moliūgų sriubą virti tik iš kepto orkaitėje moliūgo, nes tuomet ji būna gerokai sodresnė, tirštesnė, skoningesnė. Dovilė kartu su moliūgu orkaitėje kepa ir svogūną, saldžią bulvę bei kitus sriubos ingredientus. Dar vienas jos patarimas – prieš kepant orkaitėje svogūną, subadyti jį dantų krapštuku, tuomet svogūnas nesusprogs ir sultys neišsitaškys.

REKLAMA

Nuolatinis laidos „La maistas“ šefas – profesionalas, vieno geriausių Lietuvoje restorano savininkas ir istorinės lietuvių virtuvės žinovas – Tomas Rimydis sako, kad už 10 eurų galima pagaminti tikrai neblogą vakarienę keturių asmenų šeimai.

„Paruošti pietus ar vakarienę šeimai už tokią nedidelę sumą iš pradžių pasirodė neblogas iššūkis, bet man jis patiko. Teko pasukt galvą, pasivaikščiot po parduotuvę ir pasirodo, kad įmanoma visai puikiai pavalgyti ir už tokią sumą“, – sako profesionalus šefas.

Tomas paruoš trintą žiedinio kopūsto su vištiena sriubą, lėtai keptą sprandinę su lęšiais ir burokėliais, o desertui patieks griliuje keptą bananą su šokoladu.

T. Rimydis visiems pataria į parduotuvę eiti tik gerai apgalvojus meniu bent trims dienoms į priekį ir susidarius produktų sąrašą – taip bus ir taupiau ir greičiau.

Kitas nuolatinis laidos „La maistas“ šefas Vylius Blauzdavičius, užkietėjęs grilio ir mėsos entuziastas, šį kartą nustebins – pagamins vegetarišką vakarienę iš burokėlių humuso, užkeptų spagečių ir grietinėlės-medaus putėsių.

Šį kartą siūlome pasigaminti Vyliaus humusą su burokėliais

Gaminimo laikas: 15 min

Porcijų skaičius: 4

Ingredientai:

1 skardinė konservuotų avinžirnių (arba 240 g virtų)

2 virti burokėliai

1 šaukštas alyvuogių aliejaus

2 skiltelės česnako

1 šaukštelis malto kumino

šiek tiek citrinos sulčių (nebūtina)

Druskos, pipirų

Gaminimas:

Visus ingredientus sudedame į virtuvinį kombainą ir sutriname iki vientisos masės.

Pagal skonį pagardiname druska bei pipirais. Jeigu norisi, įspaudžiame citrinos sulčių.

Jeigu humuso norisi skystesnio, įpilame šiek tiek skysčio nuo konservuotų avinžirnių arba tiesiog vandens.

Patiekiame su daržovių (pvz. morkų) lazdelėmis ar kitais priedais.

Kaip paruošti puikią vakarienę šeimai už 10 eurų, žiūrėkite laidoje „La Maistas“ – sekmadienį 9 val. per TV3, o dar daugiau patarimų ir receptų – www.lamaistas.lt.

„La Maistas“ – skanu čia!

Marwell
2020-01-17 21:35:25
Uz 10 euru cia ne issukis galim ir pusrycius ir pietus ir vakariene pagamint jai nebusim labai ponai
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Ojei 2020-01-21 10:51:13
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Nuo kiekvieno galimybes skirtingos yra kas per karta 10 euru o yra kad savaite maitinasi taip kad   ATSAKYTI
Pencininkė 2020-01-19 17:08:32
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Už 10 eurų aš savaitę valgau.   ATSAKYTI
Janė 2020-01-18 10:15:40
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Aš pietus pasigaminu už 1 eurą,Už 10 jau šventiniai pietūs 4-5 ąsmenų šeimai.   ATSAKYTI
. 2020-01-18 03:12:30
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
Už 10 eurų visą savaitę 4 asmenų šeimai!   ATSAKYTI
As 2020-01-18 01:46:46
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Už 10euru ir dvi dienas galima pavalgyti    ATSAKYTI
Marwell 2020-01-17 21:35:25
Pranešti apie netinkamą komentarą
-5
Uz 10 euru cia ne issukis galim ir pusrycius ir pietus ir vakariene pagamint jai nebusim labai ponai   ATSAKYTI
Arūnas 2020-01-17 21:10:54
Pranešti apie netinkamą komentarą
-6
Prigalvoja nesąmonių,nupirkai už 5€šlaunelių iškepei su bulvėm,agurkų raugintų,va tau šeimai vakarienė už 10€   ATSAKYTI

Top Video

Gero vakaro šou. „TV Pagalbos“ žvaigždė Navickas prisiminė, kaip saugojo Landsbergį: pas jį prie durų miegodavom
DABAR RODOMA
Gero vakaro šou. „TV Pagalbos“ žvaigždė Navickas prisiminė, kaip saugojo Landsbergį: pas jį prie durų miegodavom
DABAR RODOMA
Lietuvis įsiuto: bejėgio vilkiko vairuotojo nelaimė policijai sukėlė juoką
DABAR RODOMA
Gerbėjai dalijasi įrašu ir sako, kad princas Harry – svajonių vyras
DABAR RODOMA
Išsitraukė kamerą, pamačius, ką išdarinėja lėktuvo keleivė – vos sulaikė juoką
DABAR RODOMA
Įrašas spaudžia širdį: šuns reakcija į veterinarą nepalieka abejingų
DABAR RODOMA
Visi mes žmonės. Meiželytė dėl darbo Seime neteko meilės: „Puikiai suprantu Grybauskaitę“
DABAR RODOMA
Gražuolės bandymas atkreipti sportininkų dėmesį virto sensacija – visai nesidrovėjo
DABAR RODOMA
Princas Williamas su žmona Kate vos sulaikė juoką po žurnalistų komentarų
DABAR RODOMA
Negalėjo nenufilmuoti: vaizdas danguje priminė baisiausią siaubo filmą
DABAR RODOMA
Tokio padaro žvejai dar nebuvo regėję: nesuprato, kas per mutantas
REKLAMA
Ypatingi vasario 16-osios patiekalai (nuotr. Organizatorių)
Prieš daugiau nei 100 metų Lietuva atkūrė nepriklausomybę ir ta proga „La maistas“ laida skirta būtent lietuviškai virtuvei. Vasario 16-osios proga mes nusiteikę švęsti, o tam, ...
„La maistas“ viešnia Banga parodė, kaip pasidaryti pasakišką tiramisu desertą (nuotr. Organizatorių)
Artėjant Šv. Valentinui tikriausiai visi sukate galva, kuo gi nustebinti savo pačius mylimiausius.  Šiandien TV3 laidos „La Maistas“ virtuvė kvepės meile, o šefai Tomas ...
Tinklaraštininkės ruošiami desertai nepalieka abejingų: pasakė, kaip ruošti skaniausias spurgas (nuotr. asm. archyvo)
Banga Mudėnaitė nebuvo iš tų mergaičių, kurios svajojo užaugusios gaminti pyragus ir sudėtingiausius patiekalus. Ji juokiasi, kad net būdama penktoje klasėje nežinojo, kaip ...
Vištienos širdelių iešmeliai su bulvytėm (nuotr. stop kadras)
Tikriausiai sukate galvą, kaip Šv. Valentino dieną nustebinti savo mylimuosius. TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis, Vylius Blauzdavičius ir ypatinga laidos viešnia ...
LaMaistas TV laidoje – „Valentino diena“ (nuotr. Organizatorių)
Artėjant Šv. Valentinui tikriausiai visi sukate galva, kuo gi nustebinti savo pačius mylimiausius.  Šiandien TV3 laidos „La Maistas“ virtuvė kvepės meile, o šefai Tomas ...
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų