REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Milita Daikerytė (nuotr. asm. archyvo)

Net jeigu veidas kasdien makiažu nedengiamas, švenčių ir ypatingų progų metu norisi pasitempti ir sublizgėti. Tiek kasdienis, tiek šventinis makiažas geriau laikysis ir gražiau atrodys, jeigu bus laikomasi tam tikrų taisyklių dar prieš padengiant veidą makiažu.

8

Net jeigu veidas kasdien makiažu nedengiamas, švenčių ir ypatingų progų metu norisi pasitempti ir sublizgėti. Tiek kasdienis, tiek šventinis makiažas geriau laikysis ir gražiau atrodys, jeigu bus laikomasi tam tikrų taisyklių dar prieš padengiant veidą makiažu.

REKLAMA

Vizažo specialistė Milita Daikerytė atskleidžia, kokius ritualus būtina atlikti, kad veidas atrodytų tobulai, rašoma pranešime spaudai.

Meilė sau ir odos priežiūra – neatsiejami dalykai. Norint turėti gražią ir sveiką odą vien vandeniu ją nuprausti nepakanka. Vanduo nepašalina prieš tai buvusio makiažo likučių ir nešvarumų nuo odos. Be to, dažniausiai naudojamas vanduo yra kietas, kuris išbalansuoja natūralų odos pH. „Veidą reikia puoselėti, kad netektų naudoti daug makiažo. Nėra gražesnio makiažo, nei švari bei graži oda“, – mano vizažistė Milita Daikerytė.

Tolygaus makiažo paslaptis – švarus ir drėgmės prisotintas veidas

Vizažo meistrė Milita Daikerytė sako, kad norint jog makiažas būtų tolygus ir gerai laikytųsi pirmiausia reikia pasirūpinti, jog veidas būtų švarus, o oda – prisotinta drėgmės. „Būtų idealu, jeigu keletą dienų prieš šventę nuo veido būtų pašalintos negyvos odos ląstelės. Tam nebūtina apsilankyti kosmetologijos kabinete, pakaks veidą nušveisti specialia, tam skirta priemone namuose“, – sako M. Daikerytė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, prieš atliekant makiažą dar iš vakaro arba ryte reikėtų veidą palepinti kauke – ši procedūra užtikrins, kad veidas bus prisotintas drėgmės.

REKLAMA

„Stebėdami augančius pirkėjų poreikius, nuo 2018 metų pradžios plečiame veido kaukių pasirinkimą, tad šiuo metu pirkėjai gali rinktis net iš dvigubai didesnio veido kaukių asortimento, kurį sudaro daugiau nei 100 skirtingų gamintojų ir skirtingą poveikį suteikiančių kaukių. Remiantis pardavimų duomenimis nuo 2017 m., galime teigti, kad pirkėjai veido odą kaukėmis rečiausiai lepina pirmąjį metų ketvirtį, o dažniausiai – trečiąjį ir ketvirtąjį metų ketvirčiais“, – pirkėjų įpročius atskleidžia „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu makiažą atliekate pačios, pirmiausia įsitikinkite, kad veidas išties švarus – nuvalykite jį miceliniu vandeniu, o tuomet toniku, nes jis paruošia veidą kitoms veido priežiūros priemonėms. Kuo geriau veidas bus paruoštas – nušveistas, prisotintas drėgmės, tuo makiažas geriau laikysis “, – dalinasi patarimu vizažo specialistė.

Tinkamo veido toniko pasirinkimas

Šiomis dienomis, kai pasiūla išties labai plati, veido toniką galima pasirinkti pagal odos tipą ir problematiką. Pasak specialistės, mišriai odai reikalingas tonikas, kuris balansuoja, drėkina bei gaivina. Riebiai odai tiktų poras sutraukiantis, bakterijas naikinantis ir riebumo perteklių pašalinantis tonikas. Veido odą drėkinantis, jos struktūrą išlyginantis ir minkštinantis tonikas tiks sausai veido odai. Jautrios odos savininkės turėtų rinktis raminantį ir balansuojantį toniką. „Veido tonikas reikalingas visoms – tiek paauglėms, tiek brandžioms moterims. Brandžiai odai reikėtų pasirinkti toniką, kuris skatina ląstelių regeneraciją, kolageno gamybą bei drėkintų“, – pasakoja vizažistė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Įdomu tai, kad micelinis vanduo populiarumo piką pasiekė visai neseniai. Jei prieš porą metų klientams siūlėme apie 25-30 toniko ir micelinio vandens rūšių, šiuo metu auganti paklausa – šiemet klientai įsigijo per 30 proc. daugiau tokių produktų lyginant su pernai – pasirinkimą išaugino dvigubai“, – dalinasi V. Drulienė.

Tolygiam makiažui būtinas veido padengimas makiažo pagrindu

Makiažo pagrindą reikėtų tepti pagal poreikį – maitinantį ar drėkinantį ir pagal veido odos tipą. „Makiažo pagrindo paskirtis – suvienodinti veido zonas. Veido odos sausėjimas ar kaip tik jos

blizgėjimas dažnos problemos, o neretai su abiem moterys susiduria vienu metu, tad makiažo pagrindas yra reikalingas, kad prieš naudojant makiažo priemones veidas būtų lygus“ – teigia visažistė.

REKLAMA

Makiažo nuvalymas – raktas į gražią ir sveiką odą

Ne paslaptis, kad makiažo nenuvalymas itin kenkia odai – ji negali kvėpuoti, atsiranda terpė veido užterštumui ir spuogų susidarymui. „Asmeniškai aš pati turiu taisyklę, kad ir kokios bebūtų aplinkybės – veidą nuvalyti privalau. Rekomenduoju šia taisykle vadovautis visoms. Žinau, kad mano klientės kartais su makiažu išvaikšto ir daugiau nei dieną, tačiau tikiu, kad jei jau taip nutinka, tai tik kartą metuose ir tai esminės problemos nesudaro. Tačiau makiažo nenuvalymas prieš naktį neturėtų tapti įpročiu“, – sako M. Daikerytė ir mano, kad švarus veidas atrodo gražiau, nei antros dienos makiažas.

Nusivalius makiažą būtina pasirūpinti oda – ją pamaitinti bei sudrėkinti. „Nakčiai, nuvalius makiažą, reikėtų naudoti naktinį kremą arbą serumą. Serumai būna su vienu ar net keletu aktyvių ingredientų, jų koncentracija didesnė, tad jie yra stipresni ir efektyvesni, lyginant su kitomis kosmetikos priemonėmis. Serumą taip pat reikėtų rinktis pagal odos tipą bei problematiką. Serumą būtina tarsi „uždaryti“ kremu, taip bus suteikiamas stipresnis efektas, o visos veikliosios medžiagos geriau prasiskverbs į odą. Kremą taip pat geriausia rinktis pagal veido odos tipą“, – atskleidžia Milita Daikerytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų