REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aukščiausios klasės virtuvės šefai įspėja, kad pienas kiaušinienėje – klaida. Nors daug kas sako, kad taip kiaušinienė išeina skanesnė, pasirodo, pienas duoda daugiau žalos nei naudos.

Aukščiausios klasės virtuvės šefai įspėja, kad pienas kiaušinienėje – klaida. Nors daug kas sako, kad taip kiaušinienė išeina skanesnė, pasirodo, pienas duoda daugiau žalos nei naudos.

REKLAMA

Danas Joinesas, vadovaujantis keletui įvairių įvertinimų sulaukusių restoranų Londone, sako, kad į kiaušinienę įpylę pieno sugadinsite jos skonį. Jis pataria:

„Jokiu būdu į kiaušinienę nepilkite pieno – taip praskiesite skonį ir kiaušinienė išeis kaip guma. Daug geriau sviestas. Sviestą išlydykite keptuvėje ir žiūrėkite, kad prieš dedant kiaušinius jis būtų auksinės, bet ne rudos spalvos. Kiaušinienę keptuvėje nuolat maišykite ant vidutinės ar aukštos kaitros. Kol kepa, mentele juos judinkite ir lankstykite, kol kiaušinienė dar bus truputį skysta, bet jau sukibusi.“

Luke‘as Selby, dirbantis „Hide“ restorane Londone, jam pritaria. Jis sako: „Į kiaušinienę pilti pieną yra didžiausia nuodėmė! Taip ji išeina per skysta, kaip mokyklos valgykloje.“

REKLAMA
REKLAMA

Taigi, visi sutaria, kad kiaušinienėje pienui – ne vieta, rašoma dailystar.co.uk

Kita dažnai pasitaikanti kiaušinienės gaminimo klaida – per aukšta kaitra. Australų – prancūzų šefas Manu Feildelis, TV laidos „My Kitchen Rules“ vedėjas, sako, kad taip kiaušiniai perkepa ir kiaušinienė išeina per tvirta. Virtuvės profesionalas pataria kiaušinienę visada kepti ant vidutinės kaitros. Reikėtų visada pradėti nuo sviesto – kai jis ištirpsta ir ima po truputį burbuliuoti, tuomet pilti kiaušinius. Kepimo metu svarbu palaikyti tolygią temperatūrą.

REKLAMA

Manu paaiškino: „Stebėkite, kad keptuvė pernelyg neįkaistų. Jei keptuvė per karšta, kiaušiniai iškeps per greitai ir sudegs – tada nebeliks tos gražios šviesios spalvos, jie bus guminiai.“

Kad taip nenutiktų, Manu rekomenduoja kaitrą išjungti kiek anksčiau, nei atrodo, kad reikėtų. Jis sako: „Kaitrą išjunkite, kai kiaušinienė dar vietomis bus kiek skystoka. Kepimo procesą pabaigs keptuvėje likęs ir iš pačių kiaušinių sklindantis karštis.“

Laikykitės šių patarimų ir kaskart iškepsite tobulą kiaušinienę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų