REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dažniausiai pradedami santykius net negalvojame, kad vieną dieną jie nutrūksta. Kaip padėti pačiam sau, kaip perplaukti skausmo vandenyną? Prieš 9-erius metus tardama priesaiką bažnyčioje grupės „69 danguje“ narė Goda Alijeva buvo tikra – teka vieną kartą ir visam gyvenimui. Krepšininkas Rolandas Alijevas atrodė svajonių vyras, su kuriuo ji bus laiminga amžinai. 

Dažniausiai pradedami santykius net negalvojame, kad vieną dieną jie nutrūksta. Kaip padėti pačiam sau, kaip perplaukti skausmo vandenyną? Prieš 9-erius metus tardama priesaiką bažnyčioje grupės „69 danguje“ narė Goda Alijeva buvo tikra – teka vieną kartą ir visam gyvenimui. Krepšininkas Rolandas Alijevas atrodė svajonių vyras, su kuriuo ji bus laiminga amžinai. 

REKLAMA

TV3 laidoje „Visi mes žmonės“ G. Alijeva atvirai papasakojo apie santykius su buvusiu sutuoktiniu bei nutrūkusią santuoką. Goda sakė, kad skyrybos yra tiek jos, tiek buvusio jos sutuoktinio Rolando pralaimėjimas, tačiau ji neslėpė – prieš 9 metus ji tekėjo iš meilės. 

„Aš esu už tai, kad moteris turi tekėti iš meilės. Aš tekėjau iš meilės, tekėjau su didele iliuzija, dabar, kai pagalvoju, kad gal gyvensiu tame įsimylėjimo etape. Tame, kuriame aš buvau tuo metu. Laikas, branda mano, kaip moters, sudėliojo viską šiek tiek kitaip. Visą laiką, keičiantis mūsų santykiams, keitėsi ir meilė, ir pagarba, ir atsakomybės, įvairiausi jausmai. Jie darė mūsų santuoką stipria, tačiau tam tikri niuansai mus išbalansavo ir mes neatlaikėme tos pamokos. Aš manau, kad tiek mano vaikų tėvas prisiima atsakomybę savo mintyse, jis žino, kas buvo, ką padarė, jis dėliojo savo gyvenimą. Tiek aš“, – sakė G. Alijeva.

REKLAMA
REKLAMA

Santuoka byrėti pradėjo kur kas anksčiau

Atvirai kalbėjusi Goda sakė, kad jų su Rolandu santuoka byrėti pradėjo kur kas anksčiau, tačiau nutiko taip, kaip, greičiausiai, buvo lemta nutikti. 

REKLAMA

„Tai nebuvo skyrybos po dviejų, trijų ar po penkių metų. Mūsų santuoka turėjo brandą, tai įvyko palaipsniui, mes, moterys, intuityvios, ateina vidinis supratimas, jausmas. Tada yra blogiausia. Galima viską atleisti, aš tai žinau, galima atleisti tikrai daug savo žmogui, vaikų tėčiui, bet tada pradedi galvoti, ar verta tą kainą tokią didelę mokėti. Vaikai užaugs, jie išeis, o jei tu vidumi daraisi tuščias, nepilnavertis, duodamas daug negauni grąžos, tu pradedi jaustis nelaimingas. Matyt, viskas įvyko ne be reikalo, tiesiog aš šiuo metu galvoju, kad tai buvo suplanuota. Karma galbūt... Galbūt tam, kad aš būčiau tokia, kokia esu šiandien dienai“, – pridūrė Goda. 

REKLAMA
REKLAMA

Grupės „69 danguje“ narė G. Alijeva neslėpė, kad skyrybos pareikalavo daug jėgų ir emocijų. Jai teko susigyventi su mintimi ir, svarbiausia, su savimi. 

„Nėra taip, kad aš gailėčiausi... Šiandien dienai, atsukus laiką ir pamačius, kas būtų buvę, jei būčiau išsiskyrus prieš 3-4 metus atgal, nebūtų buvę gerai. Nebūtų tos patirties, svorio, gylio, išgyvenimo, ką turėjau dabar. Vadinasi, taip turėjo atsitikti. Tai yra mūsų abiejų pralaimėjimas. Aš ir dabar nesakau, kad esu išsiskyrusi, kad esu be proto laiminga. Aš tai išgyvenau, aš turėjau tai suvokti, kodėl tai vyksta, kas vyksta su manimi. Galvoti, mąstyti, pripažinti savo klaidas, emocijas... Mes, moterys, dažnai nuo to bėgame. Mums skauda, mes užsiimame veikla, vaikais, pradedame depresuoti ar nukeliaujame į kraštutinumus, kas nėra gerai, nes yra baimė atsistoti prieš save. Ne prieš kitus, ne prieš visuomenę, tu turi atsistoti prieš save lyg prieš veidrodį. Visiškai nuogas. Su savo skausmu, vidinėmis baimėmis, emocijomis, klaidomis. Ir tai išgyventi. O po to, tai suvokus, sąmoningai valdyti savo mintis, kad tu negali amžinai būti nelaiminga. Tu turi pripažinti – taip, šiuo metu jaučiuosi blogai, bet ar turiu tam laiko?“, – laidoje klausė moteris. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rado išeitį

Goda taip pat atskleidė, kad jai sunkiausiu gyvenimo etapu susitvarkyti su savo emocijomis bei išgyvenimais padėjo kvėpavimo technika. 

„Aš ėmiausi to, kad atsikratyčiau negatyvo, o į ten padėčiau kažką teigiamo. Šiandien dienai aš tai jau moku daryti, taip palengvinau savo gyvenimą, mintis, dėl to jaučiuosi labai stipri viduje, rami praėjus po skyrybų nemažam laiko tarpui. Mano tiek vidinės būsenos, viskas pasikeitė. Nes aš tai priėmiau ir paleidau. Gal dabar esu pasiruošusi naujam gyvenimo lapui“, – viltingai kalbėjo ji. 

Atlikėja neslėpė, kad jai sunkiausiomis akimirkomis taip pat padėjo ir šeimos nariai, ir draugės, bet ji taip pat turi ir patarimą visoms moterims, kurios išgyvena panašų periodą savo gyvenime.

REKLAMA

Labiausiai padėjo pati sau

„Sunkiausiais momentais nereikia bijoti būti silpnam, nebijoti paprašyti pagalbos, nebijoti būti tarp žmonių. Tiek mano tėvai, tiek artimų draugių ratas, visada buvo šalia, emociškai mane palaikė. O dvasiškai viduje palaikiau aš pati save. Tai man ir padėjo. Man padėjo sąmoningas minčių valdymas, kada tu suvoki, kad ta pati mintis tau sukasi galvoje, o tu ją stabdai. Pripažįsti, kad taip yra, bet gyvenu toliau – turiu gaminti vakarienę, tvarkyti namus, vežti vaikus kažkur. Kad yra rutina, atsakomybės, darbai, ne veltui sakoma, kad jei ima depresija, reikia pradėti trigubai dirbti, kad galva būtų užimta, kai esi atsakingas ne tik sau, bet ir kitiems. Nori, nenori –  tu privalai keltis ir daryti. 

REKLAMA

Laikas išgydo. Emocijos sprogsta ir nuslūgsta viskas. Tų sprogimų man buvo labai mažai. Galvoju, kad kritinėse situacijose iš naujo save vėl pažinau, kokia iš tikrųjų esu. Kaip moku susikaupti, logiškai ir racionaliai mąstyti. Kai tavo gyvenimas išslįsta iš po kojų. Kai lieki viena su vaikais, lieka didžiulė atsakomybė ir baimės jausmas. Tada pradedi vadovautis šaltu protu, viskas išgyvenama, man tuo metu labai patiko posakis „po kiekvienos audros vis tiek nušvinta saulė“. Aš labai ilgai jos laukiau, bet ji pas mane jau šviečia ir jau seniai“, – šyptelėjo moteris.

Po devynerių metų su vyru Rolandu skirtingais keliais sukti nusprendusi Goda tvirtino, kad savo laimės kalviais esame tik mes patys.

„Kai sugrįžti į save, tu supranti, kad tie žmonės, kurie yra aplink tave, yra tik tavo pakeleiviai. Jų nuomonė, primestinės gyvenimo taisyklės tau gali nesuteikti absoliučiai jokios laimės. Tą laimę tu susikuri pats sau. Mano šitas suvokimas buvo laivelis, kuriuo aš ir perplaukiau visą savo gyvenimo lūžį. Jei bus dar vienas ar dar vienas lūžis, aš nematau tame problemos. Turbūt man taip duota, aš turiu tai išgyventi. Nėra nei pas vieną šeimą rožėmis klotas gyvenimas, visko būna, buitis labai daug pakeičia, sugriauna, o galbūt ir pastato. Negali žinoti. Reikia sąmoningai tai matyti, analizuoti, o jei viskas krypsta į blogą pusę – gelbėti. Aš už šeimą“, – kalbėjo G. Alijeva.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų