REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš tikrųjų, tai nelabai rekomenduojama valgyti dažytų kiaušinių ir dar antros dienos kiaušinių. Bet spėju, jog vistiek dauguma tai daro. Ypač pas močiutę svečiuose nevalia išmesti maisto!

Iš tikrųjų, tai nelabai rekomenduojama valgyti dažytų kiaušinių ir dar antros dienos kiaušinių. Bet spėju, jog vistiek dauguma tai daro. Ypač pas močiutę svečiuose nevalia išmesti maisto!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ir kitas pateisinimas – juk dažniausiai šedevrai ir gimsta improvizuojant. Na gal Cezario salotos nekonkuruoja su prisikėlusio Jėzaus šventės stalo valgiais, bet jos yra puikus itin skanaus patiekalo pavyzdys.

REKLAMA

Istorija šnabžda, jog vienas italas Caesaris Cardini Meksikoje atidarė nedidelį restoranėlį su viešbučiu ir pavadinimo “Pas Cezarį”. JAV nepriklausomybės dieną liepos 4-ąją į užeigą atvyko daug išalkusių svečių. Šeimininkas virtuvėje rado tik kiaušinių, alyvuogių aliejaus, romaninių salotų, baltos duonos, parmezano ir Vusterio padažo. Buvo taip gardu, kad Cezario salotos bene iki dabar turi šimtus intepretacijų, yra vienas populiariausių salotų pasaulyje ir randomos kone kas antro restorano valgiaraštyje.

REKLAMA
REKLAMA

Dalinuosi keletu patarimų, ką daryti su likusiais po Velykų kiaušiniais?

Ypač mėgstu savo svečius nustebinti žaliųjų žirnelių ir fetos maloniai gaiviai aštria užtepėle, o Ronaldo Cezario sumuštiniui likau neabejinga nuo pat pirmo kąsnio.

1. Pasigaminkite Cezario salotas;

2. Pagaminkite gardų Cezario sumuštinį, kuris puikiai tiks ir piknikui;

3. Galite tarkuotu kiaušiniu gardinti ir kitokias salotas, pvz. Špinatų, greipfruto, parmezano su medaus ir balzamiko padažu – taip pat labai gaivus ir gardus pasirinkimas;

4. Tiekite su fetos ir žaliųjų žirnelių užtepu, gardinkite čiliu bei mėtomis;

5. Norintiems sočiau: pagaminkite baltos mišrainės spalvotą interpetaciją iš virtų bulvių, pjaustytų virtų kiaušinių, tuno ar kumpio gabalėlių, žaliųjų žirnelių, raudonųjų svogūnų, gardinkite žaliosios citrinos sultimis, šviežiais krapais ir naminiu majonezu!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Cezario sumuštinis su medaus skonio vištiena, romėnų salotomis, ančiuviais, raudonaisiais bazilikais ir parmezanu pagal Čiop Čiop šefą Ronaldą

4 asmenims reikės:

• Romėnų salotų lapų

• Saujos vyšninių pomidoriukų

• 1 vištienos krūtinėlės

• 2 virtų kiaušinių

• 2 didelių šaukštų medaus

• 2 didelių šaukštų grūdėtų garstyčių

• 4 ančiuvių

• Saujos įv. spalvų bazilikų lapų

• Pusės stiklinės jogurto

• Pusės stiklinės majonezo

• Saujos parmezano sūrio

• 2 ilgų prancūziškų duonelių

• 4 griežinėlių šoninės

• 4 smulkintų česnako skiltelių

• Druskos

• Pipirų

Gaminimas:

1. Duonelę perpjaukite pusiau, apšlakstykite aliejumi, česnakais, druska ir pašaukite į orkaitę su „grill“ funkcija, kad gražiai apskrustų. Ištraukus duonelę iš karto užtarkuokite parmezano;

REKLAMA

2. Majonezą sumaišykite su jogurtu ir užtepkite ant duonelės;

3. Vištieną ištepkite medumi ir garstyčiomis ir kepkite keptuvėje po 5 minutes iš abiejų pusių;

4. Šoninę paskrudinkite orkaitėje kelias minutes;

5. Ant duonelės sudėkite vištieną, pjaustytus kiaušinius, romėnines salotas, vyšninius pomidoriukus, skrudintą šoninę, berkite tarkuoto parmezano sūrio, baziliko lapelių ir pilkite paruoštą padažą.

Žaliasis skrebutis

4 asmenims reikės:

• 4 riekelių mėgstamos duonos, tinka ir balta duona, ir tamsi

• 300g fetos sūrio

• 250g šaldytų žirnelių

• Virtų kiaušinių

• Čili pipiro (šviežio ar džiovinto)

• Žaliosios citrinos sulčių

• Kietojo sūrio drožlių

• Mėtos lapelių

• Druskos

• Pipirų

Gaminimas:

1. Duonelę paskrudinkite;

2. Šaldytus (bet neatšildytus) žirnelius sutrinkite su fetos sūriu, berkite druskos, juodųjų pipirų, čili pipiriuko, laimo sulčių. Geriausia sutrinti su blenderiu;

REKLAMA

3. Ant skrudintos duonos tepkite paruoštą masę, dėkite kiaušinio skritinėlius, barstykite čili pipirais ir kietojo sūrio drožlėmis;

4. Puoškite mėtos lapeliais.

Sveikos špinatų ir greipfrutų salotos

4 asmenims reikės:

• Špinatų lapų

• Dviejų didelių greipfrutų

• Saujos parmezano sūrio

• 3 virtų kiaušinių

• 2 šaukštų medaus

• 2 šaukštų grūdėtų garstyčių

• 2 šaukštų balzamiko acto

• 4 šaukštų alyvuogių aliejaus

• Žiupsnelio kario miltelių

• Druskos

• Pipirų

Gaminimas:

1. Sutarkuokite kiaušinius smulkia tarka, o greipfrutus supjaustykite mažais grežinėliais;

2. Pasiruoškite padažą: į stiklinę pilkite vandens, aliejaus, dėkite medų, garstyčias, pilkite balzamiko actą, berkite druskos, pipirų ir žiupsnelį kario miltelių;

3. Sudėkite į salotų dubenį špinatus, tuomet berkite kiaušinius, parmezano sūrį, sumeskite greipfruto gabalėlius ir apipilkite gardžiu padažu.

Tikimės, jog jūsų Velykų pirmadienis bus gardus kaip ir mūsų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų