REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TOP 5: kur keliauti gurmanui?

Ragauti įmantrius valgius kartais – pati įdomiausia kelionės dalis. Juk tradiciniai kitų šalių patiekalai paprastai nė iš tolo neprimena gimtojoje žemėje gaminamų valgių skonio. Šį kartą siūlome susipažinti su penkiomis pasaulio vietovėmis, kurias pažinti galima paskanavus jose gaminamų patiekalų.

REKLAMA
REKLAMA

1. Kuskusas Kasablankoje, Maroke

Vos atvykę į Kasablanką, nieko nelaukę patraukite į „De La Corniche“ viešbučio, įkurto ant jūros kranto, restoraną. Užsisakykite ten puodelį mėtų arbatos ir tipišką marokiečių patiekalą – kuskusą. Valgis gaminamas iš garuose virtų kuskuso kruopų ir patiekiamas su daržovėmis bei pasirinkta vištienos, avienos ar žuvies mėsa. Tikėtina, kad kitą dieną vėl valgysite tą patį.

REKLAMA

2. Užkandžiai Barselonoje, Ispanijoje

Bulvės pomidorų padaže, kepti kalmarai, ančuviai, bulvių maltinukai, kiaulienos dešra, mėsos kukuliai, sūriu apkepti baklažanai – tai tik keletas visame pasaulyje žinomų ispaniškų užkandžių. Barselona nuo seno garsėja „tapas“ – užkandžiais, tad vaikščiojant La Rambla alėja verta užsukti į vietinę užeigą ir paskanauti nuostabiausių šedevrų.

3. Kepti ryžiai Penango saloje, Malaizijoje

Malaizija kelerius dešimtmečius buvo laikoma „Naujuoju Tailandu“ – bet kuris, nors kartą ten lankęsis, tai patvirtins. Kiekvienas atvykęs į Malaiziją privalo paragauti „nasigoreng“, pažodžiui išvertus – keptų ryžių. Šio patiekalo taip pat galima paskanauti Indonezijoje ir Singapūre. „Nasigoreng“ gaminamas apkepant ryžius su vištiena, daržovėmis, kiaušiniais ir saldoku sojų padažu. Tokio patiekalo galite paragauti bet kurioje vietoje visoje Malaizijoje, tačiau sakoma, kad Penango saloje jis pats skaniausias. Valgiui išskirtinumo suteikia įvairių virtuvių, tokių kaip malajų, kinų ir indų, gaminimo stiliai.

REKLAMA
REKLAMA

4. „Gumbo“ Naujajame Orleane, JAV

Patiekalo pavadinimu „Gumbo“ valgymas Naujajame Orleane toks pat svarbus kaip ir džiazo ar „swamp“ bliuzo klausymasis. Tai ypač mėgstamas Luizianos gyventojų patiekalas. „Gumbo“ – tiršta sriuba su jūros gėrybėmis ir rūkyta mėsa. Vietiniai ją patiekia su ryžiais. Naujajame Orleane galite rasti įvairiausių šio patiekalo rūšių, pradedant klasikiniu „Creole“ ir baigiant pikantiškuoju „Cajun“.

5. „Feijoada“ Rio de Žaneire, Brazilijoje

Brazilijos nacionalinis patiekalas – troškinys „Feijoada“ – ypač populiarus per šalyje vykstančius karnavalus. Troškinį gamina iš juodųjų pupelių ir kiaulienos. Rio de Žaneiro restoranuose į patiekalą dar įpjausto kiaulės kojos, ausų, liežuvio ar uodegos mėsos gabalėlių. Turėkite omenyje, kad šis valgis nėra lengvai virškinamas, tad paskanavę kiaulienos ir juodųjų pupelių troškinio, verčiau rinkitės poilsį ant sofutės, o ne aktyvias maudynes įžymiojo Ipanemos paplūdimio vandenyse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų