REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
29
Stilistės Austėjos Jablonskytės patarimai: ką šiemet dovanoti ir kaip originaliai supakuoti kalėdines dovanas? (nuotr. Organizatorių)

Kasmet įsisukus į kalėdinį pasiruošimą, ieškoti ir rasti naujų idėjų originalioms dovanoms artimiesiems gali būti sudėtinga. O ką jau kalbėti, jei dovanos paskutinę akimirką ieškome mažai pažįstamam bendradarbiui? Stilistė Austėja Jablonskytė sako, kad pirkti ir pakuoti kalėdines dovanas jai pačiai yra vienas malonumas.

29

Kasmet įsisukus į kalėdinį pasiruošimą, ieškoti ir rasti naujų idėjų originalioms dovanoms artimiesiems gali būti sudėtinga. O ką jau kalbėti, jei dovanos paskutinę akimirką ieškome mažai pažįstamam bendradarbiui? Stilistė Austėja Jablonskytė sako, kad pirkti ir pakuoti kalėdines dovanas jai pačiai yra vienas malonumas.

REKLAMA

Pasak jos, kitiems tai daryti gali būti taip pat nesudėtinga, jei gerai žinome, kur ir ko ieškoti, rašoma pranešime spaudai.

Nors pasakoja, kad pirkdama dovanas ne visuomet atsižvelgia į jų praktiškumą, A. Jablonskytė stengiasi, kad dovana būtų asmeniška ir prasminga. Ji pataria tų, kuriuos planuojama apdovanoti, subtiliai pasiteirauti, ką jie svajoja gauti per šias Kalėdas. Stilistė kartu su prekybos ir laisvalaikio centru „Dovanorama“ dalijasi kitais vertingais patarimais, kaip šiemet artimuosius nustebinti ne tik sumaniomis kalėdinėmis dovanomis, bet ir jų įpakavimu.

Pasak A. Jablonskytės, renkant dovaną reikėtų galvoti apie žmogaus pomėgius, laisvalaikį, darbą ar hobius. Paprastai visi šie dalykai teikia žmogui malonumą, o tinkamai parinkta dovana gali malonumą tik dar labiau padidinti. „Paprastai stengiuosi pastebėti, kad galbūt žmogus kažko nori, bet negali sau leisti. Tokias dovanas labai smagu dovanoti. Mėgstu dovanas, kurios išpildo mažytes slaptas mūsų fantazijas ir norus. Tai nebūtinai turi būti daiktas – galime padovanoti ir gražią akimirką, kurią žmogus ilgai nešios savo širdyje“, – įsitikinusi ji.

REKLAMA
REKLAMA

Stilistė priduria, kad nors dovanų pirkimas suteikia džiaugsmą, nenori jam skirti per daug laiko, kad jo daugiau liktų šeimai ir draugams. Todėl stengiasi dovanas visiems artimiesiems įsigyti vienoje vietoje. Šiais metais tokia vieta tapo. Jo rinkodaros vadovė Vilma Banienė sako, kad vis dažniau kalėdiniu laikotarpiu lankytojai renkasi ne tik tradicines dovanas.

REKLAMA

„Daugeliui lankytojų, kaip ir Austėjai, rūpi šventiniu laikotarpiu apsipirkti greitai ir patogiai. Tuo pačiu ieškoma ir būdo pajausti kalėdinę dvasią, gerai praleisti laiką, pasisemti įkvėpimo. Puiku, jei viską galima gauti vienoje vietoje – ir apsipirkti renkantis iš didžiųjų prekybininkų bei amatininkų mugėje, ir čia pat prie kalėdinės eglutės atsigerti šiltų gėrimų, nemokamai susipakuoti kalėdines dovanas. Pastebime, kad šiuolaikiniam žmogui reikia turėti tą pasirinkimo laisvę, nes be jos tenka blaškytis. Dabar dovana kitam iš tiesų gali tapti bet kas, svarbu, kad jos sukeltų kuo gražiausias emocijas žmogui, kuriam dovanojame“, – sako V. Banienė.

REKLAMA
REKLAMA

Kolegai ir artimajam – skirtingos dovanos

A. Jablonskytė pastebi, kad neretai pasitaiko atvejų, kai dovanas renkame ir mažiau pažįstamiems žmonėms: bendradarbiams, su kuriais keičiamės dovanomis, rečiau lankomiems giminaičiams, kurių pomėgius primiršome ar neseniai įgytiems bičiuliams, kurių dar nespėjome pažinti. Renkant dovanas tiek jiems, tiek artimiesiems, stilistė pataria vadovautis viena paprasta taisykle.

„Siūlyčiau dovanas skirstyti į kategorijas – vienokias dovanojame žmonėms, kuriuos menkai pažįstame, o kitokias įteikiame patiems artimiausiems. Manau, kad čia reikėtų laikytis tam tikro etiketo, atsižvelgti į dovanos dydį ir kainą. Pavyzdžiui, mažiau pažįstamam kolegai patarčiau pirkti universalią, panaudojamą, originalią, tačiau ne itin prabangią dovaną. Juk mažai pažįstamas žmogus jausis nepatogiai, jei jam dovanosite kažką brangaus. Artimiesiems geriausia įteikti tai, kas itin asmeniška ir individualu, o pačiam svarbiausiam žmogui – kažką išskirtinio, apie ką jis ilgai svajojo“, – sako A. Jablonskytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dovanos „jam“ ir „jai“

Remdamasi minėtomis kategorijomis, A. Jablonskytė dalijasi ir keliais dovanų pavyzdžiais. Stilistė lengvai išrinko net kelis dovanų variantus „jam“ ir „jai“ bei pademonstravo, kaip juos sumaniai ir stilingai supakuoti.

Dovanos „jai“:

Jei renkate dovaną kolegei, mažiau pažįstamai moteriai, A. Jablonskytė rekomenduoja pirkti kokybišką arbatinį – jis reikalingas kiekvienuose namuose, o karšta arbata itin sušildo žiemą. Prie arbatinio taip pat galima pridėti mėgstamos kvapnios arbatos.

Šeimos narėms, draugėms stilistė dovaną siūlo personalizuoti ir dovanoti kažką originalaus: „Moterims visada reikia skirti laiko sau, pavyzdžiui, sportuojant. Vienas geriausių sportų ir kūnui, ir sielai, gydantis ligas, tonizuojantis ir aplaiduojantis – plaukimas. Tad puiki ir originali dovana – plaukimo akiniai, puikus būdas priminti apie galbūt dar neišmėgintą sportą.“

REKLAMA

Moterį, kuriai norite padovanoti kažką išskirtinio ir prabangaus, visuomet nustebins nišiniai ir išskirtinai jai parinkti kvepalai: „Kvepalai, kuriuos išrinkau – tiesiog odė moteriškumui. Žinoma, svarbu žinoti, koks kvapas dominuoja jūsų mylimos moters naudojamuose kvapuose.“

Dovanos „jam“:

Perkant dovaną mažiau artimam vyrui, kaip ir moteriai, A. Jablonskytė pataria dovanoti kažką universalaus, pavyzdžiui, skanėstų rinkinį. Jame gali būti riešutai, džemas, duonos lazdelės, įvairūs gurmaniški užtepai ar vynas.

Artimam bičiuliui ar šeimos nariui stilistė taip pat parinko sportuoti skatinančią dovaną – sportinius batelius. „Po sočių Kalėdų reikia nepamiršti judėti, tad sportiniai bateliai gali tapti paskatinimu. Juk kiekvienam svarbu, kad jo artimas žmogus būtų sveikas ir turėtų energijos. Renkant sportinius batelius taip pat galima įjungti fantaziją – išrinkti ryškius, raštuotus, o jei vyras labiau linksta į eleganciją – klasikinį variantą“, – sako stilistė.

REKLAMA

Jei norite artimam vyrui padovanoti išskirtinę ir brangią dovaną, A. Jablonskytė pataria išpildyti jo technologines svajones: „Pavyzdžiui, padovanokite jam išmanųjį laikrodį. Jūsų mylimas vyras sužinos apie save daugiau, nei galėjo pagalvoti.“

Stilingas įpakavimas – nuotaikos atspindys

„Dailiau supakuotą dovaną visada yra maloniau ir teikti, ir gauti. Dovanų pakavimo mados egzistuoja, bet asmeniškai aš visada stengiuosi galvoti apie dovanos gavėją. Jeigu mano draugė dievina taškelius, tikrai pasistengsiu, kad jos dovana būtų supakuota į taškuotą popierių, kuris ją daug labiau nudžiugins nei madingas sidabrinis įpakavimas. Mano nuomone, dovana įgauna didžiausią pridėtinę vertę, jei ją pakuojame patys. Taip galime prie dovanos dar pridėti ir dalelę savęs“, – sako A. Jablonskytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pakuodama parinktas dovanas, A. Jablonskytė apgalvoja kiekvieną detalę – spalvų dermę, renkasi kokybiškas, stilingas medžiagas ir prie jų priderina Kalėdoms tinkančius akcentus. Dovanas „jam“ stilistė supakavo į eglutėmis puoštą dovanų popierių, o „jai“ rinkosi sodrios vyšninės spalvos įpakavimą. Be to, gražiam pakavimui nereikia jokių specialių priemonių – tik žirklių, lipnios juostelės ir kelių dekoro akcentų, kuriuos galima įsigyti gėlių parduotuvėse.

„Šiais metais dovanas puošiu gyvais akcentais – kadagio ar bugienio šakelėmis, džiovintomis smilgomis. Norintiems dovaną papuošti originaliai, parinkau žaismingą pliušinį meškiuką. Žalia ir raudona – tradicinės Kalėdinės spalvos. Šiais metais man norisi tradicinių Kalėdų – dovanų popieriaus su kalėdinėmis eglutėmis ir ryškių kaspinų. Dovanų pakavimas – tiesioginis nuotaikos atspindys“, – įsitikinusi ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų