REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Vytautas Šerėnas (tv3.lt fotomontažas)

Šių metų gegužės 10-ąją Lietuvą sudrebino netikėta ir be galo liūdna žinia – tądien netikėtai mirė „Dviračio žinių“ laidos vedėjas bei ekonomikos mokslų daktaras Vytautas Šerėnas. 

9

Šių metų gegužės 10-ąją Lietuvą sudrebino netikėta ir be galo liūdna žinia – tądien netikėtai mirė „Dviračio žinių“ laidos vedėjas bei ekonomikos mokslų daktaras Vytautas Šerėnas. 

REKLAMA

Šiandien žinomas vyras būtų šventęs 60-tąjį savo gimtadienį. 

 

V. Šerėnas gegužės 14-ąją palaidotas Antakalnio kapinėse. Prie kapo tąkart jautrius žodžius vyrui skyrė ir jo žmona Dalia Šėrėnienė. Šiandien, spalio 10-ąją, žinomo vyro kapą nuklojo gėlės.

Skaudžia žinia apie V. Šerėno mirtį socialiniuose tinkluose pasidalijo jo bendražygis, Haroldas Mackevičius.

„Mūsų draugystė prasidėjo prieš 30 metų. Augo vaikai, augome kartu ir mes, kaip tėvai ir sutuoktiniai, ir asmenybės. Gal prieš savaitę Vytautas savo darbo kambaryje dėliojo paskutinės kelionės štrichus, o aš pagalvojau, kokia esu laiminga, mylima ir saugi.

REKLAMA
REKLAMA

Tai, tikriausiai, ir reiškė, kad mes abu suaugome, išmokome bendras pamokas. Tada, turbūt, dievas ir nusprendė jį pasiimti, o mane palikti mokytis gyventi ir augti vienai.

REKLAMA

Ačiū, už besąlyginę meilę, ištikimybę ir gerumą. Visada tave mylėsiu savo vaikuose ir anūkuose. Iki pasimatymo, mano likimo žmogau. Ilsėkis ramybėje“, – sakė ji.

Netrukus po D. Šerėnienės kalbos, savo tėčiui dėkojo ir V. Šerėno dukros – Gintė ir Rytė. Merginos sakė, kad tėtis joms buvo ir draugas, ir mokytojas. 

Ne ką mažiau šiltais ir tik pačiais gražiausiais prisiminimais dalijosi ir artimi V. Šerėno kolegos. Vienas artimiausių jo draugų, Arūnas Valinskas, tąkart dėkojo likimui, kad leido jam dirbti su Vytautu.

Artimam draugui jis negailėjo geriausių žodžių: „Jis buvo nepaprastai talentingas, nepaprastai kuklus, labai darbštus ir labai sau reiklus žmogus. Labai labai dėkoju likimui, kad jis buvo kartu. Labai sunku suvokti, kad jo jau nebėra. Kai žmogus išeina, tu pirmiausiai turi susidėlioti tas gerąsias akimirkas, kurios buvo su juo. Ir jos turi prasimušti pro tą netekties suvokimą. Labai sunku.“

REKLAMA
REKLAMA

Algis Ramanauskas V. Šerėną apibūdino kaip tikrą džentelmeną, santūriai linksmą, gebantį visuomet rasti kompromisą. Na, o apie humoro jausmą kalbėjo jo darbai: „Visada buvo vaikiškas laikas. Turiu omenyje, kai būna berniūkščiai susėda ir užuot pradėję filmuoti, jie kažką kvailioja, šneka kažką. Dėl to filmavimo komanda pykdavo tiek ant mūsų tiek ant Vyto. Tikrai turėdavome iš ko pasijuokti.“

Vytautas Šerėnas gimė 1959 m. spalio 10 d. Ignalinos rajone. Lietuvoje žinomas kaip televizijos laidos „Dviračio šou“ vedėjas, ekonomikos mokslų daktaras.

1979 m. dirbo Ignalinos tarpmiestinėje telefonų stotyje. Vėliau tarnavo sovietinės armijos statybos daliniuose suvirintoju Maskvos srityje. 1982 m. įstojo į Vilniaus universitetą ir studijavo Parengiamajame skyriuje, vėliau – Pramonės ekonomikos fakultete, kuriame įgijo darbo ekonomikos specialybę. Būdamas studentas du kartus vadovavo studentų statybų būriams (Jakutijoje 1986 m. ir Vokietijoje 1989 m.2002 metais V. Šerėnas kaip nepriklausomas kandidatas kandidatavo į Lietuvos prezidentus. Rinkimuose humoristas surinko beveik 8 proc. rinkėjų balsų ir liko ketvirtas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų