Swan virtuvėje – sezoninių daržovių įvairovė: svarbiausia, kad gaminti būtų paprasta

Tinklaraštininkės Ievos Swan kasdienybė – aktyvi, todėl ji neretai turi visur skubėti. Net pasinėrusi į darbus ji kiekvieną dieną stengiasi nepamiršti maitintis sveikiau, todėl maistą dažniausiai gaminasi namie.

Ieva Swan (nuotr. Organizatorių)
5

Taisykles jos virtuvėje dažniausiai padiktuoja laiko stoka ir noras gaminti skaniai bei paprastai, rašoma pranešime spaudai.

(5 nuotr.)
FOTOGALERIJA. Ieva Swan apie maistą

Ką valgo atšalus orams?

Pasak I. Swan, šiuo metu jos virtuvėje vyrauja sezoniškumas, todėl daržovės ir receptai su jomis – jai labai aktualu. Kadangi šiuo laikotarpiu dažniau norisi šilto ir sotesnio maisto, šviežias daržoves jai padeda pakeisti įvairūs troškiniai. „Mėgstu moliūgų sriubą, bet vasarą jos niekada negaminu. Rudenį dažnai ruošiu troškinius iš morkų, baklažanų, svogūnų ir kitų daržovių. Atšalus orams man norisi kuo daugiau šilto maisto, tad dažnu atveju aš renkuosi šį patiekalą, šviežias daržoves keičiu keptomis, o kad energijos turėčiau ilgiau, įdedu mėsos, paukštienos“, – tikina ji.

Tinklaraštininkė pasakoja, kad daržovių atžvilgiu nėra labai išranki – mėgsta visas ir bando išgauti kuo daugiau skirtingų derinių. „Visai neseniai pamėgau porą, jį dabar dedu praktiškai visur, net nežinau tinka jis ar ne, bet man skanu“, – šypsodamasi sako I. Swan.

Gvakamolė – naujasis favoritas

Tiesa, eksperimentuoti su neįprastais skoniais ji kol kas nedrįsta – išsirenka labiausiai patinkančius receptus ir išbando juos. Vienas mėgstamiausių jos atradimų – meksikietiška gvakamolė, gaminama iš avokadų, kurios receptu  jau šį šeštadienį Ieva dalinsis prekybos ir laisvalaikio centre „Panoramoje“ įsikūrusioje „Rimi“, kur jai draugiją palaikys ir užkandžio su žuvimi receptą atskleis tinklaraštinkė Ieva Greičiūnaitė, kaip jaukiai padengti stalą parodys Liucina Rimgailė bei su kokia kava mėgautis skirtingais desertais patars kavos treneris Gediminas Sereika.

REKLAMA

„Gamindama namuose siekiu paprastumo. Mano taisyklė – kuo paprasčiau, tuo geriau. Mažai bandau tokių receptų, kuriems ingredientų nenusipirksime visur. Man patinka, kai receptai paprasti, kai patiekalus galima greitai įgyvendinti. Negalėčiau vieno jo gaminti penkias valandas“, – atvirauja Ieva.

Kaip lengvai pasigaminti gvakamolę Ieva gyvai pademonstruos renginio metu, tačiau, kaip pati atvirauja, originalaus recepto ji nesilaiko ir mėgsta gaminti pagal save. „Gamindama pagal kitos pasaulio šalies virtuvės receptą, juo nuosekliai nesivadovauju – pakoreguoju receptą kaip norisi. Gvakamolę darau visai kitaip, nei ji gaminama, dedu mažiau ingredientų“, – sako I. Swan.

Gvakamolė

Gaminant – eksperimentuoja mažiau nei apsipirkinėjant

Renkantis daržoves, Ievai svarbu, kad jos būtų šviežios ir sunokusios. Ypač, jeigu kalbame apie tokių patiekalų kaip gvakamolė gamybą. Jos purumas ir konsistencija labai priklauso nuo to, kiek avokadas yra sunokęs. „Tuomet praktiškai nebereikia jo trinti, o skonis –  tiesiog tirpsta burnoje. Prisipažinsiu – virtuvėje ne itin daug eksperimentuoju. Kartais į tam tikrą patiekalą įdedu vieną ar kelis įdomesnius ingredientus, bet tuo viskas ir baigiasi“, – pasakoja Ieva. 

Daugiau eksperimentuoti su technologijomis gyvenime nei su receptais virtuvėje linkusiai Ievai svarbu negaišti laiko ne tik gaminant, bet ir apsipirkinėjant. Todėl sužinojusi apie „Rimi“ savitarnos skenerius, tinklaraštininkė iškart panoro juos išbandyti.

„Man patinka technologinės naujovės ir įvairūs išmanesni sprendimai, nes jie skirti palengvinti mūsų buitį. Tad kodėl gi tuo nepasinaudojus? Ypač tada, kai parduotuvėje norisi laiką skirti produktų paieškai, jų išsirinkimui, o ne stovėjimui eilėje. Šiems dalykams, kaip ir ilgam gaminimui, man trūksta kantrybės“, – šypsodamasi sako Ieva.

 


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų