REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
25
Žinomi vyrai rinkosi į japoniško restorano atidarymą (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Trečiadienio vakaras neprailgo rytų kultūros mylėtojams. Sostinės centre duris pravėrė japonų restoranas. Nedidelė, tačiau labai jauki vieta patraukė ir žinomų žmonių dėmesį. 

25

Trečiadienio vakaras neprailgo rytų kultūros mylėtojams. Sostinės centre duris pravėrė japonų restoranas. Nedidelė, tačiau labai jauki vieta patraukė ir žinomų žmonių dėmesį. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įvairių skonų „Gyoza“ koldūnų skanavo televizijos ir teatro aktorius Ramūnas Rudokas, kuris, pasirodo, puikiai žino rytietiškus papročius. Jam nesvetima japonų maitinimosi kultūra. 

REKLAMA

„Gyoza Bar“ – tai pirmoji vieta ne tik Lietuvoje, tačiau ir visose Baltijos šalyse, kasdien gaminanti autentiškus, šviežius gyoza koldūnus. Mintis atidaryti tokį restoraną šeimininkui Mantui Petrauskui kilo kelionių metu: „Pirmą kartą į Japoniją nuvažiavau 2015 m., buvau išvažiavęs ten studijuoti pusmečiui verslą, o paskui grįžau dar daugiau nei dviems mėnesiams mokytis su virtuvės šefais. Virtuvė mane traukė nuo mažens, gaminti jau mokėjau seniai, o nuvažiavus į Japoniją susižavėjau ir jų kultūra, maistu, papročiais“, – pasakoja restorano įkūrėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Atidarymo metu restorano šefas pristatė įgūdžius gaminant ne tik gyoza, tačiau ir kitus tradicinius japonų virtuvės patiekalus: kimchi, tonkatsu, edamame, don ir kita.

R. Rudokas, teigia atėjęs pasidžiaugti tokia lietuvių iniciatyva: „Gyoza atradau savo kelionių Japonijoje metu, ten turėjau nemažai laiko susipažinti su rytų virtuve. Labai džiugu, kad toks restoranas atsidarė Vilniuje, smalsu pamatyti ir paragauti, kaip lietuviai pateiks tokį specifinį maistą. Tikiuosi, restoranas gyvuos daug metų.“

„Mano paties mitybos įpročiai labai paprasti – valgau vieną kartą per dieną, tiksliau, 9 valandą vakaro, ir visai sąžinė negraužia. Geriu daug vandens, mėgstu pasilepinti savo mėgstamiausiu patiekalu – triušiena, jokių dietų nesilaikau“, - šypsosi R. Rudokas ragaudamas sojų pupeles.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak restorano šefo Manto, tikslas buvo sukurti vietą, kurioje gyoza būtų ne tik greitas užkandis ar dar viena maisto išsinešimui stotelė. Čia gerbiama tradicija, laikomasi autentiškos receptūros taisyklių, kiekvienas koldūnas kasdien šviežiai gaminamas rankomis. „Tai nauja galimybė maisto mylėtojams dar labiau praplėsti savo akiratį, pažinti tradicinę japonų virtuvę“, - teigia 23-ejų vyras.

Vakaro taip pat nepraleido ir LRT telvizijos laidos vedėjas Henrikas su širdies drauge, Kristinos Brazauskienės sūnus Ernestas Butrimas. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų