REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
tinklaraštininkė Odeta Jackytė-Kudopčenkienė (nuotr. asm. archyvo)

TV3 kulinarinėje laidoje „La Maistas“ virtuvėje sukosi ir tinklaraštininkė Odeta Jackytė-Kudopčenkienė. Ji – tinklaraščio „Samčio užrašai“ šeimininkė.

9

TV3 kulinarinėje laidoje „La Maistas“ virtuvėje sukosi ir tinklaraštininkė Odeta Jackytė-Kudopčenkienė. Ji – tinklaraščio „Samčio užrašai“ šeimininkė.

REKLAMA

Odeta kulinarine patirtimi ir receptais dalinasi savo tinklaraštyje, įvairiuose kulinariniuose portaluose ir žurnaluose. Odeta – už skanų ir paprastą maistą, kurį nesunkiai kiekvienas gali paruošti savo namuose.

Šįkart laidoje pagrindiniu patiekalų akcentu tapo silkė. Tinklaraštininkė yra tikra silkės patiekalų entuziastė, tad su laidos žiūrovais pasidalino ne vienu receptu ir naudingu patarimu. Pavyzdžiui, ar žinojote, kad silkės patinėliai būna skanesni nei patelės? 

Odeta papasakojo kaip juos atskirti. Tai pat, parodys kaip pasidaryti silkės filė. „La Maistas“ žiūrovams moteris parodė, kaip gaminti du patiekalus: vienas – „Silkė pataluose“, bet patiekta užkandžio pavidalu, kad būtų patogu valgyti ir kitas patiekalas – silkė su žirneliais ir porais.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris juokiasi, kad ji gaminti išmoko tik sukūrusi šeimą, o iki tol šeimos moterys šnabždėdavosi, kad Odeta tikrai vyro nesusiras, nes nemokės jam pietų paruošti.  

REKLAMA

Kviečiame susipažinti ir perskaityti visą naujienų portalo tv3.lt pokalbį su Odeta.

Odeta, pristatykite savo tinklaraštį. Kaip kilo idėja jį pradėti?

„Samčio užrašai“ gimė visai netikėtai. Gimus vaikams laiką leidau namuose, trūko bendravimo, tad laikas nuo laiko užsukdavau pabendrauti į vieną mamų forumą. Ten aišku būdavo ir klausimas: tai kas šiandien vakarienei? Ir viena narė, kuri jau tada rašė maisto tinklaraštį man metė iššūkį, kad kiekvieną penktadienį pagaminame kažką  naujo ir aprašome, pasidaliname forume.

Taip pradėjau gaminti, fotografuoti, aprašyti. Susikūriau „Facebook“ puslapį ir ten pradėjau publikuoti savo išbandytus receptus. Aišku, tas puslapis buvo sukurtas sau, kad nepamirščiau, ką ir kaip gaminau. Pradėjo jungtis sekėjai ir taip virto tuo, kas yra šiandien.

REKLAMA
REKLAMA

Papasakokite, kaip Jūsų gyvenime atsirado maisto gaminimas?

Ko gero taip, kaip ir pas daugumą: sukūrus šeimą. Negaliu kaip kitos pasigirti, kad gaminau nuo mažens. Oi, ne. Geriausiu atveju aš nulupdavau ir supjaustydavau daržoves. Tiek tos pagalbos buvo iš manęs. Tetos net šnibždėjosi: „ta tai vyro nesusiras, nes nemoka gaminti valgyti“.

Nuo vaikystės aš kiek save pamenu, tai iš kaimynių parsinešdavau kulinarines knygas ir patikusius receptus susirašydavau į sąsiuvinius. Kai dabar perverčiu tuos užrašus, tai juose dominuoja desertai, tortai… Tačiau šiuo metu nė pati mėgstu valgyti juos, nė gaminti nemėgstu.

Kokius patiekalus gaminti mėgstate labiausiai?

Ko gero mėsiškus patiekalus, troškinius, salotas. Neseniai atradau Azijos virtuvę, tad dažnai gaminu patiekalus iš šios virtuvės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš ko semiatės idėjų, susijusių su maisto gaminimu? 

Truputį iš knygų, truputį iš interneto. Tačiau nėra nė vieno nukopijuoto 100 proc., nes mėgstu kažką įdėti savo, kažką išimti, pakeisti... Mėgstu žaisti virtuvėje gamindama maistą. 

Jei sugalvoju kažką gaminti vieno, tačiau nuėjusi į virtuvę pagaminu kitą. Vyras jau nesitiki sulaukti to, ką planavau gaminti, nes dažnai pasikeičia planai vos įžengus į virtuvę.

Kokia yra pagrindinė Jūsų taisyklė virtuvėje?

Gaminu tik geros nuotaikos, tada žinau, kad viskas gausis puikiai. O jei nuotaika prastesnė, tai ir patiekalas nesigauna. Tad taisyklė tokia: į virtuvę tik geros nuotaikos.

REKLAMA

Kas yra Jūsų „arkliukas“ virtuvėje? 

Ko gero tai būtu sriubos. Nes ir pavadinimas išduoda, kad mėgstu mosikuoti samčiu (šypteli ji).

Koks Jūsų firminis patiekalas?

Yra du. Tai makaronai su krevečių padažu ir vištiena kepta raugintų kopūstų patale.

Be kokio ingrediento neįsivaizduojate gero patiekalo?

Žinoma, kad be druskos. Kad ir ką begaminčiau, nors žiupsnelis druskos būtinas, kitaip man neskanu.

Įdomu, kokius patiekalus/idėjas rekomenduotumėte skaitytojams, kurie mėgsta gaminti ir skaniai valgyti, tačiau nenori trukti virtuvėje?

Jei salotoms nepasitenkinsite, tuomet puikiai tinka Azijos virtuvės patiekalai arba žuvis. Aš pati asmeniškai neseniai išmokau kepti žuvį, nes seniau pastoviai perkepdavau.

REKLAMA

Ką Jums suteikė dalyvavimas laidoje „La maistas“? Gal įsiminėte patarimus, kurie pravers gaminant ateityje?

Patirties, nes kaip žinote, tai buvo mano pirmas kartas televizijoje. Labai daug nerimo, jaudulio...Bet tai buvo puiki patirtis, tikrai bus ką prisiminti.  Tuo metu iš jaudulio nelabai ką įsisąmoninau, bet vienas patarimas įsiminė. Tai šefo Tomo, kad norint pjaustant svogūną neašaroti, reikia įsikąsti šaukštą. Nežinau kiek tai padeda, nes dar neturėjau progos išbandyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų