REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
32
Eglė Jakštytė (Irmantas Gelūnas/Fotobankas)

Pastaruoju metu pasaulyje atsiranda vis daugiau naujų madų, kurios skatina atsisakyti vieno ar kito produkto. Dainininkė Eglė Jakštytė taip pat jau daugiau nei pusantrų metų maitinasi visiškai kitaip, nei iki tol – žinoma moteris nusprendė atsisakyti mėsos.

32

Pastaruoju metu pasaulyje atsiranda vis daugiau naujų madų, kurios skatina atsisakyti vieno ar kito produkto. Dainininkė Eglė Jakštytė taip pat jau daugiau nei pusantrų metų maitinasi visiškai kitaip, nei iki tol – žinoma moteris nusprendė atsisakyti mėsos.

REKLAMA

Eglė pasakojo, kad jai nei mėsos kvapas, nei jos vaizdas diskomforto nekelia, o savo patirtimi ji mielai dalijasi ir su savo gerbėjais socialiniuose tinkluose.

Mėsos atsisakė dėl kelių priežasčių

Eglė prisiminė, kad šis pokytis į gyvenimą atėjo labai paprastai. „Atsisakyti nebuvo sunku, nes nebuvo ir to, kad vieną akimirką sugalvojau, kad sustosiu ir nebevalgysiu. Galvoju, kad jei būčiau tiesiog taip nusprendusi, o ne pajautusi iš vidaus, mane turbūt erzintų ir kiti mėsą valgantys žmonės. Tačiau atėjo laikas ir aš natūraliai jos atsisakiau“, – sakė ji.

Tiesa, ji neslėpė, kad tai padaryti paskatino ne tik pats skonis, bet ir kiti tikslai. „Su laiku ateina suvokimas – o ir šiaip, aš domiuosi saviugda. Daugiau mažiau visose tokio pobūdžio knygose rašoma, kad reikėtų pasirinkti sveiką gyvenimo būdą, o vienas iš žingsnių link to – mėsos atsisakymas. Galbūt tai kažkiek ir prisidėjo prie tokio mano pasirinkimo. Taip pat visa mėsos pramonė, ypatingai 21 amžiuje, yra nebe tokia, kokia buvo anksčiau – ir pati mėsa nebėra tokia sveika“, – savo mintimis dalijosi atlikėja.

REKLAMA
REKLAMA

Vegetare savęs nevadina

Vis dėlto vegetare E. Jakštytė savęs taip pat nepavadintų, mat jos mitybos racione išliko daugybė produktų, kurių tikri vegetarai nevalgo.

REKLAMA

„Mėsa man asocijuojasi su brutalumu bei tuo, kad mes, žmonės, esame aukštesnio lygio būtybės, ir galime rinktis, ką valgyti. Plėšrūnai, tarkime, ėda tik mėsą – bet juk jie yra gyvūnai! Mes, žmonės, esame daug protingesni ir galime pasirinkti, o juk be mėsos išgyventi tikrai įmanoma“, – tikino ji.

Žinoma mergina džiaugėsi, kad šiais laikais net ir kavinėse ar restoranuose rasti ką užsisakyti mėsos nevalgantiems žmonėms tampa vis lengviau ir lengviau.

„Kavinės įtraukė labai daug patiekalų į meniu, kuriuos pažymi, todėl nė nieko neskaitęs, o vos pamatęs varnelę, gali tą patiekalą užsisakyti. Dabar išsirinkti daug lengviau, nei anksčiau, kai valgydavau mėsą. Taip pat aš valgau ir kiaušinius, ir pieno produktus, ir žuvį, todėl man atrodo, kad aš išvis turiu labai daug ką valgyti“, – sakė Eglė.

REKLAMA
REKLAMA

Nustebo pamačiusi kraujo tyrimo rezultatus

Neretai galima išgirsti, kad merginos mėsos atsisako ir vedamos vienos ar kitos mados arba paprasčiausiai tada, kai nori pagražinti savo kūno linijas. Vis dėlto Eglė tikina, kad didesnių pokyčių savo figūroje po to, kai nebevalgo mėsos, taip pat nepastebėjo.

„Žinau, kad mėsa yra sunkus maistas ir ją rekomenduojama valgyti atskirai nuo garnyro. Tačiau, tarkime, vištiena, išvis nėra kaloringa. Manau, kad daugiausiai kalorijų turi kepiniai. Tačiau aš gyvenu ir valgau visaip – tikrai būna, kad leidžiu sau ir makaronų, ir picą, todėl gal nė nebuvo to, kad nustojus valgyti mėsą, kūno formos labai pasikeitė“, – sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, dainininkė neslėpė, jog yra girdėjusi ir tai, kad tarp tų, kurie atsisako mėsos, atsiranda žmonių, kuriems kyla įvairių sveikatos problemų, todėl netrukus pasidarė tyrimus. Laimei, ji buvo nustebinta.

„Visi sako, kad tiems, kurie nevalgo mėsos, labai trūksta B12 vitamino, tačiau nustebau, kad mano kraujas buvo labai geras – pasirodo, nieko netrūko. Iškart pasidarė lengviau ant širdies. Čia kaip ta situacija, kai žmogus kažko labai nemėgsta ir jaučia, kad to tiesiog negali valgyti – man yra lygiai tas pats“, – pasakojo Eglė.

Ir nors kai kurie galvoja, kad mėsos atsisakę žmonės turi mažiau energijos, E. Jakštytė tikina, kad iš tiesų svarbu tai, ką valgai.

REKLAMA

„Vasarą sportą esu apleidusi, tačiau iš tų pačių daržovių, riešutų ir kitų produktų, energijos gauti tikrai galima. Iš kur jos gauna, tarkime, veganai, kurie valgo tik augalinės kilmės produktus, aš nelabai įsivaizduoju, tačiau manau, kad yra labai daug pavyzdžių su sportiškais žmonėmis, kurie gali puikuotis raumenimis net ir kai ko atsisakydami. Juk net lyginama, kad didžiausias gyvūnas – dramblys – irgi yra vegetaras. Viskas tikrai įmanoma – svarbiausia yra įsiklausyti, ką jauti iš vidaus. Juk net ir tie, kurie valgo mėsą, kartais jos nenori“, – pastebi ji.

Mėsos mėgėjų nesmerkia

Eglė džiaugiasi, kad nepaisant to, jog pati mėsos visiškai atsisakė, jai nė kiek netrukdo tie, kurie ir toliau ja mėgaujasi.

REKLAMA

„Nevalgydama mėsos jaučiuosi labai teisingai, tačiau aplink mane visi gali valgyti po kepsnį, o aš valgysiu žuvį, ir man bus visiškai ramu – nebus jokio dirgiklio, aš niekeno nesmerksiu. Kartais, vasarą, kai žmonės kepa kažką ant grilio, aš net sakau, kad tai labai skaniai kvepia, nors tai – mėsa. Aš nevaidinu – juk nėra taip, kad aš kažkaip užsiblokavau ir man patikę kvapai pasikeitė“, – atviravo dainininkė.

Negana to, E. Jakštytė pripažino kartais mėsos patiekalus vis dar gaminanti ir pati. „Mano draugas mėsą valgo. Aišku, kai aš pati pradėjau jos nebevalgyti, mėsą namuose ėmėme gaminti rečiau – jis stengiasi prisiderinti prie manęs. Bet kartais, kai esu nealkana, pasidariusi patiekalą sau, padarau kažką ir jam su mėsa. Aš nepersistengiu ir nesakau, kad štai mėsos jau nė nebegaliu paliesti“, – atviravo atlikėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų