REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Indiški „paneer“ sūrio troškiniai, meksikietiškos kesadijos, japoniški „yakitori“ iešmeliai – tai tik dalis patiekalų, kuriuos jau spėjo paragauti ir apžvelgti „Kas ant stalo?“ tinklalaidės dalyviai. Kiekvieną kartą, vertinant užsienio virtuvės patiekalus, iškyla klausimas, ar aukštą balą duoti tam, kuris tiesiog skanus ir pritaikytas lietuvio supratimui, ar tam, kuris atitinka originalą? 

Indiški „paneer“ sūrio troškiniai, meksikietiškos kesadijos, japoniški „yakitori“ iešmeliai – tai tik dalis patiekalų, kuriuos jau spėjo paragauti ir apžvelgti „Kas ant stalo?“ tinklalaidės dalyviai. Kiekvieną kartą, vertinant užsienio virtuvės patiekalus, iškyla klausimas, ar aukštą balą duoti tam, kuris tiesiog skanus ir pritaikytas lietuvio supratimui, ar tam, kuris atitinka originalą? 

REKLAMA

Įdomus faktas, kad net keliaudami į autentišką, specifinės šalies restoraną, kartais nežinome, jog kai kurie patiekalai iš tiesų yra gimę ne toje šalyje, kaip manome. Pavyzdžiui, cezario salotos kilusios visai ne iš Graikijos, o iš Meksikos, Havajų pica taip pat kilusi ne iš egzotiškųjų salų, o iš Kanados, na, o žymusis indiškas „tikka masala“ troškinys pasirodo yra atrastas Škotijoje. Tai tik įrodo, kad patiekalų receptūros pritaikymas kiekvienos rinkos skoniams yra neišvengiamas dalykas. 

Tryliktosios „Kas ant stalo?“ tinklalaidės metu, vedėjai taip pat diskutavo, ar Lietuvoje restoranų lankytojai jau pasiruošę tyrinėti autentiškus skonius, ar vis dar reikalauja adaptacijų. Panašu, kad didėjantis kelionių skaičius ir platėjanti pasaulėžiūra kartu su jomis, visgi plečia ir požiūrį į autentiškas virtuves. Pakeliavę po pasaulį, sugrįžę į Lietuvą, restoranų lankytojai ir toliau ieško tų pačių, užsienyje jau ragautų skonių. 

REKLAMA
REKLAMA

Apie visa tai ir dar daugiau – naujausioje „Kas ant stalo?“ tinklalaidėje. 

Visą tinklalaidę žiūrėkite straipsnio pradžioje. 

Tryliktąjį epizodą galite žiūrėti ir YouTube:

Tinklalaidėje kalbėjome apie:

00:00:00 Intro

00:00:37 Restorano pristatymas – „Talutti“ 

00:03:26 Maisto ragavimas ir aptarimas: „Bobbie“ vištienos sparneliai

00:22:15 Maisto ragavimas ir aptarimas: „Chandler“ pica

00:40:1 Maisto ragavimas ir aptarimas: „Henry“ šonkauliai

00:56:41 Maisto ragavimas ir aptarimas: „Johnny“ mėsainis

01:25:05 Bendras „Talutti“ restorano verdiktas

01:26:25 Užsienio virtuvės: lietuviai už ar prieš autentiškus skonius?

01:54:30 Outro

tv3.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų