REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienio vakarą socialiniame tinkle „Facebook“ ėmė plisti žinia, kad Vilniaus Karoliniškių rajone pagrobta mergaitė. 

Trečiadienio vakarą socialiniame tinkle „Facebook“ ėmė plisti žinia, kad Vilniaus Karoliniškių rajone pagrobta mergaitė. 

REKLAMA

Naujiena pasirodė įvairiose grupėse, kuriose žmonės teigia, kad policijos pareigūnai visame mieste ieško automobilio užsienietiškais numeriais.

„Pagrobė mergaitę Karoliniškėse, todėl visame mieste daug policijos. Reikia ieškoti mašinos užsienietiškais numeriais“, – rašė viename iš pranešimų.

Po visą naktį trukusių dramatiškų paieškų policija pradėjo ikiteisminį tyrimą, nagrinėjama ir melagingo pranešimo versija. O socialiniai tinklai tiesiog sprogsta nuo daugybės nuomonių, spelionių ir net patarimų pareigūnams.

Į pamokymus feisbuke sureagavo ir savo nuomonę išsakė Fausta Marija Leščiauskaitė, o jai pritarė jos mylimasis Andrius Užkalnis.

REKLAMA
REKLAMA

„Pagrobė mergaitę. Tūkstančiai durnių komentaruose rašinėja, ką reikia daryti: apklausti kartu buvusius berniukus, reikia įdėti vaiko nuotrauką, reikia atsukti kameras. Ir visi tokiais žinovų tonais – tipo, ar jūs nesuprantat, ką reikia daryti.

REKLAMA

Kyla natūralus, instinktyvus noras pistelti per žandą, kad atsigautų, bet supranti, kad nemalonu tokioje situacijoje dėmesį pusglušiams skirti. Tačiau jiems matyt atrodo, kad policijoje dirba vos batraiščius užsirišantys debiliukai, kurie tikrai nesugalvojo tokių akivaizdžių dalykų.

Panašiai, kaip sužinojus, kad niekas nematė besidauginančių ungurių, apie tai žino tik teoriškai, klausti, ar negalima įkišti kamerų ten, kur jie nuplaukia atlikti veiksmo. Jo, tie mokslininkai tikrai nepagalvojo – gauna visokius nobelius, šnobelius, kur jau jiems tokia geniali mintis šautų. Nu rimtai. Kiekvienąkart pribloškia savo kvailumu. O dėl mergaitės – laikom kumščius už ją ir ieškančius“, – nuomonę socialiniuose tinkluose išreiškė Fausta.

REKLAMA
REKLAMA

Mylimajai pritarė ir Andrius: „Kiek jau kartų rašiau apie savamokslių ekspertų žinias apie viską: kaip aviaciją tvarkyti, kaip skiepus skirti, kaip namus projektuoti, kaip krepšininkus treniruoti, kaip mokesčius rinkti – patvoriniai evoliucijos nepaliesti pitekantropai turi samsungus ir gali komentuoti apie viską, ir bliauna, kaip kam ką geriau daryti, ypač valdžiai, nes jie žino. Jie patys nesugeba sau klyno užsisegti ir gyvena savo š**** blokinio gelžbetonio tvartuose, vos raides pažįsta, bet jie VISUS pamokys, o jau kaip vaiko ieškot, tai jie stopudovai žino. Kameras atsukti, b*. Jūsų mamoms reikia atsukti kameras, kad jus atgimdytų atgal.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bet kokia informaciją – svarbi

Trečiadienio vakarą Vilniaus VPK išplatino pranešimą žiniasklaidai, kuriame trumpai apibūdina esamą padėtį ir prašo visuomenės pagalbos.

„Sausio 15. D. apie 19. 14 min gautas pranešimas, kad Vilniuje, Sausio 13-osios g., į nenustatytos markės automobilį (sidabrinės ar auksinės spalvos), užsienietiškais numeriais, galimai buvo įsodinta nepilnametė (11-12 metų). Pastebėję minėtą automobilį ar įtartinus asmenis, prašome nedelsiant apie tai pranešti tel. 112.“

Visų tėvų, kurie neturi duomenų, kur yra jų vaikai, prašoma kuo greičiau kreiptis į policiją.

Maždaug 15 minučių po vidurnakčio Vilniaus VPK išplatino dar vieną pranešimą žiniasklaidai, kuriuo vėl kreipiasi į visuomenę. Šį kartą prašoma atsiliepti vairuotojų, kurie nuo 18 iki 20 val. važiavo Karoliniškių ir Lazdynų mikrorajonais.

REKLAMA

„Policija kreipiasi į visuomenę ir prašo atsiliepti vairuotojus, kurie sausio 15 d. nuo 18 iki 20 val. važiavo Karoliniškių ir Lazdynų mikrorajonais (ypatingai Laisvės prospektu ir Sausio 13-osios gatve), kurių automobiliuose įrengti vaizdo registratoriai. 

Prašome vaizdo registratorių medžiagą išsaugoti ir susisiekti su policijos kontaktiniu asmeniu. Pareigūnai susisieks su pranešėjais.

Kontaktinis asmuo Eglė Šut, tel. Villniuje  271 5060, arba el. paštu [email protected]

Jūsų suteikta informacija gali labai pagelbėti tiriant šį rezonansinį atvejį“, – rašoma pranešime.

Dėl galbūt pagrobtos mergaitės policija jau apklausė keturis galimus liudininkus, tarp jų – du berniukai, moteris bei vyras.

REKLAMA

„Tai yra du berniukai, kurie pateikė informaciją pranešėjui, ir moteris. Pranešėjas yra vyras, kuris irgi yra apklausiamas“, – BNS sakė Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja.

„Dar dirbama su jais, kol kas keturi žmonės, bet tai nereiškia, kad tik tiek nuveikta policijos. Policija tikrina visus pranešimus, kurie ją pasiekia“, – teigė ji.

Policijos atstovė teigė, kad visuomenė labai aktyviai teikia informaciją, tad liudininkų daugėja.

„Pareigūnai dirba visame mieste, liudininkų jau gali būti ir daugiau, jų daugėja, nes labai aktyviai visuomenė teikia informaciją“, – sakė J. Samorokovskaja

Po vidurnakčio ir toliau tęsiama trečiadienio vakarą sostinės Karoliniškių mikrorajone galbūt pagrobtos mergaitės paieška.

„Bendradarbiaujama su kitomis apskritimis vykdant policines priemones“, – teigė J. Samorokovskaja.

Ji taip pat teigė, kad ieškant mergaitės bendradarbiaujama su Valstybės sienos apsaugos tarnyba, Vilnaus miesto savivaldybe, Vaiko teisių apsaugos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų